бмв е46 330д проблем във вървежа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
бмв е46 330д проблем във вървежа
Здравей те колеги ония ден реших да понастъпя малко колата и ми направи впечатление че е станала по тромава колата е 184 конски сили ръчка с чип от 2 месеца 215 конски сили закачих я на Delphi но няма записани грешки пак се случиха празници няма каде да я закарам да и пуснат едни живи дани та някой ако е имал такъв проблем нека сподели от какво може да е проблема
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: бмв е46 330д проблем в вървежа
Ами колега нека започнем с най-елементарното,като я настъпиш отзад пуши ли доста черно?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
колата грам не пуши очудващо за дизел и за кола с чип неможе се разбере че е дизел също го няма катализатора и филтрите
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ти и с Делфито може да видиш някой живи данни като позиция на педала на газта, работа на дебитомера мисля, също и налягане от турбината. Уточни дали колата е мудна докато направи налягане, или като цяло не върви като преди. Ако е първото може да имаш недобре работеща геометрия на турбото. С едно и също гориво ли караш?
усещането е все едно съм махнал чипа и е сток по бавно реягира педала зареждам само на еко и като че ли с мъка ги вдига 200 а преди без проблем
ето и една графика при поставянето на чип преди месец и половина
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
tishooo87 написа:усещането е все едно съм махнал чипа и е сток по бавно реягира педала зареждам само на еко и като че ли с мъка ги вдига 200 а преди без проблем
Колега на първо време се вижда,че графиката е много зле.Имаш 215 коня при 3000 оборота,което показва,че колата ти има проблем,а може и проблема да се казва чипа,който са ти сложили.Да не говорим,че на графиката не се вижда преди и след тунинга реално колко е повишението и къде е?Отделно е загатка тези 215 коня с какъв процент загуби ги пресмята диното им или как точно е настроено?Трябва според мен да си направиш проверка на колата не с диагностика,а на някой подемник да се провери дали всичко е точно.Има и вероятност да имаш проблем с турбото по точно със самата геометрия.
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Вакумните пътища как са ? Моята също е 184 коня и има чип, но грам не вървеше, едвам правеше 200. Излизаше ми грешка в дебитомера. Смених и вакумите защото единия маркуч беше скъсан и чудо.. колата си тръгна много добре, а и грешката за дебитомера не се е появявала повече.
Oleg-16V написа:tishooo87 написа:усещането е все едно съм махнал чипа и е сток по бавно реягира педала зареждам само на еко и като че ли с мъка ги вдига 200 а преди без проблем
Колега на първо време се вижда,че графиката е много зле.Имаш 215 коня при 3000 оборота,което показва,че колата ти има проблем,а може и проблема да се казва чипа,който са ти сложили.Да не говорим,че на графиката не се вижда преди и след тунинга реално колко е повишението и къде е?Отделно е загатка тези 215 коня с какъв процент загуби ги пресмята диното им или как точно е настроено?Трябва според мен да си направиш проверка на колата не с диагностика,а на някой подемник да се провери дали всичко е точно.Има и вероятност да имаш проблем с турбото по точно със самата геометрия.
за графиката немога да кажа нищо понеже не разбирам чипа е слаган в madness неска махах всмукатели понеже под тях са ваком маркучите но всичко беше точно мърдах геометрията уж се движи забелязах че колата е почнала да пуши малко но немога да разбера какъв е цвета понеже пуши малко а преди грам не пушеше един приятел майтор вика чипа се е бъгнал вика ходи прави рекламация в madness но аз не вярвам да е от чипа
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
tishooo87 написа:Oleg-16V написа:tishooo87 написа:усещането е все едно съм махнал чипа и е сток по бавно реягира педала зареждам само на еко и като че ли с мъка ги вдига 200 а преди без проблем
за графиката немога да кажа нищо понеже не разбирам чипа е слаган в madness неска махах всмукатели понеже под тях са ваком маркучите но всичко беше точно мърдах геометрията уж се движи забелязах че колата е почнала да пуши малко но немога да разбера какъв е цвета понеже пуши малко а преди грам не пушеше един приятел майтор вика чипа се е бъгнал вика ходи прави рекламация в madness но аз не вярвам да е от чипа
Пробвай да откачиш буксата на дебитомера и да пробваш дали ще се промени ускорението...поне така ще елиминираш дебитомера като проблем
9 мнения
• Страница 1 от 1