Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Авг 2016, 15:15

Колеги, мисля че гумичките за спирачките се казват "калодки"
не се заяждам :D

По въпроса за бързото им изтриване то се дължи на типа калодки
Графитени калодки спират много по добре, но при дъжд се разтварят за минути и са по скъпи
Гумените нямат проблем с водата но спират по зле
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Авг 2016, 16:41

Да, калодки се казва. Явно спелчека се е намесил при мен.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 21 Авг 2016, 21:11

BMW_POWER написа:
Mini написа:
Аз не съм виновен, че имаш проблеми с възприемането. Стана като като в другата тема с магазина. Не ме интересува какво колело имаш, ти питаш за спирачки, а аз ти отговарям като на човек да идеш в магазин различен от СТ и WM за да си купиш нещо свястно, а ти ми се зъбиш като незнам какво. Колегата ми има Мията 1989 година и е сменял накладки само веднъж.

Проблем с възприемането? ХА! Написах, че за да завъртиш бизнес (да отвориш магазин с преобладаващо български стоки) в Канада ти трябват стотина хиляди долара и ти ми опонира, че наема на апартамент в престижния "Розмонт" и сметката му за ток били малки??? Дадох ти линкове с обяви за магазини и се опитах да ти обясня, че цената на тока за фирми е различен от цената на тока за битови консуматори? Къде ми е проблемът, когато в предложеният от теб апартамент магазин не може да се отвори? Обвини ме в лъжа, но не си дал и един факт. Опитваш се да се държиш нравоучително и да ми даваш акъл, но не си уцелил.
Попитах за колкодките на спирачките от чисто любопитство. Тук понятието "зелена вълна" практически не съществува и за десетина километра ми се налага да спирам на всеки втори светофар. Дълги преходи без прекъсване почти не правя. Ако караш през свободното време и "на дълго" е едно, а да спиташ по десетки път е съвсем друго. Кой говори за Уолмарт и Канадската гума, за да ги споменаваш изобщо? Има колкодки за 3.50$, има и за над 20$, Има МЕС, Вushtukah и още много други. За колело за 150$ не си заслужава да се набиват пари за глупости. Вместо дъждобран ползвам един елементарен черен чувал за боклук. Суперкартинка съм, с трите дупки за ръцете и главата. Имам и още един такъв за раницата. Е, мога да го раздавам гъзар и да си купя специален екип за няколко десетки долара. Въпрос на приоритети. Върши ми работа и не ми пука

http://shop.bushtukah.com/product-list/ ... rb_ct=1017

Най-евтиният ТРЕК започва от 470$. С калниците, багажник и таксите подминава седем стотака. Аз си продадох колата миналата година колата в движение и без проблеми (имаше нужда да се смени гърнето) за 600$. И после го мислиш, защото тук колелата буквално се изпаряват. Аз съм сменил каплите и движенията, защото оригиналните бяха боклук. Касетата за сега държи, но ще видим докога.

За собствено оправдание днес направих малко снимки, но сега е 01.26ч и е време за сън. Утре ще ги кача. Не съм само аз "Селянинът с колелото" :smoke:

Аз лично компромис със спирачките не бих правил. Кво като колелото струва 150$, сам казваш, че си инвестирал в капли и др., а ти се свиди за качествени спирачки. А Трек или друго колело не е нужно да купуваш ново.

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 21 Авг 2016, 21:13

N.Mihaylovski написа:Колеги, мисля че гумичките за спирачките се казват "калодки"
не се заяждам :D

По въпроса за бързото им изтриване то се дължи на типа калодки
Графитени калодки спират много по добре, но при дъжд се разтварят за минути и са по скъпи
Гумените нямат проблем с водата но спират по зле

Калодки от руски ли идва? За първи път я чувам тази дума. :dunno:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Авг 2016, 21:49

Mini написа:
Аз лично компромис със спирачките не бих правил. Кво като колелото струва 150$, сам казваш, че си инвестирал в капли и др., а ти се свиди за качествени спирачки. А Трек или друго колело не е нужно да купуваш ново.

