Светлината от фара се клати

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Светлината от фара се клати

Мнение от VladiE » 06 Сеп 2016, 13:34

Здравейте колеги,
на скоро монтирах ретрофит лупи във фаровете и имам неприятен проблем с десния фар. При преминаване през неравности се разклаща светлината сякаш крушката не е закрепена здраво и мърда. Изключително неприятно е защото ми отклонява вниманието, понеже снопа светлина се мята като джедайски меч :)
Единствената информация на която попадам в нета е, че вероятно на машинката захващането и към рефлектора е износено и от там мърда целия рефлектор. Вероятно доста от вас са разглобявали фар, та се надявам да ме насочите как да реша проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Светлината от фара се клати

Мнение от ivoaudi » 06 Сеп 2016, 15:56

Просто го разглоби и сигурно ще откриеш начупени щипки вътре от окачването. Ако е ZKW са си редовно начупени. Минах и по този път.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар

Мнение от VladiE » 12 Май 2017, 6:02

Здравейте,
Вчера намерих време да свърша и тази работа. Отлагах го защото мислех, че проблема са водачите вътре и все не ми стигаше време. След като свалих фара, огледах внимателно и видяф къде е проблема - пластмасата под фара е била чупена и кърпена. Беше монтирана с две леви ръце и не беше стегната, следователно от там се клатеше целия фар. Наместих всичко на мястото му и стегнах нормално. Клатенето вече го няма и проблема е решен.

Изображение

Изпратено от моят SHV-E250K с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от oldirtydog » 12 Май 2017, 7:42

VladiE написа:Здравейте,
Вчера намерих време да свърша и тази работа. Отлагах го защото мислех, че проблема са водачите вътре и все не ми стигаше време. След като свалих фара, огледах внимателно и видяф къде е проблема - пластмасата под фара е била чупена и кърпена. Беше монтирана с две леви ръце и не беше стегната, следователно от там се клатеше целия фар. Наместих всичко на мястото му и стегнах нормално. Клатенето вече го няма и проблема е решен.

Изображение

колега лесно ли сложи тези лупи защото и аз тези дни ще купувам и ще трябва да се монтират ,както и ангелските очи и ксенона :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от VladiE » 12 Май 2017, 7:47

Лесно се монтират и лупите, и ангелските очи, стига стъклата на фаровете да не са залепени. Имай предвид че кабелите за клапата са къси и за да ти е по удобно може да си ги удължиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от oldirtydog » 12 Май 2017, 7:53

VladiE написа:Лесно се монтират и лупите, и ангелските очи, стига стъклата на фаровете да не са залепени. Имай предвид че кабелите за клапата са къси и за да ти е по удобно може да си ги удължиш.

фейслифт 2003 комби :) май не са залепени

ентусиаст
Аватар

Мнение от VladiE » 12 Май 2017, 8:02

Не са залепени. На щипки са, няма да имаш трудности. Успех.

Назад към E46