Помощ за тоци (километраж) оборотомер и температура

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Помощ за тоци (километраж) оборотомер и температура

Мнение от krasi_90 » 08 Сеп 2016, 22:16

dreadx написа:
krasi_90 написа:Ама има и нещо друго спрях да помагам на такива като него казвам им неща тука по форума после ползват казаното от мен после се срещнем някаде съвсем случайно и те се правят на големите разбирачи и даже аз ги подпитвам да ми каже той ми предлага срещу пари да ми го направи защото било много сложно и той е царя :kuku:

Абе човекът не ми изглежда да е от тези хора, ама прав си, че във форума е пълно с такива. Също много пъти съм виждал как някой с най-добро и безкористно желание, се захваща да реши някой проблем, за да помогне на всички: - чете, мисли, пише, търси информация, споделя -> а разни го разпитват за това и онова, защото не могат да го измислят сами. И в момента в който уцелят как се прави нещото, веднага спират да разпитват, а в темата му изобщо не се чувстват задължени да напишат как се е решил проблемът при тях, само казват: "- Аз оправих 1-2 такива неща, някой ако иска мога да му го погледна. (срещу заплащане естествено)." -- И все ми идва да тръгна да разпитвам тези хора, колко струва услугата - и след като ми кажат някоя цифра, да ги питам дали ще има "мерси" и за автора на темата, благодарение на когото ще могат да ми вземат едни пари.. :dunno:

Друго имах в предвид преди години помогнах на няколко човека по скайп да запалят в е30 е34 мотор от е39 направих им схемата копи пейст и познай отивам на прословутата 202 и гледам 1 2 от тези същите самохвалковци един и го питам някой помогна ли ти за инсталацията не бе сам си я направих само че той не знае че е писал с мен... и така питам го ето така на базик дали може да мк помогне той вика срещу 200 лева...прибирам се аз и го питам как е колата той вика екстра е ще черпя аз му викам днес ми викаш че аз трябва да ти дам 200лева :lol: и после се почнаха оправданията...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 09 Сеп 2016, 0:49

krasi_90 написа:
Lenco написа:Описал съм това, което съм направил, и работи.
ЕВС-а си е на място с всичко, което му трябва.
Ето и датчика на коляновия вал, и температурния.
SENSORS E46.jpg

да ти кажа ли какво мисля че прави връзва ги на 40 пиновата без да минават по кан шината ама то трябва и малко акъл тва не му е е36цата дето е карал за да стане така температура ще отчита но оборотомера няма да работи няма да пуска перка и тем подобни затова на диагностиката има а на таблото няма ето написах му къде му е грешката вече да мисли да струва всичко му е налично за да го направи... Ама има и нещо друго спрях да помагам на такива като него казвам им неща тука по форума после ползват казаното от мен после се срещнем някаде съвсем случайно и те се правят на големите разбирачи и даже аз ги подпитвам да ми каже той ми предлага срещу пари да ми го направи защото било много сложно и той е царя :kuku: ... По между другото интересно тва м50 гаранция че го кара в авариен режим в тва е46...

колега никога съм нямал и няма да си купя е36 , но съм навързвал много инсталаций на м52ту и м54 в е30 и е36 там няма кан сигнали на таблото .Оборотомер и температура на е46 са по КАН , в случая оставяш оригиналното ЕКУ на колата , свързваш оригиналните датчици на колата (темпера тура и к.вал) ако няма място (както при нас с колегата ЛЕНКО) за к.вал ... правиш допълнителна стойка и слагаш датчика отпред на шайбата, НО температурата я подкарах , датчика к.вал отчита (на допир с метал) свързан си е по пинове но екуто не го чете....
п.п. М50 от къде да е в авариен режим като целия мотор има 1 датчик (колянов вал - чете оборотите на мотора) Мегата дори не и трябва датчик р.вал, само при подаване на контакт трябва да подаде ток на ЕКУ и ЕВС - въртиш-палиш-караш
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

