Oмасляване по двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Oмасляване по двигателя
Здравейте,имам омаслено в областта на двигателя в горната част .Най-вероятно има гарнитура за смяна,но може ли да ми кажете коя точно е - тази капак клапани или някоя друга .Дано се ориентирате от снимките 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Oмасляване по двигателя
Да, тази на капака на клапаните е, смени и О-пръстените (те май са комплект де). 

- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Не пропускай да смениш и гумените уплътнения на болтовете. 15бройки са по около левче 

Ти си прецени, от мен съвет, като слагаш новата гарнитура, намажи със силикон (виктор рейнц например) и послушай съвета на колегата за гумичките на болтовете. И когато започнеш да затягаш болтовете първо външните и накрая средните (тези около свещите), защото ако почнеш от средните рискуваш да спукаш капака.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Да- за стягането и аз така направих. Не съм слагал силикон, само гарнитурата. Някъде края на март я смених и не съм имал проблеми. Хубаво изчистих с обезмаслител там, където гарнитурата контактува. Яд ме беше после, че не се сетих да поръчам и на ваносите гумичките, за да не се налага в бъдеще да се отваря пак, но както дойде. 

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
И при мен се омаслява там,най скоро и аз мисля да направя тази процедура.Какво е необходимо,гарнитура капака на клапаните и О пръстените на ваносите,гумените уплаътнения на болтовете, и да се надяваме,че сутрин като я запаля ,да не мени оброти 

6 мнения
• Страница 1 от 1