Ниво на ксенон
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....
Ниво на ксенон
Здравейте, колеги,
от няколко дена забелязвам, че не ми работи правилно регулирането на височината на ксенона. След като пусна фаровете, рефлекторите се местят до долу и след това на горе и там остават. Сензорите за нивото изглеждат добре на външен вид(няма счупено или нещо друго). Някой имал ли е такъв проблем и от къде може да идва. На инпа излизат ли стойностите, за да хвана ако някой от сензорите не показва коректно?
от няколко дена забелязвам, че не ми работи правилно регулирането на височината на ксенона. След като пусна фаровете, рефлекторите се местят до долу и след това на горе и там остават. Сензорите за нивото изглеждат добре на външен вид(няма счупено или нещо друго). Някой имал ли е такъв проблем и от къде може да идва. На инпа излизат ли стойностите, за да хвана ако някой от сензорите не показва коректно?
- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Ниво на ксенон
На моята кола след един ремонт беше нещо подобно...фаровете ми стояха вдигнати най-горе. Просто майсторът беше сложил буксата на датчика, но не беше щракнала и реално не работеше!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
Колега има проблем ...
Фаровете бяха настроени и светеха както трябва. От няколко дена просто не се регулират правилно. Прегледах и 2та кантара и буксите са закачени, но какви стойности дават не знам.
Нека някой запознат каже, може ли на инпа да се види подобен проблем?
Фаровете бяха настроени и светеха както трябва. От няколко дена просто не се регулират правилно. Прегледах и 2та кантара и буксите са закачени, но какви стойности дават не знам.
Нека някой запознат каже, може ли на инпа да се види подобен проблем?
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring

- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
Denmark написа::OT: Абсолютно винаги ли трябва да се мърдат нагоре/надолу, когато се пускат фаровете? При мен имам чувството, че не е винаги...или пък аз не мога да видя дали мърдат , може да си внушавам..
Всеки път го прави. Прави го веднага щом мръднеш копчето от позиция 0. Възможно да не го виждаш, ако го превключваш по-бавно и го прави докато си на габарити. Дори се чува как се мърдат, ако е малко по-тихо.
- EH0260BB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пил
- Мечтае да кара: пил и да стигне жив
- Детайли за колата: мътни
При мен имаше подобен проблем - фаровете се вдигаха, но после забиваха ниско долу. На диагностика с ИНПА излизаше късо съединение на преден датчик за ниво. След подмяната му с нов (на VEMO за 80лв, иначе OEM почти 200лв) и реглаж на фаровете нещата се оправиха. При включване фаровете са максимално долу, веднага се вдигат максимално горе и после се нормализират в средно положение. Разглобих старият датчик за ниво и в него имаше вода и окиси.
- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
EH0260BB написа:При мен имаше подобен проблем - фаровете се вдигаха, но после забиваха ниско долу. На диагностика с ИНПА излизаше късо съединение на преден датчик за ниво. След подмяната му с нов (на VEMO за 80лв, иначе OEM почти 200лв) и реглаж на фаровете нещата се оправиха. При включване фаровете са максимално долу, веднага се вдигат максимално горе и после се нормализират в средно положение. Разглобих старият датчик за ниво и в него имаше вода и окиси.
Благодаря, колега !
Днес я закачихме на инпа, но не показа никакви грешки. Лошото е че не успяхме и данни от датчиците да видим. Чудя се какво и от къде да започна. Кой модул управлява фаровете и нивото им ?
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
rezeto написа:Denmark написа::OT: Абсолютно винаги ли трябва да се мърдат нагоре/надолу, когато се пускат фаровете? При мен имам чувството, че не е винаги...или пък аз не мога да видя дали мърдат , може да си внушавам..
Всеки път го прави. Прави го веднага щом мръднеш копчето от позиция 0. Възможно да не го виждаш, ако го превключваш по-бавно и го прави докато си на габарити. Дори се чува как се мърдат, ако е малко по-тихо.
Сега го разцъках няколко пъти в гаража и изглежда си работят добре

10 мнения
• Страница 1 от 1