Купих капли втора употреба от един арабин за 70$. За тези пари дори ми прехвърли и гумите и касетата. Имах малък инцидент и оригиналните се изкривиха. Не ми се набиваха няколко стотин $ в две нови капли.

https://www.mec.ca/en/search?text=wheels

То ако не се правят компромиси, отиваме на поне пет цифрени числа. На мен са ми много, а и колелото ми не си заслужава. ТРЕК на втора употреба си държи цена.

http://www.kijiji.ca/b-cruiser-commuter ... 01l1700185

Дано да се отвори линка. Над 300$ за колело втора употреба, отделно ако се наложи и гуми и т.н. и си идва на цифра. А и когато търсех колелото (м. април), изборът не беше много богат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Авг 2016, 22:11

Колодки тормозные. Т.е. от руски си идва.

Тва канадския продавалник по беден и от нашия баси :mhihi: Трека не знам защо толкова често го спрягате. Скъпите са си хубави колелета ама тия по няколко стотин долара са най-обикновено дърво/
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 21 Авг 2016, 23:13

BMW_POWER написа:
Mini написа:

Купих капли втора употреба от един арабин за 70$. За тези пари дори ми прехвърли и гумите и касетата. Имах малък инцидент и оригиналните се изкривиха. Не ми се набиваха няколко стотин $ в две нови капли.

https://www.mec.ca/en/search?text=wheels

То ако не се правят компромиси, отиваме на поне пет цифрени числа. На мен са ми много, а и колелото ми не си заслужава. ТРЕК на втора употреба си държи цена.

http://www.kijiji.ca/b-cruiser-commuter ... 01l1700185

Дано да се отвори линка. Над 300$ за колело втора употреба, отделно ако се наложи и гуми и т.н. и си идва на цифра. А и когато търсех колелото (м. април), изборът не беше много богат.

http://www.kijiji.ca/v-road-bike/ottawa ... nFlag=true

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 21 Авг 2016, 23:16

bum_bum написа:Колодки тормозные. Т.е. от руски си идва.

Тва канадския продавалник по беден и от нашия баси :mhihi: Трека не знам защо толкова често го спрягате. Скъпите са си хубави колелета ама тия по няколко стотин долара са най-обикновено дърво/

Той е задал хибриди, та затова избора е по-малък, но и Отава не е голям пазар в сравнение с Монреал.
http://www.kijiji.ca/b-velos/grand-montreal/c644l80002

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Авг 2016, 0:09

Обявите в момента не са актуални с обявите от периода март - април. Колелото от последната обява не е лошо, но няма калници и багажник. Аз моето го купих практически ново за 150$. Китаецът дето го продаваше си заминаваше и разпродаваше всичко. Нормалната му цена е 300$ преди таксите, а на специал го свалят на около 225$ преди таксите.

http://www.canadiantire.ca/en/pdp/super ... p.html#srp

Такъв отзив им бях отпраскал, че го изтриха.

Взех го със стикърите по него и с 70$ капли и 25$ багажник дойде на около 250$ кръгло. Предната ми капла втора употреба е Alexrims AT450, на задната няма надписи. Вървят обаче много по-добре от оригиналните.

Не съм търсил шосейка или МТБ. Не ми вършат работа поради една или друга причина. МТБ може да се намери и са 30-50$, но въртенето с тях е много тегаво, а и са от най-нисък клас качество.

За да не ми "ядат задника" заради касетката, ето още малко снимки :winky:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Та както виждате, топлата вода не съм я открил аз :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Авг 2016, 0:23

Лошо ми е :mhihi:
То като гледам тия велосипеди баш си им отиват тия щайги отзад :mhihi: Естественият завършек на клошарството си е направо :ok: А и предполагам, че са си лика прилика със собствениците :mhihi:
Дай снимай едно истинско колело, ако има, или не им се кефиш на нормалните..? :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Авг 2016, 1:21

Добре де, стига ме яде. Кефя им се, ама едно е да се кефиш, друго е да се извадиш. В момента се "стискам" за колело, защото отиват настрани пари за даунпеймънта за моргиджа. Колелото ми идва колко двумесечна карта за автобус. Ако съм на малко по-голямо разстояние, ще взема електрическо. 10-11км не са ми проблем. Един два отгоре, както и да е. Но от 15 нагоре вече си е време и зор. Особено като те напъне насреща небезизвестния местен вятър.

