Бензинова помпа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Бензинова помпа
Привет колеги.
Преди 3 дена излизайки от нас за работа колата не поиска да запали. Припали за 2-3 секунди и изгасна. След това само върти и не иска да пали. Вечерта след като се прибрах я закачих на ИМПА-та но нямаше никакви грешки. ЕВС-а също работеше и нямаше грешки. Как мога да съм сигурен, че бензиновата помпа е изгоряла или, че ЕВС-а не работи? Колата е с М52Б25ТУ и няма казова уредба.
Благодаря предварително.
Преди 3 дена излизайки от нас за работа колата не поиска да запали. Припали за 2-3 секунди и изгасна. След това само върти и не иска да пали. Вечерта след като се прибрах я закачих на ИМПА-та но нямаше никакви грешки. ЕВС-а също работеше и нямаше грешки. Как мога да съм сигурен, че бензиновата помпа е изгоряла или, че ЕВС-а не работи? Колата е с М52Б25ТУ и няма казова уредба.
Благодаря предварително.

- EH0260BB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пил
- Мечтае да кара: пил и да стигне жив
- Детайли за колата: мътни
Re: Бензинова помпа
На моята кола имаше подобен проблем. Няколко пъти ми направи същият номер - сутрин върти стартера, но не пали. Вечерта, като се прибера въртя ключа и пали веднага, но на диагностика грешки никакви. Смених регулатор на рейката, бензинова помпа и накрая се оказа че релето на бензиновата помпа е нагоряло и не винаги подава ток на помпата при завъртане на стартера. При въртене на стартера не цъкаше. Разглобих го и вътре беше нагоряло. Все пак провери и бушона за бензиновата помпа.
- taba4ko
- ентусиаст
-
При мен не паленето си е постоянно вече 3-ти ден. Предпазителите съм ги проверил и са здрави. Даже и не знаех, че помпата има реле. Къде да го търся и как да проверя дали е здраво?

- EH0260BB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пил
- Мечтае да кара: пил и да стигне жив
- Детайли за колата: мътни
Сваляш жабката и първото реле крайно в ляво е за помпата, зелено на цвят - http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=61_3403. Разглоби го и огледай за нагоряло и опушено по пластините. Заменимо е с релето на клаксона, което се намира крайно в дясно. Ако проблема не е в релето и бушона провери бензиновата помпа - откачи буксата й и провери дали идва ток до нея. Подай на помпата директно ток и виж дали почва да върти.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Сложи един манометър на горивната рейка и дай на контакт. Трябва да вдигне налягането до 3.5 бара.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
expl0de написа:Сложи един манометър на горивната рейка и дай на контакт. Трябва да вдигне налягането до 3.5 бара.
Това е правилният начин за оценка на бензиновата помпа- това, че шуми, не означава, че прави необходимото налягане, не знам колко пъти са ми казвали, колата може да не пали от всичко друго, само не и от помпата и се оказва точно тя.

- taba4ko
- ентусиаст
-
Привет.
Днес потърсих въпросното реле, но при мен при бушоните няма такива релета. Проверих кабелите на помпата и до нея стига ток. Това трябва да значи, че релето е здраво. Ще поръчам помпа и ще я сменя. Ще пиша за резултата.
Днес потърсих въпросното реле, но при мен при бушоните няма такива релета. Проверих кабелите на помпата и до нея стига ток. Това трябва да значи, че релето е здраво. Ще поръчам помпа и ще я сменя. Ще пиша за резултата.

Здравейте не съм специалист, но имах подобен проблем. При мен беше датчик на разпределителния вал. Взех от един приятел за проба и запали. Дано съм бил полезен. Успех на всички
Sent from my GT-I9060 using Tapatalk
Sent from my GT-I9060 using Tapatalk
- taba4ko
- ентусиаст
-
Идеята не е лоша, но на диагностиката не показа никакви грешки. Ще пробвам и аз но дано да не е това.

Бензинова помпа
пробвай с манометъра както предложи колегата не бързай да даваш пари за нещо което може да се окаже здравоexpl0de написа:Сложи един манометър на горивната рейка и дай на контакт. Трябва да вдигне налягането до 3.5 бара.

Sent from iPhone using Tapatalk
Последна промяна Nikkolay на 05 Сеп 2016, 18:49, променена общо 1 път

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Как всички сменяте чаркала ей тъй на поразия, за спорта.....имаше си съвсем адекватен отговор и то още в началото - да се измери първо налягането в рейла?
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Не всички, които си правят сами колите, имат манометър.
(- но това пак не е причина, да се сменят части на поразия.. ;)
(- но това пак не е причина, да се сменят части на поразия.. ;)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Така е, те повечето диагностици насам-натам нямат манометър, какво остава за обикновен юзър. Затова според мен стане ли въпрос "диагностика ДВГ" е почти безсмислено да си правиш колата сам.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- dreadx
- младши ентусиаст
-
За да изключиш всичко друго - запалителна система, датчици и т.н. накапи малко бензин във всмукателния колектор и врътни дали ще припали.
Също не е лошо, ако имаш под ръка някое малко акумулаторче, или ако дръпнеш с две жици от акумулатора на колата, и да подадеш ток направо на бензиновата помпа. Ако не върти, почукай по капака на сондата на резервоара - може да се намести и да тръгне.
Ако все пак има проблем около помпата, естествено отвори да видиш какво става - ако трябва я смени после. (ама първо отвори, защото може да се е откачила и някоя жица.)
Също не е лошо, ако имаш под ръка някое малко акумулаторче, или ако дръпнеш с две жици от акумулатора на колата, и да подадеш ток направо на бензиновата помпа. Ако не върти, почукай по капака на сондата на резервоара - може да се намести и да тръгне.
Ако все пак има проблем около помпата, естествено отвори да видиш какво става - ако трябва я смени после. (ама първо отвори, защото може да се е откачила и някоя жица.)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
здравей колега намери ли проблемна част сетих се нещо та реших да видя как върви ремонта
на мен когато ми изгоря помпата бушона ми гореше смених го като мислих че е ще се оправи но след 10-тина секунди отново изгоря след което вече се заех с помпата 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2