Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от BMW_POWER » 22 Авг 2016, 16:57

...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 2:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 22 Авг 2016, 17:51

BMW_POWER написа:Добре де, стига ме яде. Кефя им се, ама едно е да се кефиш, друго е да се извадиш. В момента се "стискам" за колело, защото отиват настрани пари за даунпеймънта за моргиджа. Колелото ми идва колко двумесечна карта за автобус. Ако съм на малко по-голямо разстояние, ще взема електрическо. 10-11км не са ми проблем. Един два отгоре, както и да е. Но от 15 нагоре вече си е време и зор. Особено като те напъне насреща небезизвестния местен вятър.

Това ми е колело за всеки ден. За събота-неделя след време ще взема нещо по-добро. Имам един познат, дето кара целогодишно. Запознахме се март месец. Кара един ръждясал ТРЕК. Като се оправи времето изкара една шосейка, която е с карбонова рамка и се вдига с малкото пръстче. Не пожела да ми каже цената, но не е по-евтино от 7-10 000. Въпрос на възможности. Едно е да си започнал да бачкаш на 20 и семейството да е ударило някакво рамо, друго е да започнеш от нула на 40 като мен. Отделно местните имат абсолютно различна ценностна система. Ние се стискаме за много неща, само и само да купим дом (поне повечето българи де), местните са с нафукани на макс кредитни карти и живеят от чек до чек. Аз не мога в четвъртък да взема заплата за седмицата и в събота вечер да изпия и изпуша 1/2 в някои клуб... Суперколело не ми е приоритет в момента. Моето ме вози и ми върши работа, какво ми трябва повече :dunno:

Винаги съм се чудил на хора като теб :conf: Дедовия ли ми търсите в чужбина,като мизерствате там?!?
Да не се засегнеш.Нищо лично,просто познавам доста хора с твоето мислене и не мога да го схвана :dunno:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Авг 2016, 18:22

...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 2:01, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 22 Авг 2016, 23:07

bum_bum написа:С ежедневно каране 11-12км в посока на ден с колелото с щайгата е силно вероятно да си по-бърз от съботно-неделния карач с трека за 2.6к :mhihi:

Само да допълня за "съботно-неделния карач с трека за 2.6к". Човека е на 70г. и от май до октомври, ако не вали идва с колело на работа, отиване и връщане 20км. Освен това е член на този клуб http://www.velodetente.com/prod/site/index.php и когато не вали ходи и кара всяка сряда и неделя. Ето трите маршрута за тази сряда http://www.velodetente.com/prod/2016/20 ... 16-092.php

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 22 Авг 2016, 23:12

Denmark написа:В Канада колелата не ги ли крадат? :

Крадат като за световно, аз съм на -3. :banghead: В Монреал полицията маркира колелата безплатно против кражби, но се краде.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Авг 2016, 23:58

...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 2:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2016, 19:46

И в края на краищата явно въпроса опира до това дали да караш велосипед за 2000лв при тотална липса на инфраструктура като при нас (някой сега да не ми каже, че има велоалеи в България че ще му дам да кара шосейка по тях) или колело за 200 долара в една нормална държава.

Mini написа:
bum_bum написа:С ежедневно каране 11-12км в посока на ден с колелото с щайгата е силно вероятно да си по-бърз от съботно-неделния карач с трека за 2.6к :mhihi:

Само да допълня за "съботно-неделния карач с трека за 2.6к". Човека е на 70г. и от май до октомври, ако не вали идва с колело на работа, отиване и връщане 20км. Освен това е член на този клуб http://www.velodetente.com/prod/site/index.php и когато не вали ходи и кара всяка сряда и неделя. Ето трите маршрута за тази сряда http://www.velodetente.com/prod/2016/20 ... 16-092.php

Говоря по принцип и нямах в предвид точно човека който ти споменаваш. Повечето запалени карачи съвсем естествено притежават скъпи колелета, но и много съботно-неделни екскурзианти притежават излишно скъпи такива. Нещо като да си караш м-ката само до 4000 оборота. :mhihi: (Показаните маршрути са с много ниско ниво на трудност, денивелацията е обидно ниска за истински карач ;) )
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 24 Авг 2016, 2:18

Такъв е релефа тук.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Авг 2016, 5:15

...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 2:00, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 02 Сеп 2016, 11:56

Аз зазимих мераците за велосипед тази година, ама пък сега това ми привлича вниманието:
http://www.bmw-shop.bg/bg/page/indexdet ... ed_filters[58]=464

И много се чудя дали си струва спрямо описаните компоненти или не си струва само заради емблемата. Бих прежалил че не е фул съспеншън стига да си струва останалото освен дизайна...
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Сеп 2016, 12:03

Изобщо не си струва. Реално в тази цена ти е включена една рамка. Може да си вземеш с по-добри компоненти за 1к по-малко. С две думи са ненормални от BMW :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Сеп 2016, 12:43

Като цяло добре са подбрали компонентите. Качествени са, но са безкрайно евтини и цената на окомплектовката не съответства ама грам на цената на колелото.

Не е и лошо някой да им каже, че марката не е Santour, а Suntour.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 02 Сеп 2016, 16:16

Аз го гледах на живо в дару, чесно да ти кажа ако можех да дам 2к за кололо, бих го взел - може би заради дизайна (който наистина се отличава), може би заради марката, но най-вече "просто ей така". :)
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Сеп 2016, 18:00

На мен лично ми е доста грозно и като визия. Мяза ми на китайско от Метро.

Уж било лайтуейт, карбонови елементи и т.н. пък е 15кг. Уж круйзър пък с амортисьорна вилка и геометрия като за МТБ.

За тия пари си взимаш Canyon Roadlite 6.0, което е около 10 пъти поне по-красиво. Далеч по-удобно за градско каране. В пъти по-измислено. И цели 6 килограма по-леко.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Окт 2016, 1:51

Вчера ми се разби касетката със скоростите (не пластмасовата :mhihi: ). Направо излетя и се опря в рамката. И така хлопайки едвам стигнах до един механик. Той нямаше нова и ми сложи една стара, докато дойде новата. Като я отви от оста, чарковете и се разлетяха по пода. Изкара само около 2500км това лято :dunno: Та покрай нея ми пипна скоростите, понастои ги и сега сменят "по-меко", спирачките и тях ги регулира. Винаги съм си мислел, че в колелото няма какво толкова да се пипа, но професионалиста си е професионалист :bowdown:

Ако е рекъл всевишния, ще покараме още месец, месец и малко и после на автобуса. Има зимни гуми със шипове, ама са по $70 едната. Чак пък толкова не съм си навил на пръста :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата