Звук в областта на всмукателните колектори !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- 322200ci
- Потребител
-
- Кара: 320CI
- Мечтае да кара: M3
Звук в областта на всмукателните колектори !
Здравейте за пръв път пускам тема.Мотора е M54B22 и отскоро чух въпросният звук идващ от областта на колекторите и диса клапата.Звукът е съскане на въздух при подаване на газ.Имам колата от скоро но мисля , че не върви както трябва в ниските ,има много голямо зачудване.Някой път направо се изстрелва а някои път не иска да потегли .Намерих клип с същия проблем за да ви покажа за какво точно говоря.След като изгася колата след 10 секунди от същото място се чува силно изсъскване .

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Звук в областта на всмукателните колектори !
Това е нормално.Няма какво да те притеснява.
А изсъскването като я угасиш е от клапана на картерните газове.Така трябва да бъде и той.
Спи спокойно,20-ката е ток
А изсъскването като я угасиш е от клапана на картерните газове.Така трябва да бъде и той.
Спи спокойно,20-ката е ток

Ток е друг път не е нормално да съска при подаване на газ. Един смок тест и ще видиш от къде дърпа въздух
Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
bioz написа:Ток е друг път не е нормално да съска при подаване на газ. Един смок тест и ще видиш от къде дърпа въздух
Я па ти,сериозен ли си?Ето от тук дърпа въздух

(bubsa) написа:bioz написа:Ток е друг път не е нормално да съска при подаване на газ. Един смок тест и ще видиш от къде дърпа въздух
Я па ти,сериозен ли си?Ето от тук дърпа въздухhttps://www.youtube.com/watch?v=FYBaJAF0o14
Единственото място от където трябва да дърпа въздух е от airbox-a и от там съскане не се чува, камо ли около колектора. Сега погледнах клипчето от 1вото мнение и ти гарантирам, че тоя звук не е нормален.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Този звук се чува от дросела и е нормален.Постнал съм клипче и кога се чува.
bioz написа:Ток е друг път не е нормално да съска при подаване на газ. Един смок тест и ще видиш от къде дърпа въздух
Колега къде правят смоук тест? От София ли си?
- pac0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320ка, тихо и кротко
- Мечтае да кара: по читави пътища
Не съм голям капацитет, но много четох за тоя двигател и какво го мъчи обикновено ( с абсолютно същия съм, и при мен е същото което си описал и което е в клипа)... На много места за това изсвистяване след изгасяне пише че е нормално, както колегата bubsa увери. Честно казано не знам доколко е свързано изсъскването с мудността в ниски... За недовървяването понякога на ниски може да са много неща, но много често виновника излиза че е ваноса, и по-точно уплътненията които са станали на гъз с времето, или някой от датчиците на разпределителните валове но те обикновено си казват (не помня кой от двата прецакваше силата в ниски, и кой във високи...). Грешки някакви изкарва ли ти, сменял ли си ги уплътненията, или да знаеш дали са сменяни преди да попадне в теб колата?
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Съскането след изключване на двигателя трябва да го има. Ако го няма - има проблем с клапана за картерна вентилация.
Звука, който се чува при подаване на газ също е нормален - бубса по-нагоре ви е обяснил защо.
Мудността в ниските може да е свързана с ваноса, но може и да не е. Друга причина е развалена ДИСА клапа. От нея не само може да се получи това "спиране" в ниските, но и да дърпа въздух.
Провери първо дали ти смуче въздух със спрей - пръскаш и ако дигне оборотите, значи смуче. Закачи я след това на диагностика и ще разбереш има ли други проблеми. ДИСАта е малко по-тегава за проверка, но можеш да свалиш малкото капаче и да видиш дали въобще имаш вакум в нея или рамото въобще не се движи. Ако има вакум е напълно възможно самата клапа да е счупена, но за това трябва да я свалиш от колектора. Имай предвид, че при мен със счупена ДИСА се усещаше доволна мудност в ниските обороти.
Звука, който се чува при подаване на газ също е нормален - бубса по-нагоре ви е обяснил защо.
Мудността в ниските може да е свързана с ваноса, но може и да не е. Друга причина е развалена ДИСА клапа. От нея не само може да се получи това "спиране" в ниските, но и да дърпа въздух.
Провери първо дали ти смуче въздух със спрей - пръскаш и ако дигне оборотите, значи смуче. Закачи я след това на диагностика и ще разбереш има ли други проблеми. ДИСАта е малко по-тегава за проверка, но можеш да свалиш малкото капаче и да видиш дали въобще имаш вакум в нея или рамото въобще не се движи. Ако има вакум е напълно възможно самата клапа да е счупена, но за това трябва да я свалиш от колектора. Имай предвид, че при мен със счупена ДИСА се усещаше доволна мудност в ниските обороти.
- 322200ci
- Потребител
-
- Кара: 320CI
- Мечтае да кара: M3
Wierdo написа:Съскането след изключване на двигателя трябва да го има. Ако го няма - има проблем с клапана за картерна вентилация.
Малко късно отговарям но не ми остава време да погледна ... Днес огледах и забелязах това

10 мнения
• Страница 1 от 1