Проблем турбина
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем турбина
Здравейте колеги.Имам е39 530д 2002г.днес на магистралата преди 3000 оборота колата забива предница и трудно набира по голяма скорост.Ако някой е имал подобен проблем моля да помогне.Колата е автомат и не е влизала в авариен режим.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Re: Проблем турбина
пешко1 написа:Здравейте колеги.Имам е39 530д 2002г.днес на магистралата преди 3000 оборота колата забива предница и трудно набира по голяма скорост.Ако някой е имал подобен проблем моля да помогне.Колата е автомат и не е влизала в авариен режим.
Провери си вакумните маркучета, най вероятно ще имаш някой изваден или скъсан
Благодаря утре ще го направя.Днес пак я пробвах ,но повече от 160 не вдига .Малко преди 3000 об.се спъва и спира да набира.
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Може да е помпата под шофьора или нещо друго , не е задължително да е от турбото . Диагностика задължително !
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ако все още не си я направил, да, добре е да е в движение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Здравейте проблемът е решен .Разтоварващия клапан на турбината не работеше сменихме го и сега е стрела.поздрави.
Ако някой има подобен проблем надввам се да му е от полза изчезна ми и черния пушек който имаше когата изцеждах колата.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ти сега ме замисли колега с тоя клапан. Нали за ел. клапана за управление на турбото говорим? Моята също пуши, но от вървеж не се оплаквам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Говори за самият клапан на турбината,който се намира...този който отваря и затваря геометрията.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
kalingk написа:Говори за самият клапан на турбината,който се намира...този който отваря и затваря геометрията.
Геометрията се затваря/отваря от актуатор - ел. клапанът, който го управлява, не се намира на турбината, а след вакуумния резеровар...

11 мнения
• Страница 1 от 1