ПРЕДЛОЖЕНИЕ, До Г-н Президента, НС, МС, КАТ, ДАИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: пфффффффф

Мнение от vld » 13 Дек 2006, 19:18

Tvrrr написа:Да се върне софийското гражданство, да има специални винетки за колите с не-софийски номера ако мислят да минават през софия, както и специални шофьорски курсове всеки 3 месеца за маршруткаджии и бакшиши!!! И по леко с тия клаксони!!! Като му свирнеш кво ше стане, ако си толко отворен не свиркай и не викай, слизай и ако е виновен бой. Кви са тия путкенски номера, свиркаш и газ :mhihi: :mhihi:

Що си мислиш,че не слизам когато трябва :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 14 Дек 2006, 0:02

BMW_POWER написа:аз ако си купя самолет, държавата не е длъжна да ми направи летище и хангар пред блока, нали?

Бате, ти да не бачкаш нещо в агенцията по пътищата?

Ако си купиш самолет и плащаш "Данък собствено летище", разбира се, че ще е нормално да получиш от държавата собствено летище :idea:

А аз и всички останали, след като плащаме винетки, данъци и т.н. косвени плащания (акциз на горивата, ДДС, рушвети, актове, фишове и т.н. приходи за държавата) нормално е да очаквам да се движа по нормални пътища! Ако държавата не й стигат кинтите, да увеличи шибаните данъци, така хем ще стимулира народа да ползва градския транспорт и по улиците ще останат по-малко автомобили.

Другото нещо, което очаквам, е КАТ да си върши работата. Ако за един италианец глобата е 100 евро, пресметнато грубо като % от средния доход в Италия, това прави около 3.5%, което отнесено към българската деиствителност се равнява на 12 лева. Значи излиза, че в БГ плащаме по-дебели глоби от колкото в ЕС, мамка му! Проблема не е в размера на глобите, проблема е, че има двоен стандарт. Че за едни може, а за други не може! Това изнервя народа, това е и един от факторите на масовото джигитстване по улиците.

Но споко, в БГ скоро няма да се оправят нещата, защото много хора нямат интерес, това да се случва. В момента много парици отиват за ремонт на дупки примерно. Ако се направи тотален ремонт на даден участък, то там после 10 години няма дупки. Тъжноооо, няма кинти за усвояване. Един приятел участваше в екип, който разработваше за катаджийските коли една онлайн система с камери в колите, радари с камери и т.н. и ако това се въведе- край с рушвета форева. Обаче на презентацията на системата, първия въпрос от служител на КАТ бил "А това как може да се спира? Има ли бутон?" :shock: :shock: :shock: Е няма бутон, нали това е идеята! Да, ама за въвеждането на тази система нямаше пари, се оказа ... Въвеждат сега друга :mhihi: която има правилния вълшебен бутон ...

Честно казано, не си струва да се пишат такива писма до Президента, МС и т.н. държавни институции, защото, на тях им е през оная работа какво става по улиците. Сега хората решават много по-важни неща, от рода на "как да осигуря спокойни старини на пра-пра-пра внучето на третата брат'чедка на бълдъзата от първия ми брак"
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Дек 2006, 9:07

mastorpetko написа:
BMW_POWER написа:аз ако си купя самолет, държавата не е длъжна да ми направи летище и хангар пред блока, нали?

Бате, ти да не бачкаш нещо в агенцията по пътищата?

Ако си купиш самолет и плащаш "Данък собствено летище", разбира се, че ще е нормално да получиш от държавата собствено летище :idea:

А аз и всички останали, след като плащаме винетки, данъци и т.н. косвени плащания (акциз на горивата, ДДС, рушвети, актове, фишове и т.н. приходи за държавата) нормално е да очаквам да се движа по нормални пътища! Ако държавата не й стигат кинтите, да увеличи шибаните данъци, така хем ще стимулира народа да ползва градския транспорт и по улиците ще останат по-малко автомобили.

