Падане на обороти?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Re: Падане на обороти?
Доста често срещан проблем при Е46 е, независимо от мотора (при бензиновите).
В повечето случай проблема е в дебитомера. Намери друг за проба, покарай я няколко километра и то ще си проличи. Наскоро един приятел с 320 2.2 имаше същите проблеми и даже някой път се случваше да изгасне колата като я освободи от скорост. Проблема се оказа дебитомера.
От стъпковото моторче няма да е, това не е Е36, при което 99% от проблемите с празния ход са именно заради моторчето.
В повечето случай проблема е в дебитомера. Намери друг за проба, покарай я няколко километра и то ще си проличи. Наскоро един приятел с 320 2.2 имаше същите проблеми и даже някой път се случваше да изгасне колата като я освободи от скорост. Проблема се оказа дебитомера.
От стъпковото моторче няма да е, това не е Е36, при което 99% от проблемите с празния ход са именно заради моторчето.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
https://www.youtube.com/watch?v=1DpnXSb4__0
за случващото се около 19та сек ли говорим? изключване от предавка и оборотите падат почти към гаснене?
за случващото се около 19та сек ли говорим? изключване от предавка и оборотите падат почти към гаснене?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
host написа:https://www.youtube.com/watch?v=1DpnXSb4__0
Не е чак толкова.Пипа резката на 500 оборота и си вдига на около 700 без да играят повече.
Ако имаш нещо предвид казвай

- host
- старши ентусиаст
-
само мога да споделя, че не е от
- свещи
- ламбди
- компютър
- генератор
- клапан празен ход/моторче
- картерна вентилация
- всички маркучи са нови
- дроселовата клапа е чиста
- дебитомера е почистен
- ламбди
- компютър
- генератор
- клапан празен ход/моторче
- картерна вентилация
- всички маркучи са нови
- дроселовата клапа е чиста
- дебитомера е почистен
Последна промяна host на 29 Авг 2016, 1:53, променена общо 1 път
- dreadx
- младши ентусиаст
-
аз бих започнал от -> замърсен дросел-?-TPS-?-дебитомер(или да смуче нещо въздух..?)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
dreadx написа:аз бих започнал от -> замърсен дросел-?-TPS-?-дебитомер(или да смуче нещо въздух..?)
Дросела го изчистих когато сменях клапана на картерната вентилация.Беше си чист,но го забърсах.
Грешки няча никакви.
Остава да смуче въздух,но защо не го прави винаги?А на място няма грам колебание в оборотите...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ако смуче въздух в повечето случай като я палиш студена ще падат оборотите докато не мине синята зона.
Moже и доста повече да падат от т'ва. Може и да не го прави винаги, може и от ваносите да го прави също, но ако дърпа въздух от някъде пак го прави.
Иначе на INPA като си гледаш смесите се вижда дали дърпа въздух
Moже и доста повече да падат от т'ва. Може и да не го прави винаги, може и от ваносите да го прави също, но ако дърпа въздух от някъде пак го прави.
Иначе на INPA като си гледаш смесите се вижда дали дърпа въздух

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
NAPSTERSA-а като я гледа колата,каза че ванусите са перфектни.Аз от тях не разбирам,но той трябва да ги знае доста.
Студена си пали и заработва добре.Много рядко има едва доловимо притрисане,но без менене на обороти.
Студена си пали и заработва добре.Много рядко има едва доловимо притрисане,но без менене на обороти.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Щом Милен я е гледал значи е ок.
- host
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:dreadx написа:аз бих започнал от -> замърсен дросел-?-TPS-?-дебитомер(или да смуче нещо въздух..?)
Дросела го изчистих когато сменях клапана на картерната вентилация.Беше си чист,но го забърсах.
Грешки няча никакви.
Остава да смуче въздух,но защо не го прави винаги?А на място няма грам колебание в оборотите...
Едно към едно същото . Няма значение топла или студена и няма проблем на място ,само като се изключи от предавка като смени режима от управление от педала към управление от моторчето празен ход сякаш коригира няколко пъти докато нацели сместа (въздуха).
- dreadx
- младши ентусиаст
-
То не че и аз си имам идея от какво може да е.. А след смяната на клапана за картерната вентилация не беше ли писал, че при махане на капачката за маслото няма промяна в празния ход - не би ли трябвало да има?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
dreadx написа:То не че и аз си имам идея от какво може да е.. А след смяната на клапана за картерната вентилация не беше ли писал, че при махане на капачката за маслото няма промяна в празния ход - не би ли трябвало да има?
Няма промяна в работата на мотора,а като си сложа ръката на мястото на капачката за маслото има лек вакум.Когато загася колата се чува изсъскване от клапана.
За изсъскването след гасене знам на 100%,че трябва да е така,за другите работи не съм сигурен как трябва да е при този мотор,но мисля че всичко е нормално