Това ми е колело за всеки ден. За събота-неделя след време ще взема нещо по-добро. Имам един познат, дето кара целогодишно. Запознахме се март месец. Кара един ръждясал ТРЕК. Като се оправи времето изкара една шосейка, която е с карбонова рамка и се вдига с малкото пръстче. Не пожела да ми каже цената, но не е по-евтино от 7-10 000. Въпрос на възможности. Едно е да си започнал да бачкаш на 20 и семейството да е ударило някакво рамо, друго е да започнеш от нула на 40 като мен. Отделно местните имат абсолютно различна ценностна система. Ние се стискаме за много неща, само и само да купим дом (поне повечето българи де), местните са с нафукани на макс кредитни карти и живеят от чек до чек. Аз не мога в четвъртък да взема заплата за седмицата и в събота вечер да изпия и изпуша 1/2 в някои клуб... Суперколело не ми е приоритет в момента. Моето ме вози и ми върши работа, какво ми трябва повече :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 22 Авг 2016, 4:12

BMW_POWER написа:Добре де, стига ме яде. Кефя им се, ама едно е да се кефиш, друго е да се извадиш. В момента се "стискам" за колело, защото отиват настрани пари за даунпеймънта за моргиджа. Колелото ми идва колко двумесечна карта за автобус. Ако съм на малко по-голямо разстояние, ще взема електрическо. 10-11км не са ми проблем. Един два отгоре, както и да е. Но от 15 нагоре вече си е време и зор. Особено като те напъне насреща небезизвестния местен вятър.

Това ми е колело за всеки ден. За събота-неделя след време ще взема нещо по-добро. Имам един познат, дето кара целогодишно. Запознахме се март месец. Кара един ръждясал ТРЕК. Като се оправи времето изкара една шосейка, която е с карбонова рамка и се вдига с малкото пръстче. Не пожела да ми каже цената, но не е по-евтино от 7-10 000. Въпрос на възможности. Едно е да си започнал да бачкаш на 20 и семейството да е ударило някакво рамо, друго е да започнеш от нула на 40 като мен. Отделно местните имат абсолютно различна ценностна система. Ние се стискаме за много неща, само и само да купим дом (поне повечето българи де), местните са с нафукани на макс кредитни карти и живеят от чек до чек. Аз не мога в четвъртък да взема заплата за седмицата и в събота вечер да изпия и изпуша 1/2 в някои клуб... Суперколело не ми е приоритет в момента. Моето ме вози и ми върши работа, какво ми трябва повече :dunno:

Свали цифрите наполовина и си в таргета. Колегата с Мията-та за който писах по-горе си купи https://madisondavisbikes.files.wordpre ... ne-5-2.jpg модел 2013г. през лятото на 2014г. Цената беше намалена от 3500$ на 2600$. Като перушинка е. Имам снимки ако не вярваш.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Авг 2016, 4:19

...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 2:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Авг 2016, 11:45

С ежедневно каране 11-12км в посока на ден с колелото с щайгата е силно вероятно да си по-бърз от съботно-неделния карач с трека за 2.6к :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 22 Авг 2016, 12:01

В Канада колелата не ги ли крадат? Тука да тръгнеш със скъпо колело за работа е невъзможно, освен ако нямаш някакъв охраняем паркинг, където да го оставиш.
Особено в големите градове, по улиците се виждат все разни стари колела (трошки :lol: ). Якото при мен е, че офиса ми е in the middle of nowhere и не се навърта никой, а и паркинга е на скрито място, до което само служителите имат достъп. Не-якото на in the middle of nowhere е, че трябва да въртя като луд като съм с колелото, а и зимата е кучи студ.

Иначе ме кефи как хората си разкарват децата с колела:

Изображение

Има и такива с ремарке, където ги теглят отзад.

А и голяма част от пощальоните разнасят с колела:

Изображение

Един от колегите ми се оплакваше, че ги мързяло да му доставят пратките до 4-тия етаж... :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата