Интересен ефект при монтаж на ангелски очи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Интересен ефект при монтаж на ангелски очи

Мнение от Venko » 17 Сеп 2016, 16:08

Привет,

Монтирах при майстор днес ангели - 140 диода и така натам.
Резултат:
IMG_0611.jpg

След като прегледах част от темата със снимки на вашите е46 видях, че само при мен не се вижда долната част на вътрешните рингове.

Въпросът - някой друг сблъсквал ли се е с подобна ситуация след монтаж и дали това е приемливо като резултат от професионален монтаж?

Поздрави,
Венко
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Интересен ефект с ангелски очи

Мнение от zvetiko » 17 Сеп 2016, 16:11

Колега, ринговете са с два различни размера, може би са объркали кой къде да сложат.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Интересен ефект при монтаж на ангелски очи

Мнение от mustang1986 » 17 Сеп 2016, 16:46

За фарове с ксенон размерите са 4х131мм.За рефлекторен фар са 2х131+2х146 ринга.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 17 Сеп 2016, 17:39

Виж дали фаровете са ти на 0 и дали са регулирани. Ринга ти седи зад една пластмаса и е поправимо.

Изпратено от моя GT-N7105

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Мнение от mu6a4 » 18 Сеп 2016, 0:57

Колеги аз също тия дни се занимавах с монтаж на светодиодни ангелски очи от proparts.

Възникнаха няколко проблема - първо, ринговете които получих бяха 2 малки и 2 по-големи. Интуитивно сложих малкия ринг от външната страна, а големия от вътрешната.

Ефекта беше същия като при автора на темата. Част от вътрешния ринг беше закрит от пластмасовата маска вътре във фара. Лошото е че поради лошо закрепване по-малкия ринг от външната страна издра хромираното покритие на единия фар(със фабричен ксенон съм). Направо полудях...добре че не е толкова фатално. Стигнах до заключението че съм им разменил местата. Реално сложих по-големия ринг от външната страна, а по-малкия от вътрешната(на дългите). Нещата изглеждат много по-добре в момента, може би при колегата също са объркали местата.

Също така искам да използвам темата на колегата за да задам друг въпрос - наясно съм че имам проблем поне с единия датчик за автоматична вертикална настройка на фаровете, номера е че 1 ден след монтажа на ангелските очи фаровете са забити много ниско. При даване на контакт се вдигат нагоре и се връщат надолу но крайния резултат е много по-ниско от преди. Има ли шанс самите ангелски очи да пречат някакси на фара да се движи вътре? Или някой изобщо сблъсквал ли се е с такъв проблем?

PS: Проблемът с нивото се появи докато още не беше отворен втория фар, а иначе и 2та са насочени ниско в момента.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 18 Сеп 2016, 9:00

mu6a4 написа:Също така искам да използвам темата на колегата за да задам друг въпрос - наясно съм че имам проблем поне с единия датчик за автоматична вертикална настройка на фаровете, номера е че 1 ден след монтажа на ангелските очи фаровете са забити много ниско. При даване на контакт се вдигат нагоре и се връщат надолу но крайния резултат е много по-ниско от преди. Има ли шанс самите ангелски очи да пречат някакси на фара да се движи вътре? Или някой изобщо сблъсквал ли се е с такъв проблем?

PS: Проблемът с нивото се появи докато още не беше отворен втория фар, а иначе и 2та са насочени ниско в момента.

Виж им врътките за настройки, нали за да излезе рефлектора те се развиват до край, демек после като го слагаш навиваш 2-3 врътки колкото да хване и следователно фара ти е забит на доло (при мен беше така) с малко регулировка се оправя. Да големите са външни малките вътрешни, това за обикновен халогенен фар.
Tires are evil - destroy them all ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 18 Сеп 2016, 17:03

Колега, най-вероятно черните пластмаси във фаровете закриват долната част на ринговете. При мен беше същото. Решението беше просто - свалих черните пластмаси и всичко си дойде на мястото. Честно казано не открих никаква разлика в осветяването на пътя с тях и без тях. Без тях, обаче ринговете се виждат напълно от всички ъгли и ефектът е много добър. Също така не съм забелязал някакво допълнително заслепяване от фаровете без тях.

Назад към E46