Другото нещо, което очаквам, е КАТ да си върши работата. Ако за един италианец глобата е 100 евро, пресметнато грубо като % от средния доход в Италия, това прави около 3.5%, което отнесено към българската деиствителност се равнява на 12 лева. Значи излиза, че в БГ плащаме по-дебели глоби от колкото в ЕС, мамка му! Проблема не е в размера на глобите, проблема е, че има двоен стандарт. Че за едни може, а за други не може! Това изнервя народа, това е и един от факторите на масовото джигитстване по улиците.

Но споко, в БГ скоро няма да се оправят нещата, защото много хора нямат интерес, това да се случва. В момента много парици отиват за ремонт на дупки примерно. Ако се направи тотален ремонт на даден участък, то там после 10 години няма дупки. Тъжноооо, няма кинти за усвояване. Един приятел участваше в екип, който разработваше за катаджийските коли една онлайн система с камери в колите, радари с камери и т.н. и ако това се въведе- край с рушвета форева. Обаче на презентацията на системата, първия въпрос от служител на КАТ бил "А това как може да се спира? Има ли бутон?" :shock: :shock: :shock: Е няма бутон, нали това е идеята! Да, ама за въвеждането на тази система нямаше пари, се оказа ... Въвеждат сега друга :mhihi: която има правилния вълшебен бутон ...

Не, не бачкам там, защото не съм обвързан с партии, е членувам в Бирената партия, но тя не е парламентарно представена.
Ето ти малко факти:
1. Завършил съм Транспорт и през 1989г един преподавател ни каза:
Този, който реши транспортните проблеми на София ще получи Нобелова награда
2. Данък "Собствено летище" няма. Има частни летища .... Бил съм на такова, но то е на 200 км от София.
3. Не вярвам средната заплата в Италия да е над 3 000 евро, а и не вярвам някой да плаща глоба с удоволствие. Може и да греша.
4. А колко хора си плащат данъците в реален размер - 5-10 % най много.
5. Нормални пътища - с тези 40-тонни 4-осни камиони, какви пътища искаш? Мерят ми натоварване на ос - да, ама не. Представете си един ЗИЛ, КАМАЗ и МБ- 4-осен натоварени догоре един до друг. Кой натоварва шосето повече? От зимата копаят пред сградата на БНТ и може да си видял каква дупка направиха. Тежките камиони е.аха мамата на комуникациите в района. Почти всяка седмица гърмят тръбите на водоснабдяване, които са под улиците .... Не напразно и при високи температури спират тежките камиони по пътищата. В София през лятото да си видял да спрат?
6. Относно КАТ - нищо. Нова ТВ ги изтипоса, а и тук
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... =1&photo=1
можеш да видиш доста неща.

Точно поради тази и още много причини вея и ще знамето в профила си ...

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 14 Дек 2006, 11:15

Според мен е безсмислено. Нищо няма да се постигне, а и корупцията ще се увеличи много. :winky:

младши ентусиаст
Аватар

българия страната на малките хора

Мнение от 535 » 14 Дек 2006, 13:30

аз пък вижадам смисъл и транспортния проблем на софия може да се реши

и мисля че българите са лайнари и понеже съм чист българин ги разбирам смятайте че и аз съм :)) голем

всичко в бг е дебилско ... само това което не е мислено е ок няма проблем трафика да се организира без забрани и да няма задрустване без да се правят чудеса ... много е просто и на мнгого места по света е направено :)) ако турят българин да управлява трафиак ан токио или наще да им настроиват сфетофари маркировка и улици кои как да са отворени японците ще се самоубият !!!!!

българия страната на малките хора :))) не случайно е с малка буква :))

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Дек 2006, 20:30

София има здездообразен градоустройствен план, а той е възможно най-лошия. От центъра тръгват булеварди и по тях са концентрирани жк-тата. По цариградското примерно трябва да влезнат в центъра близо 200 000 жители на Младост, 100 000 от Дружба и т.н. Ми няма как. Люлин е също над 200 000 - и всички по Стамболийски и над метрото.... Няма рингове - вътрешни околовръстни, по които да се обикаля центъра....

Предишна

Назад към Извън Темата