Изби ми антифриза
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- sunshine85
- Потребител
-
Изби ми антифриза
Здравейте колеги, накратко на път ми изби пробката за обезвъздушаване, която е до казанчето за антифриз. След като колата изстина с подръчни материали вкарах лепило и запуших с капачка от парфюм. Слава богу издържа 200 км. Но сега не съм в София, отново протече и ако може да ми помогнете да ми кажете как се казва цялата пластмасова част влизаща в радиатора, за да я сменя или други идеи. Става дума за Е 46 318 и от 1999г. Пробката се намира на пластмасовата тръба влизаща в радиатора /която искам да сменя/, до казанчето за антифриз. Вижда се че има някакъв номер, по този номер мога ли да я търся тази част? Ето и снимки, а ако се чудите какво е това синьото, това е капаче от парфюм 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
Re: Изби ми антифриза
Пробката е 17111712788 -около 2лв във всеки магазин за части я има
11531436407 е маркуча и е около 60лв чисто нов
11531436407 е маркуча и е около 60лв чисто нов
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
В събота еди колега имаше същият проблем,смених ме целия маркуч 37 лева беше,този маркуч и аз съм го сменял и при мен подлизваше от пробката,затегнах я отново и от тогава не съм имал проблеми 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
За да стане това може би има и други проблеми:перката на вентилатора не работи на всички скорости,капачката на разширителния съд на отваря, когато трябва и най-лошото:духнала гарнитура на главата
- sunshine85
- Потребител
-
Благодаря на колегата от Враца. Ако не бях слагал лепило наистина можеше да се смени само пробката за 2 лева. Сега обаче май ще сменям всичко. А казвате че това е маркуч, а то си е пластмасова тръба.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Води се горния маркуч от термостата към радиатора, просто има пластмаса по него.
Смени го (идва си с новата пробка) и обезвъздуши колата (не пренатягай пробката защото е пластмасова и се чупи лесно). Като го сменяш вероятно ще изтече някакво количество антифриз, затова го предвиди. Аз бих си взел оригинален маркуч, защото съм имал проблем с after market, който течеше веднага след смяната.
И да, провери си охладителната система, защото вероятно е следствие от нещо друго.
Смени го (идва си с новата пробка) и обезвъздуши колата (не пренатягай пробката защото е пластмасова и се чупи лесно). Като го сменяш вероятно ще изтече някакво количество антифриз, затова го предвиди. Аз бих си взел оригинален маркуч, защото съм имал проблем с after market, който течеше веднага след смяната.
И да, провери си охладителната система, защото вероятно е следствие от нещо друго.

- sunshine85
- Потребител
-
Отново ви благодаря, едва разчетох последните 2 цифри и пасват! Лошо е да си на 250 км. от родния си град и да имаш подобен проблем. Така че определено ми помогнахте, а що се отнася до пробката, след смяната на маркуча ще си проверя охладителната система, но мисля че е пренатегната и пукната, все пак колата е на 17 години, а това е крехка пластмаса. Всичко най-хубаво ви желая !!!
Евтините маркучи текат заради о-пръстена, моя беше 4 мм, смених го с 4.5 мм и повече не еизлязла и капка. На евтините маркучи понякога пробката е с различна резба от оригиналната (просто зя сведение). Ако можеш смени само пробката, надали някое лепило е залепнало истински върху пластмасата, изчисти го и пробвай, нищо не губиш. Какво лепило си слагал?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Въпросната пробка протече и при мен миналата седмица.
Оказа се, че е тръгнала да се къса и пропуска.
Според мен, тъй като се пада точно под пластмасовата табелка с означенията е възможно при затягането да се подхване накриво и заради това да се е скъсала.
Интересното при мен е, че последно смених антифриза преди година и половина и от тогава не съм я пипал.
Както и да е, нова, заедно с уплътнението в Ауто Бавария струва 6 лева.
Оказа се, че е тръгнала да се къса и пропуска.
Според мен, тъй като се пада точно под пластмасовата табелка с означенията е възможно при затягането да се подхване накриво и заради това да се е скъсала.
Интересното при мен е, че последно смених антифриза преди година и половина и от тогава не съм я пипал.
Както и да е, нова, заедно с уплътнението в Ауто Бавария струва 6 лева.
9 мнения
• Страница 1 от 1