Потребител
Аватар

Мнение от krasi_90 » 09 Сеп 2016, 7:44

BMW_DRIVER написа:
krasi_90 написа:
Lenco написа:Описал съм това, което съм направил, и работи.
ЕВС-а си е на място с всичко, което му трябва.
Ето и датчика на коляновия вал, и температурния.
SENSORS E46.jpg

да ти кажа ли какво мисля че прави връзва ги на 40 пиновата без да минават по кан шината ама то трябва и малко акъл тва не му е е36цата дето е карал за да стане така температура ще отчита но оборотомера няма да работи няма да пуска перка и тем подобни затова на диагностиката има а на таблото няма ето написах му къде му е грешката вече да мисли да струва всичко му е налично за да го направи... Ама има и нещо друго спрях да помагам на такива като него казвам им неща тука по форума после ползват казаното от мен после се срещнем някаде съвсем случайно и те се правят на големите разбирачи и даже аз ги подпитвам да ми каже той ми предлага срещу пари да ми го направи защото било много сложно и той е царя :kuku: ... По между другото интересно тва м50 гаранция че го кара в авариен режим в тва е46...

колега никога съм нямал и няма да си купя е36 , но съм навързвал много инсталаций на м52ту и м54 в е30 и е36 там няма кан сигнали на таблото .Оборотомер и температура на е46 са по КАН , в случая оставяш оригиналното ЕКУ на колата , свързваш оригиналните датчици на колата (темпера тура и к.вал) ако няма място (както при нас с колегата ЛЕНКО) за к.вал ... правиш допълнителна стойка и слагаш датчика отпред на шайбата, НО температурата я подкарах , датчика к.вал отчита (на допир с метал) свързан си е по пинове но екуто не го чете....
п.п. М50 от къде да е в авариен режим като целия мотор има 1 датчик (колянов вал - чете оборотите на мотора) Мегата дори не и трябва датчик р.вал, само при подаване на контакт трябва да подаде ток на ЕКУ и ЕВС - въртиш-палиш-караш

виж какво съм ти написал че бъркаш и за слапове няма да ти споменавам тези който си описал бяха на мода преди доста години сега вече и някоя чистачката да се хване ще го направи ...В момента карам същото колело като твойто само че с двигател от симсонче с50б30 :mhihi: ... бъркаш при връзването датчика е с 3 пина и ходи на 52 пиновата и с изход към 40 пиновата по кан там където си го вързал на изход не отива към таблото а към диагностичната обд букса също забравих да ти кажа ама и евс ключ за тоя комп трябва да са в синхрон за да ги показава тия работи има и схеми за преобразуването от аналог към кан бус аналоговата чете 0-12 а пък другата 0-5 само че не се прави с съпротивления а трябва и интеграла за да го приведе към точния сигнал... даже аз съм го направил и отчита и разходомер има и асц ама асц-то съм го премахнал защото съм със шпер... В хасково има 2 3 ма мастери който могат да ти го оправят

Потребител
Аватар

Мнение от krasi_90 » 09 Сеп 2016, 21:04

Оп забравих че си написал че си с мега тогава 2ри комп датчик и тем подобни не ти трябва има опция за сигналите даже си управлява и ел перкара стига да не е от времето на бай тошо ... Попитах за тебе казаха че си голям мастер и ти по бмв-тата в хюстън :lol: казаха че ако свалиш малко гарда и помолиш за помощ може и да ти помогнат не е срамно да питаш някой друг с повече опит в тунинга...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_DRIVER » 13 Сеп 2016, 20:58

не е от бай тошово време управлява си ел.перка , лънч дори и тракшън ,но не може да преобразува сигналите.Останах на варианта с 2ри комп за да може перката да си работи на % (не само на вкл и изкл.) също така за да може и при пускане на климатика да се включва.... В чуждите форуми съм чел ,че най лесния вариант си остава стоковото еку и двата датчика и таблото си работи.При мен само температурата работи , обиколил съм всички ел.техници в града , но даже и като им кажа какво е положението не искат дори и да погледнат.За момента не съм чувал някои да го е правил с 2ро ЕКУ освен колегата Ленко , ако се наложи ще ходя до който и град да е само някой да може да го подкара.
п.п. с кой си говорил? може и на ЛС да ми кажеш
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

