Помощ след диагностика !!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Помощ след диагностика !!!

Мнение от bmvaka » 18 Сеп 2016, 19:15

Здравейте, разполагам с BMW E46 330D TOURING 2004 година и преди около месец ми светна check engine light, и след диагностика една и само една грешка излезна и това е 4501 EXHAUST RECIRCULATION REGULATION смених егр клапана с чисто нов изтрих грешката и след 5-10км пак се появи, тогава отидох и смених буквално всички вакумни маркучи от А ДО Я, после пак тка 10-20км и пак светна, отидох при един майстор, и ми каза може би да е от тампоните на двигателя, но след като ги погледна ми каза че са били добре. но за да сме сигурни блокирахме маркуча кадето идва към тампоните. и карах така 1 ден нямаше проблем, запалих сутринта на другия ден и пак ми светна лампата със същата грешка..... демек проблема не е и в тампоните, единственото което остана да направа е да сменае EGR SOLENOIDA но просто не искам да дам и за това пари и да се окаже проблема не е там............ та въпроса ми е ? ако SOLENOIDA има проблем тази грешка ли ще е ? или друга ? и само да спомена ще колата си върви без проблем не пуши,няма губене на мощност, всичко е както трябвао освен тази проклета лампа ...
Та моля ви дайте съвети !!!
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i E46 N42B18

Re: Помощ след диагностика !!!

Мнение от bigfinger » 18 Сеп 2016, 23:03

Незнанието води до смяна на неща които са здрави.

Имаш диагностика виж си живите данни и разбери дали работи EGR. Като имаш диагноза сменяй тогава.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.

Потребител
Аватар

Re: Помощ след диагностика !!!

Мнение от bmvaka » 19 Сеп 2016, 14:19

bigfinger написа:Незнанието води до смяна на неща които са здрави.

Имаш диагностика виж си живите данни и разбери дали работи EGR. Като имаш диагноза сменяй тогава.

Смисъл ? дали отваря и затваря ли ? а и някакъв сервиз читав ? (СОФИЯ)
Поздрави

Назад към E46