Проблем с ксенона

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d 2003г.

Проблем с ксенона

Мнение от ganick » 16 Сеп 2016, 11:37

Здравейте колеги,

От две седмици и аз съм горд собственик на е46 320д фейс. Колата много ме кефи, вървене разход. Винаги може повече, но съм доволен:) Обслужих си я както трябва. Има обаче проблем с ксенона. Варовете са на ZKW фабрични ксенон, само стъклата са им сменени с Depo(така я взех). Идеята е, че фаровете светят много слабо, почти нищо не се вижда. Дори фаровете за мъгла ми светят по-силно от късите. С дългите проблеми няма, само късите са проблем. Ходих на няколко места, казваха ми от това да си сменя крушките, през рециклиране на рефлектори до нови фарове. Пробвахме да едно място с други крушки промяна няма, само да кажа че беше през деня и не знам дали може да се види разликата през деня. На друго място ми казаха, че рефлектора, който е зад лупата е изгорял и си е променил геометрията, и понеже не е метален не може да се рециклира. Тези на ZKW били не металални а на AL(другите оригинални) били метални и те се рециклирали. И ми предложиха да си сложа китайски ксенон лупа и рефлектор и евентуално да използвам моите си баласти. Другия вариант да търся оригинални фарове втора употреба на AL, които не е ясно в какво състояние ще са и евентуално след това рециклиране на рефлекторите.

След дълги обяснения бихте ли ми дали съвет къде е проблема и какво би било най-доброто решение.

Благодаря Ви!

П.С. И друго което е, радиото е бизнес сд, но копчето, което усилва и намалява звука, не работи, включва и изключва радиото, но не намалява звука идеи и какво и къде мога да отида някой да го погледне?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Re: Проблем с ксенона

Мнение от overclock » 16 Сеп 2016, 16:22

Проблема е в изгорелия рефлектор. В Стрелча ги правеха за около 40лв., а също и един пич от Плевен.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d 2003г.

Мнение от ganick » 16 Сеп 2016, 18:27

А вярно ли е че тези на ZKW не се рециклират? Не били метални?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 17 Сеп 2016, 9:12

Всички се рециклират.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Назад към E46