Голям проблем с лайт модула,Моля за помощ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i E46 2004g.
Детайли за колата: Сега карам 318i 143 коня

Голям проблем с лайт модула,Моля за помощ

Мнение от gele77 » 07 Сеп 2016, 19:57

Имам голям проблем със светлините на таблото и по скоро като пусна мигачите вън работят,а вътре никаква индикация даже и звукова,часовника на касетофона също не показва час,парктроника също не работи,Първия път ходих при Орлин и каза,че е лайт модула и сложихме друг,но след около 3 месеца се появи пак проблема като в началото ту работеше ту не и сега от към 2 седмици никакви индикации на таблото,а на път за морето ми изчезнаха чистачките и ел.стъклата.Колата е БМВ 320и 2004г. комби мотор е54,Моля ви колеги за помощ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Re: Голям проблем с лайт модула,Моля за помощ

Мнение от Войводата » 07 Сеп 2016, 22:28

Възможно е да имаш проблем с някой от I-bus сигналите.. Откачи буксата на CD-то или навигацията там с каквото си и виж дали ще продължава проблема :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 08 Сеп 2016, 7:41

Войводата написа:Възможно е да имаш проблем с някой от I-bus сигналите.. Откачи буксата на CD-то или навигацията там с каквото си и виж дали ще продължава проблема :yes:

откачих цялата букса и нищо проблема си седи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Сеп 2016, 7:51

gele77 написа:Имам голям проблем със светлините на таблото и по скоро като пусна мигачите вън работят,а вътре никаква индикация даже и звукова,часовника на касетофона също не показва час,парктроника също не работи,Първия път ходих при Орлин и каза,че е лайт модула и сложихме друг,но след около 3 месеца се появи пак проблема като в началото ту работеше ту не и сега от към 2 седмици никакви индикации на таблото,а на път за морето ми изчезнаха чистачките и ел.стъклата.Колата е БМВ 320и 2004г. комби мотор е54,Моля ви колеги за помощ

Колега, след като проблема се е решил със смяна на лайт модула, значи наистина причината е била в него. Едва ли си сложил нов модул, така, че е нормално е да се случват подобни неща с части втора ръка- никой не може да ти даде гаранция колко време ще издържат. Отделно може да е дефектирало и нещо друго. За мен оптималният вариант е да отидеш при човека, който ти е правил колата- вече е запознат с проблемите и.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 09 Сеп 2016, 8:39

Случайно да имаш гром или друг афтърмаркет плеър?
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 10 Сеп 2016, 7:37

Вчера ми направи и още един проблем,вчера на 2 пъти не си разпознаваше ключа и не искаше да запали след като съм спрял и угасил колата,но без да излизам от нея не запалва и чак след като заключа и отключа колата,разпознаваше ключа и палеше

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 10 Сеп 2016, 7:41

pimpo написа:Случайно да имаш гром или друг афтърмаркет плеър?

ами с оригиналния плеър съм на колата,но интересно,че в багажника имам устройство което можеш да сложиш карта или флашка и като натиснеш тейп започва да свири.

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 10 Сеп 2016, 7:44

zvetiko написа:
gele77 написа:Имам голям проблем със светлините на таблото и по скоро като пусна мигачите вън работят,а вътре никаква индикация даже и звукова,часовника на касетофона също не показва час,парктроника също не работи,Първия път ходих при Орлин и каза,че е лайт модула и сложихме друг,но след около 3 месеца се появи пак проблема като в началото ту работеше ту не и сега от към 2 седмици никакви индикации на таблото,а на път за морето ми изчезнаха чистачките и ел.стъклата.Колата е БМВ 320и 2004г. комби мотор е54,Моля ви колеги за помощ

Колега, след като проблема се е решил със смяна на лайт модула, значи наистина причината е била в него. Едва ли си сложил нов модул, така, че е нормално е да се случват подобни неща с части втора ръка- никой не може да ти даде гаранция колко време ще издържат. Отделно може да е дефектирало и нещо друго. За мен оптималният вариант е да отидеш при човека, който ти е правил колата- вече е запознат с проблемите и.

Ами няма модул за моята,версия 3,6 с ауто ,а колкото до диагностика,казва се Орлин и момчето е много добър,но много работа има и нещо не може да се уцелим,аз мога събота и неделя,а той иска през седмицата след работа.

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 10 Сеп 2016, 20:02

Някой добър жичкаджия и диагностик в София да знаете да взема да решим проблема,че ме побърква,а моя диагностик пак не може до 15.09.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Сеп 2016, 10:11

Ами няма модул за моята,версия 3,6 с ауто ,а колкото до диагностика,казва се Орлин и момчето е много добър,но много работа има и нещо не може да се уцелим,аз мога събота и неделя,а той иска през седмицата след работа.

След като е добър и колата те побърква, ти ще се съобразиш с него, ако искаш да бъде ремонтирана, а не да ми звъниш в 22.30 през нощта- едва ли някой ще ти обърне внимание по-това време на денонощието, освен ако не е пътна помощ със съответните тарифи.

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 12 Сеп 2016, 8:55

zvetiko написа:

След като е добър и колата те побърква, ти ще се съобразиш с него, ако искаш да бъде ремонтирана, а не да ми звъниш в 22.30 през нощта- едва ли някой ще ти обърне внимание по-това време на денонощието, освен ако не е пътна помощ със съответните тарифи.
първо не съм ти звънял а ти писах на вайбър второ добър е но все нямам време така че както искаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 12 Сеп 2016, 12:53

gele77 написа:

ами с оригиналния плеър съм на колата,но интересно,че в багажника имам устройство което можеш да сложиш карта или флашка и като натиснеш тейп започва да свири.

Разкачи го и покарай без него.

едит: ако можеш го снимай, че по обяснение прилича на някой от конкурентите на гром :)
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 13 Сеп 2016, 15:50

pimpo написа:
gele77 написа:

едит: ако можеш го снимай, че по обяснение прилича на някой от конкурентите на гром :)

Ще пробвам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Сеп 2016, 14:58

Проблема е в K-BUS комуникацията, или някой модул запушва шината или пък е кабелен проблема.
Брал съм го това с не малко е46-ци, трябва си ровене.

Потребител
Аватар

Мнение от gele77 » 14 Сеп 2016, 20:46

gele77 написа:
pimpo написа:
gele77 написа:

Ще пробвам

Вече 2 дена карам със свален касетофон,но проблема си остава,да слагам ли касетофона или да продължавам да карам

Следваща

Назад към E46