Заден десен спирачен диск се нагрява

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Заден десен спирачен диск се нагрява

Мнение от Mini » 30 Авг 2016, 2:48

Dirty M5 driveR написа:Щом имаш излишни 600лв дай ги. Ако и обясниш с какво твоите нови ще са повече от старите рециклирани ще съм благодарен. :) Сигурно в някоя друга тема ще кажеш как трябва да си купуваме и чисто нови дюзи и чисто ново турбо. Не се заяждам, но е нереално това. Ако някога си рециклирал спирачен апарат и на база някакви данни правиш твърдения - ок. Но ей така да се говори... Ремонтен комплект струва към 30ина лева и апарата става реално нов. Конструкцията му е такава, че когато е работил нормално (не говорим за блокирал от 10 години) нищо не му се износва. Дори повърхностната ръжда е абсолютно пренебрежима.

Хайде да не преувеличаваме колега, къде какво съм щял евентуално да кажа. Мнението ми е базирано на това, че най-бързо и лесно ще смени апарата, отколкото да го ремонтира. Не знаем дали колегата има нужното време, нужните познания, нужните инструменти за да извърши рециклирането и на последно място няма никаква гаранция, че ще свърши качествено работата. :ok: 30лв или 100лв всеки си решава.
Последна промяна Mini на 30 Авг 2016, 2:56, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 30 Авг 2016, 2:54

dreadx написа:
Nedko Anev написа:И ще си сложиш т'ва нещо пред оригинален апарат? .. По добре си рециклирай твоя.

Абе не знам, ама като написах в Google модела: BHN628E ми излязоха около 1500 резултата - явно не са много полулярни и ги купуват само такива, дето "със спирачките компромис не правят.. "

Жеуезна логика! Бравост! :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Авг 2016, 6:50

Е тук е грешката... Нормално било да си купи нов апарат за 300лв, но се предполага, че ще си го сменя сам, за да не ходи по сервизи... Преустановявам си коментара в тази тема. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 30 Авг 2016, 12:34

Това да си купя нов спирачен апарат, вместо да си ремонтирам моя, подчертавам сам, за мене е недопустимо. Ако някой сам не може да се справи, със сигурност ще си намери сервиз, в който да свършат тази работа вместо него. Ремонтни комплекти и нови цилидърчета има на пазара, не е като да не се намират. ТРВ-то от предишните постове даже няма и да го коментирам.
Между другото, проверих в Дару, за моето 330ци, спирачния апарат е 600+ лева, не мерси. 60 кинта буталце, 40-50 лева ремонтния комплект уплътнения и да кажеме 2 часа работа.

Относно проблема на колегата, всички говорят и коментират спирачния апарат, но аз не изключвам и ръчната. Все пак тя е вътре в спирачни диск и ако не прибира добре челюстите може да причини точно такива прегрявания.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 30 Авг 2016, 13:35

Wierdo написа:Относно проблема на колегата, всички говорят и коментират спирачния апарат, но аз не изключвам и ръчната. Все пак тя е вътре в спирачни диск и ако не прибира добре челюстите може да причини точно такива прегрявания.

+1
Това може всеки да го констатира. Дигаш на крик и въртиш, ако се чува шум, сваляш диска, натегаш докрай накладките и си ти. Съвсем скоро минах по тоя път.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Предишна

Назад към E46