Индикатор за задни светлини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Индикатор за задни светлини

Мнение от CTORH » 30 Авг 2016, 22:35

Колата е Е46 купе преди фейслифта с диодни стопове, заводски. В тази тема може да се види от кой тип са ми стоповете, писал съм подробно и как ги ремонтирах преди време.
Предисторията на проблема е, че амортисьорчетата на задния капак са изпуснали и ако при затваряне капака не се задържи се тряска. Та веднъж бързайки не само, че не задържах капака ами го и затворих малко по силно и от тогава ми светнаха на таблото и двата индикатора за стоповете, все едно че е изгоряла крушка. Да ама стоповете си работят както преди - всичко си свети нормално. Видях в нета, че често срещан проблем с индикаторите е този, но при мен не е тоя случая. Буксата не се е стопила, има си маса и индикаторите не гаснат при включени фарове и натисната спирачка. Въпреки това пуснах една допълнителна маса, е така за пробата, но както и очаквах ефект нямаше. Пробвах да откача и акумулатора за 10-15 минути, но пак полза никаква. :(
Моля някой който е по-наясно с тая материя да помогне със съвет.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Re: Индикатор за задни светлини

Мнение от pivanov » 30 Авг 2016, 23:41

Бях чел тук във форума, че крушките на номера ако изгорят пак светват задните светлини, при мен не е така, имах изгоряла и нищо не светна. Но виж крушките на номера, ако имаш резервни смени ги.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318I e46
Мечтае да кара: BMW M5 touring

Мнение от tashev_1990 » 30 Авг 2016, 23:43

Светлините на номера провери ли? При мен бяха едни диодни по 8 диода на лампа и само някой от тях не работеха и пак ми светеше.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 31 Авг 2016, 16:54

Светлените на номера си виж :) Имах сходен проблем и там се оказа духчето :mhihi:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 31 Авг 2016, 23:08

Ей за това пък хич не се сетих! :dummy: Благодаря ви колеги, утре ще ги проверя и ще пиша какво е станало. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 06 Сеп 2016, 12:04

Точно светлините на номера се оказаха проблема. Вече се бях вкарал в някви филми, че кой знае какво може да е станало, а то се оказаха просто 2 крушчици. Мерси още веднъж за помощта. :)
Изображение

Назад към E46