Потребител
Аватар

Мнение от krasi_90 » 14 Сеп 2016, 13:39

BMW_DRIVER написа:не е от бай тошово време управлява си ел.перка , лънч дори и тракшън ,но не може да преобразува сигналите.Останах на варианта с 2ри комп за да може перката да си работи на % (не само на вкл и изкл.) също така за да може и при пускане на климатика да се включва.... В чуждите форуми съм чел ,че най лесния вариант си остава стоковото еку и двата датчика и таблото си работи.При мен само температурата работи , обиколил съм всички ел.техници в града , но даже и като им кажа какво е положението не искат дори и да погледнат.За момента не съм чувал някои да го е правил с 2ро ЕКУ освен колегата Ленко , ако се наложи ще ходя до който и град да е само някой да може да го подкара.
п.п. с кой си говорил? може и на ЛС да ми кажеш

Единия който може да ти го направи и по двата начина е Найден ... Другия който разбира и ще ти го направи с мегата но малко е далече от тебе е Атанас-0887799213 от самоков...Другият вариант е при ленко в бургас, в София при Явор, можеш да дойдеш и при мен, но трябва да се разберем предварително и какво точно имаш налично и кога да дойдеш защото аз основно не се занимавам с това и работата която работя времето ми е оскъдно...Аз съм го правил и по двата начина с конвертор на сигналите и с втори комп последното което сглобих е с50б30 в е46 и в момента го карам като ежедневка :lol: ... Жалко че нямам снимки да видиш един същия като теб какви ги беше сътворил в една е46ца с м50 :mhihi: :mhihi: А пък един преди идва да му паля една е36 с с62 и вика всичко е готово идва колата радиатор няма мотора даже не са се помъчили да го укрепят като хората всеки момент ще падне хидравлика не е вързана ремъци по него няма иначе човека готов за палене :mhihi: :mhihi: вика ми ти ги навържи ние ще се оправиме е нали се сещаш че трябва да го пробвам дали всичко съм направил преди да я дам тая кола :kuku:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Сеп 2016, 21:51

BMW_DRIVER написа:....

Явно нещо бъркаш. Аз направих така, оставих си оригиналния комп и всичко около него на място. Махнах втората букса, която е за сондите. Махнах трета, като на нейно място си направих нова моторна инсталация с датчика на коляновия вал, датчика за температура на главата, алтернатора и датчика за налягане на маслото. Четвърта остана, като на нея си остана таблото, компресора на климатика, датчика за температурата на долния маркуч и управлението на ел. вентилатора, прехвърлих само спиид сигнала към компа на новия мотор, както и управлението на бензиновата помпа. Пета букса, която е за бубините, изчезна изцяло.
Има разлика между буксите на 4 и 6 цилиндровите мотори, особено на 3-та.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_DRIVER » 29 Окт 2016, 21:06

в момента съм по твоята схема... сложих Еку от м43 с буксите както си описал отново по горе..... температурата тръгна но оборотомера си го няма..... с еку-та от м52ту и м54 дори и той не работи , а само се променят 5-6 кабела към буксата на моторната инсталация (другите не се променят). Вече съм доволен поне че си гледам стрелката на водата , в някои форуми бях чел , че при 6 цилиндровите вързват и датчик на р.вал за да работи всичко , но колко е вярно....

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 29 Окт 2016, 21:34

Не трябва датчик за разпределителния вал, оригинално работи и при прецакан датчик.
Или бъркаш с разстоянието до зъбите или окабеляването на датчика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 29 Окт 2016, 23:59

Да не е объркана полярността на сигнала от датчика?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Предишна

Назад към E46