Индикатор за задни светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Индикатор за задни светлини
Колата е Е46 купе преди фейслифта с диодни стопове, заводски. В тази тема може да се види от кой тип са ми стоповете, писал съм подробно и как ги ремонтирах преди време.
Предисторията на проблема е, че амортисьорчетата на задния капак са изпуснали и ако при затваряне капака не се задържи се тряска. Та веднъж бързайки не само, че не задържах капака ами го и затворих малко по силно и от тогава ми светнаха на таблото и двата индикатора за стоповете, все едно че е изгоряла крушка. Да ама стоповете си работят както преди - всичко си свети нормално. Видях в нета, че често срещан проблем с индикаторите е този, но при мен не е тоя случая. Буксата не се е стопила, има си маса и индикаторите не гаснат при включени фарове и натисната спирачка. Въпреки това пуснах една допълнителна маса, е така за пробата, но както и очаквах ефект нямаше. Пробвах да откача и акумулатора за 10-15 минути, но пак полза никаква.
Моля някой който е по-наясно с тая материя да помогне със съвет.
Предисторията на проблема е, че амортисьорчетата на задния капак са изпуснали и ако при затваряне капака не се задържи се тряска. Та веднъж бързайки не само, че не задържах капака ами го и затворих малко по силно и от тогава ми светнаха на таблото и двата индикатора за стоповете, все едно че е изгоряла крушка. Да ама стоповете си работят както преди - всичко си свети нормално. Видях в нета, че често срещан проблем с индикаторите е този, но при мен не е тоя случая. Буксата не се е стопила, има си маса и индикаторите не гаснат при включени фарове и натисната спирачка. Въпреки това пуснах една допълнителна маса, е така за пробата, но както и очаквах ефект нямаше. Пробвах да откача и акумулатора за 10-15 минути, но пак полза никаква.

Моля някой който е по-наясно с тая материя да помогне със съвет.
- pivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M4 Competition
Re: Индикатор за задни светлини
Бях чел тук във форума, че крушките на номера ако изгорят пак светват задните светлини, при мен не е така, имах изгоряла и нищо не светна. Но виж крушките на номера, ако имаш резервни смени ги.
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Светлините на номера провери ли? При мен бяха едни диодни по 8 диода на лампа и само някой от тях не работеха и пак ми светеше.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Светлените на номера си виж
Имах сходен проблем и там се оказа духчето 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
Ей за това пък хич не се сетих!
Благодаря ви колеги, утре ще ги проверя и ще пиша какво е станало. 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
Точно светлините на номера се оказаха проблема. Вече се бях вкарал в някви филми, че кой знае какво може да е станало, а то се оказаха просто 2 крушчици. Мерси още веднъж за помощта. 

6 мнения
• Страница 1 от 1