Сега преди да сменя маслото за 5500к км съм долял 200гр масло,което за м54 мисля е много добре.Ако имаше ядове с клапана сигурно щеше да има по-голям разход,а не е да нямаше 4 прехода от по 3 часа с 4000+ оборота

Тези дни ако имам време ще се обадя на Милен да я погледне пак.
ПС Не знам какъв карък съм,но все ми се падат разни неразрешими или трудни за откриване проблеми в последните години

- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Да се включа и аз в списъка със същия проблем. При мен малко по различен, оборотите ми падат когато пусна климатика.Падат за около секунда до 500 и се вдигат пак.Сменил съм всичко вакум пътища, почистено е стъпково моторче, дебитомера работи също ( това е информация от колегата цветко който ми извърши конкрентната манипулация). Преди проблема беше в задната скорост, като я включа и при 80% от случаите ми гаснеше, защото оборотите плаваха много при еднаквно подаване на газ и леко отпуснат съединител.Колата ми е на газ, като проблема е по изявен при работа на газ, но го има и при бензин.Забелязах че когато карам извънградско всякаш нещо се отпушва и колата няма проблем за известно време, но при продължително време каране в градски условия (София) оборотите доста играят.Налага се даже да подавам понякога повече газ (над 1500 оборота) за да не ми придърпа рязко и да изгасне.

При мен първоначално беше така,колега. Решението при мен беше по дълги щуцери на газта. При мен са 100mm. Това обаче не е гаранция,че и при теб ще е от това. Може и да е от паразитен въздух. Много са капризни тия БМВта....малко да смукне от някъде и става весело.g0dkratos написа:Да се включа и аз в списъка със същия проблем. При мен малко по различен, оборотите ми падат когато пусна климатика.Падат за около секунда до 500 и се вдигат пак.Сменил съм всичко вакум пътища, почистено е стъпково моторче, дебитомера работи също ( това е информация от колегата цветко който ми извърши конкрентната манипулация). Преди проблема беше в задната скорост, като я включа и при 80% от случаите ми гаснеше, защото оборотите плаваха много при еднаквно подаване на газ и леко отпуснат съединител.Колата ми е на газ, като проблема е по изявен при работа на газ, но го има и при бензин.Забелязах че когато карам извънградско всякаш нещо се отпушва и колата няма проблем за известно време, но при продължително време каране в градски условия (София) оборотите доста играят.Налага се даже да подавам понякога повече газ (над 1500 оборота) за да не ми придърпа рязко и да изгасне.
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
BMW_320CI написа:При мен първоначално беше така,колега. Решението при мен беше по дълги щуцери на газта. При мен са 100mm. Това обаче не е гаранция,че и при теб ще е от това. Може и да е от паразитен въздух. Много са капризни тия БМВта....малко да смукне от някъде и става весело.g0dkratos написа:Да се включа и аз в списъка със същия проблем. При мен малко по различен, оборотите ми падат когато пусна климатика.Падат за около секунда до 500 и се вдигат пак.Сменил съм всичко вакум пътища, почистено е стъпково моторче, дебитомера работи също ( това е информация от колегата цветко който ми извърши конкрентната манипулация). Преди проблема беше в задната скорост, като я включа и при 80% от случаите ми гаснеше, защото оборотите плаваха много при еднаквно подаване на газ и леко отпуснат съединител.Колата ми е на газ, като проблема е по изявен при работа на газ, но го има и при бензин.Забелязах че когато карам извънградско всякаш нещо се отпушва и колата няма проблем за известно време, но при продължително време каране в градски условия (София) оборотите доста играят.Налага се даже да подавам понякога повече газ (над 1500 оборота) за да не ми придърпа рязко и да изгасне.
Днес забелях, че когато климатика е пуснат на на средна или максимална мощност на перката, не пипа оборотите.Когато занижа силата му и тогава вече почват да играят в интервал от 30-40 секунди - един път.Чувал съм теорията затова че ако малко смукне въздух и почват да правят проблем.Сменени са ми и двете гофрета и не знам къде другаде да гледам.

46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4