Как да си свържа говорителите?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

Как да си свържа говорителите?

Мнение от mirmidon » 11 Дек 2006, 20:03

Четерите говорителя и усилвателя са на Gelhard, бащата на приятелката ми ги подари когато им бях на гости в Австрия. В моментът говорителите са ми вързани както е на снимката, но мисля че усилвателят неможе да ги захрани както трябва. Имам ресивър пайнер 4x35w и съм изгасил задните два говорителя. Според вас усилвателят добре ли захранва говорителите или трябва по-силен усилвател? Дали ще е по-добре да пусна говорител 2 и 3 на двата задни свободни канала от ресивъра, а говорителите 1 и 4 да ги пусна на усилвателя? В момента усилвателя работи на 2 ома, а колоните е препоръчително да работят на 4 ома? Много ще съм благодарен ако някой който е по- на ти с нещата да изкаже мнение по въпроса. Мерси!
Изображение
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 11 Дек 2006, 20:23

Е ако си ги свързал в паралел както си написал, просто толкова си е деяна на усилвателя. С плеъра няма да свирят по-силно. Той вероятно е около 4х20 РМС(номинал).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 11 Дек 2006, 21:43

Мисълта ми беше дали усилвателя ги храни както трябва ? Също така ме интересува дали ще е по-добре да вържа двата бас говорителя (2 и 3) на канал 1, а другите два говорителя бас и пищялка (1 и 4) на канал 2?]
На плеярът пипе 4х35вата Изображение

Да питам също от къде да го захраня усилвателя, досега работи вече 3 месеца захранен от плеяра и като удари баса плеяра премигва :) (ефекти) :ok: . Трябва ли да си направя ново гнездо за бушон в кутията и да го захраня от акомулатора направо? Общо взето дайте съвет от къде да ги захраня!
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 12 Дек 2006, 12:46

Също така ме интересува дали ще е по-добре да вържа двата бас говорителя (2 и 3) на канал 1, а другите два говорителя бас и пищялка (1 и 4) на канал 2?

НЕ! Няма да имаш стерео тогава!
На плеярът пипе 4х35вата

Ти въпроси ли задаваш тука или си дошъл да обясняваш?! :evil:
Да питам също от къде да го захраня усилвателя, досега работи вече 3 месеца захранен от плеяра и като удари баса плеяра премигва (ефекти)

:mhihi:
Трябва ли да си направя ново гнездо за бушон в кутията и да го захраня от акомулатора направо?

ДА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 13 Дек 2006, 13:13

Добре ще се прави ново гнездо , но ме интересува директно от клемите ли се взимма ток, няма ли да щръкнат повечко кабели по този начин. Да речем след време ще ми трябва пак повечко ток и пак от клемите и пак кабеляк :)
B M W и всички останали!

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 13 Дек 2006, 14:20

От клемите директно си вземи ток и сложи предпазителя на възможно по-близко до акумулатора място, и си купи хубав силиконов захранващ кабел с подходяща квадратура. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 13 Дек 2006, 18:01

A мога ли да мина без бушон понеже самият усилвател си има външен предпазител. По горе на снимката се вижка (това синьото по средата). Аз кабел си имам, нали все пак говорителите работят от 3 месеца. За силиконовият кабел чувам само лоши неща. В момента съм опънал кабел 4 квадрата, който е предостатъчен и може да осигури доста по-голяма мощност.Изображение
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 13 Дек 2006, 19:09

Колко ти е предпазителя на усилвателя? По принцип няма смисъл да се циганиш за 5-10лв и е добре да си сложиш и външен предпазител, но парите ти си ги даваш...
За силиконовия кабел лоши неща не съм чувал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 13 Дек 2006, 21:35

Бушона е 15А. Това гнездо за бушон какво представлява и в кутията за бушони ли се монтира? Може ли да се закупи от някъде и ако може от къде?
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 13 Дек 2006, 21:49

Изображение
Монтира се някъде около акумулатора, където имаш възможност. Предполагам че тук има кой да ти препоръча от къде, и без това форума беше станал рекламно пано по едно време...

Назад към Car аудио и видео