С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
И къде е проблема на двигателя искаш да кажеш , че заводски този мотор е горял 1л на 2000 км ?! Еми ок ако е така да си налива масло и толкова , аз лично на старата ми кола атмосферка ми гореше 1 литър на 1500 км и за 50 000 км каране така не и стана нищо ... да и слага там някакво евтино масло за 10 лева литъра и да налива. Аз все пак мисля , че това е проблем свързан с някакви уплатнения..
EDIT: разрових се да излиза , че имат проблем с буталата и от там тече масло , не е никак евтин ремонта , май е по-добре да се кара така с доливане
, дори един човек от Англия се е опитал да вземи безплатен ремонт от БМВ , но са му отговорили , че било нормално износването , въпреки , че колата му е била само на 4 години тогава и на 90 000 мили...
EDIT: разрових се да излиза , че имат проблем с буталата и от там тече масло , не е никак евтин ремонта , май е по-добре да се кара така с доливане

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
adovet написа:sawion написа:не го подлъгвайте колегата с гумички на клапани и смяна на марката на маслото... Модела на двигателя е проблема и запознатите хора знаят за проблемите му и не препоръчват покупката на кола с този мотор.
Абсолютно вярно
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Със смяна на сегменти и гумички има сериозно подобрение.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
http://workshop-manuals.com/bmw/5_serie ... _bmw_mini/
Малко четиво за консумацията на масло .. бмв казват , че макса допустипо е 0.7/1000 км , а за мките 1.5/1000. Пишат също така
Поне аз го разбирам , че ако се кара на къси разстояния зимата без да загрее колата и после се направи едно дълго и се провери маслото , маслото , ще е надолу дори с цял литър! Не защото е паднала маслото ами защото съдържанието на гориво в маслото .. Каквото и да значи това , но при мен не един път се е случвало зимата , карам си градско и после отивам до София спирам меря и БАМ 500 мл ги няма.
Малко четиво за консумацията на масло .. бмв казват , че макса допустипо е 0.7/1000 км , а за мките 1.5/1000. Пишат също така
For example, if in the winter you drive a lot for short distances (= high fuel entrainment as the evaporation
temperature is mostly only reached briefly) and then a long distance (fuel can then evaporate readily), this journey will
cause a considerable drop in engine oil level. This is not engine oil consumption, but rather a change in engine oil
level caused by the fuel content in the engine oil. Customer complaints are often the result of this effect. It can
happen that the engine oil level drops by more than 1 litre after driving just a few hundred kilometres. Moreover, the
measuring system on some engines (dipstick/QLT) have a tolerance of up to 0.3 litres.
Поне аз го разбирам , че ако се кара на къси разстояния зимата без да загрее колата и после се направи едно дълго и се провери маслото , маслото , ще е надолу дори с цял литър! Не защото е паднала маслото ами защото съдържанието на гориво в маслото .. Каквото и да значи това , но при мен не един път се е случвало зимата , карам си градско и после отивам до София спирам меря и БАМ 500 мл ги няма.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife

На някой хора научните им дисертации са по-къси от написаното от теб в тази тема

По темата:
Castrol Edge 5w30
15к км / 12 месеца - 8k извънградско. В момента е малко под средата на мин/макс-а.
Катран черно от смяната в севиза още

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Trixster написа::OT:
На някой хора научните им дисертации са по-къси от написаното от теб в тази тема![]()
По темата:
Castrol Edge 5w30
15к км / 12 месеца - 8k извънградско. В момента е малко под средата на мин/макс-а.
Катран черно от смяната в севиза още
С ДПФ ли е колата? Е не , просто гледам да съм полезен затова пиша , защото ако отидеш да питаш в БМВ те гледат все едно си някой клошар след като караш е60 и те вземат за балък и ако ги питаш нормално ли е кола на 330к км и 12 години да гори 1 литър на 10 000 км ти казвам О НЕ НЕ , трябва да се почват ремонти , и един път викам добре айде колко пари ще ми излезни и ми казаха 7000 лева! Докато на запад като попитах в Швейцария в БМВ , ми казаха пич даже малко ти гори

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Не без дпф е заводски и да 1-1.5л на 15к км няма какво да го мислиш......от там на горе и некви 10/40 масла са самозалъгване
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Не знам в кое представителство на БМВ ходиш но аз винаги съм много доволен. Последния път като ходих освен кафета води и т.н. ми дадоха и служебна кола за да отида да си свърша работата до като ми сменяха консумативите по колата. Относно харча на масло се придържат към документациите които са към колите ни. И според мен не е нормално литър на 1000, но все пак може и да се презастраховат - представи си че тая кола се кара 1000км само на писта на макс. Не литър ама не знам колко ще дръпне.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:Не знам в кое представителство на БМВ ходиш но аз винаги съм много доволен. Последния път като ходих освен кафета води и т.н. ми дадоха и служебна кола за да отида да си свърша работата до като ми сменяха консумативите по колата. Относно харча на масло се придържат към документациите които са към колите ни. И според мен не е нормално литър на 1000, но все пак може и да се презастраховат - представи си че тая кола се кара 1000км само на писта на макс. Не литър ама не знам колко ще дръпне.
Ти май нещо не ме разбра , писал съм 1 литър на 10 000 не на 1000, допустимото според БМВ съм го дал по горе 0.7 на 1000 км. Реално на моята се пада около 0.1 на 1000 и те казват КРАЙ тая кола не знам си кво буклук(няма нищо ,че последното обслужване беше в Германия преди 20 000 км) даваха ми някакви листове там да подписвам , че не гарантирали нищо по колата и това в БМВ Пловдив няма нищо , че за смяна на масло , филтри дадох 600 лева ама както и да е. Мисълта ми е , че тука типично по български тия, които те обслужват са някакви комплексари на 1000 лева заплата(тука това не го приемайте заедливо) и искат да се опитат да ти направят на тебе тъп деня защото си си позволил кола , която те не могат . За мен това не е адекватно обслужване , което получих в Пловдив и определено повече там никога няма да отида освен за резервни части.
ПП Да не говоря като отидох с пушещия ДПФ и им казах , че колата е без ДПФ и ремап и дали не е от него , след 4 часа ми върнаха колата с разменени вакуми и казаха всичко е 6+ платих 250 лева някъде и точно след 5 минути пак си пушеше.
ПП: В дару кар ми харесаха отидох да си видя сервизната история и ми я показаха без пари и даже с човека си говорихме около 1 час и ми обясняваше доста неща. Не знам ти в дару кар ли си ходил?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ходил съм в почти всички представителства. Като търся да купувам БМВ и ходя в най близкото за да проверявам сервизна история. Никога до сега не са ми взели пари за това. В Пловдив също съм ползвал услугите им преди години и бях от ново доволен.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:Ходил съм в почти всички представителства. Като търся да купувам БМВ и ходя в най близкото за да проверявам сервизна история. Никога до сега не са ми взели пари за това. В Пловдив също съм ползвал услугите им преди години и бях от ново доволен.
Е различни впечатления , може да си бил при друг приемчик аз ти казвам при мен как беше не си го измислям , единия път колата ми беше изкарана най-разваленото е60 , защото горяла 500 мл на 5000 км, другия път бях таксуван 250 лева без да ми беше решен никакъв проблем. И начина на говорене на приемчика беше супер надменен, все едно е нещо повече от мене.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Аз пък съм най доволен от Бова кар. Към отношението на Дару имам доста забележки.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
CrazyElement написа:adovet написа:Не знам в кое представителство на БМВ ходиш но аз винаги съм много доволен. Последния път като ходих освен кафета води и т.н. ми дадоха и служебна кола за да отида да си свърша работата до като ми сменяха консумативите по колата. Относно харча на масло се придържат към документациите които са към колите ни. И според мен не е нормално литър на 1000, но все пак може и да се презастраховат - представи си че тая кола се кара 1000км само на писта на макс. Не литър ама не знам колко ще дръпне.
Ти май нещо не ме разбра , писал съм 1 литър на 10 000 не на 1000, допустимото според БМВ съм го дал по горе 0.7 на 1000 км. Реално на моята се пада около 0.1 на 1000 и те казват КРАЙ тая кола не знам си кво буклук(няма нищо ,че последното обслужване беше в Германия преди 20 000 км) даваха ми някакви листове там да подписвам , че не гарантирали нищо по колата и това в БМВ Пловдив няма нищо , че за смяна на масло , филтри дадох 600 лева ама както и да е. Мисълта ми е , че тука типично по български тия, които те обслужват са някакви комплексари на 1000 лева заплата(тука това не го приемайте заедливо) и искат да се опитат да ти направят на тебе тъп деня защото си си позволил кола , която те не могат . За мен това не е адекватно обслужване , което получих в Пловдив и определено повече там никога няма да отида освен за резервни части.
ПП Да не говоря като отидох с пушещия ДПФ и им казах , че колата е без ДПФ и ремап и дали не е от него , след 4 часа ми върнаха колата с разменени вакуми и казаха всичко е 6+ платих 250 лева някъде и точно след 5 минути пак си пушеше.
ПП: В дару кар ми харесаха отидох да си видя сервизната история и ми я показаха без пари и даже с човека си говорихме около 1 час и ми обясняваше доста неща. Не знам ти в дару кар ли си ходил?
Сигурно отношението на околните е такова, каквото е твоето към тях, знам ли... ама може и да греша де...

Искам да попитам дали според вас 45 лв за литър масло bmw ll04 5w30 е НОРМАЛНО ? 

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Не, освен ако не го купуваш от БМВ дилър. Там е нормално 

Точно оттам е ,но разликата в цената ме озадачава..И не знам дали по-евтиното няма да ми излезе по-скъпо,затова и попитах.