Проблем с ел. системата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Проблем с ел. системата
Здравейте колеги имам следния проблем.
Имах странна миризма която излизаше от въздуховодите на парното и климатроника, майстор който се занимава с климатици ме посъветва да си взема спреи за почистване на климатици и да го почистя. Така и направих днес, но след като извърших процедурата започнаха да ми отказват индикациите на таблото - фарове, мигачи ,индикация за отворена врата, лкиматроника не се вкл./изкл. За сега това а доутре не знам какво още ще откаже. оказа се че от въздуховодите е текло върху лаид модула и кутията за бушоните. До какви проблеми може да доведе още това и какви мерки да предприема. Моля За помощ
Имах странна миризма която излизаше от въздуховодите на парното и климатроника, майстор който се занимава с климатици ме посъветва да си взема спреи за почистване на климатици и да го почистя. Така и направих днес, но след като извърших процедурата започнаха да ми отказват индикациите на таблото - фарове, мигачи ,индикация за отворена врата, лкиматроника не се вкл./изкл. За сега това а доутре не знам какво още ще откаже. оказа се че от въздуховодите е текло върху лаид модула и кутията за бушоните. До какви проблеми може да доведе още това и какви мерки да предприема. Моля За помощ
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с ел. системата
Колега, това звучи много гадно, за съжаление! Не съм предполагал, че може да се случи. Най- доброто решение е да ракачиш всичко, първо акумулатора, после разглобяване, подсушаване, почистване. А, и като възстановяваш нещата, яко стискане на палци да няма нищо изгоряло. С лаптопи се получава да работят след поливане, би трябвало да стане и при теб. Дано само не се е прецакало нещо, докато си пробвал и си се чудил какво става! Успех!
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега
изключих акумолатора и мисля да я оставя тази вечер без тоци. Но когато слязах да махна клемата се оказа че и стъклата не работят. Силмо се надявам като под съхне всичко да си дойде на мястото. Но все пак ако има някои които може да помогне ще съм благодарен.
изключих акумолатора и мисля да я оставя тази вечер без тоци. Но когато слязах да махна клемата се оказа че и стъклата не работят. Силмо се надявам като под съхне всичко да си дойде на мястото. Но все пак ако има някои които може да помогне ще съм благодарен.
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Не съм убеден, че ще стане само с изчакване. Виж какво съдържа спреят, но имайки предвид, че е разтворил отлаганията по въздуховодите, най- вероятно става въпрос за голяма гадост, която ще трябва да почистиш внимателно от платките на модулите. Друг въпрос е дали само ЛЦМ-а е пострадал 

- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
така е но в тази тъмница няма как да я разхвърлям за да е подсуша
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Много добре си направил, че си махнал тока. (спреят няма да разяде електрониката).
Сега трябва да свалиш намокрените модули, да ги изплакнеш добре с вода (предполагам, че спреят се разтваря във вода).
Ако има някакви окисления по платката, може да ги изтъркаш с четка за зъби и коресилин, спирт или др. някакъв разтворител.
След това трябва да изсушиш модулите (- само платките, а не както са в кутията, че ще пречи на сушенето), Най-добре остави ги разглобени и измити в колата, на по-висока температура. Голяма жега става в колата, когато е на слънце, няма как да не изсъхнат. Ако трябва натопи и буксите на кабелите в чашка с вода, да се изплакнат - може и да са водоустойчиви, ама огледай ги все пак.
Сега трябва да свалиш намокрените модули, да ги изплакнеш добре с вода (предполагам, че спреят се разтваря във вода).
Ако има някакви окисления по платката, може да ги изтъркаш с четка за зъби и коресилин, спирт или др. някакъв разтворител.
След това трябва да изсушиш модулите (- само платките, а не както са в кутията, че ще пречи на сушенето), Най-добре остави ги разглобени и измити в колата, на по-висока температура. Голяма жега става в колата, когато е на слънце, няма как да не изсъхнат. Ако трябва натопи и буксите на кабелите в чашка с вода, да се изплакнат - може и да са водоустойчиви, ама огледай ги все пак.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Изопропилов спирт или алкохол, или някакъв "сух" спирт, без вода.
Използвай и мека четка, но внимателно, че понякога космите откъсват елементи от платката, не ма питай от къде знам.
И накрая, започни да си събираш от прецаканите модули, почти винаги след време си отиват.
Използвай и мека четка, но внимателно, че понякога космите откъсват елементи от платката, не ма питай от къде знам.
И накрая, започни да си събираш от прецаканите модули, почти винаги след време си отиват.
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за мненията момчета проблема е решен
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Кажи де, как е решен проблемът.
(и да, не използвай телена четка, че може да се откърти някой елемент от платката)
(и да, не използвай телена четка, че може да се откърти някой елемент от платката)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- vitargo
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: M5
Колега там не се впръсква директно, аз като си купувах спрея имаше картинка как се прави. Заступорява се да пръска постоянно слагаш зад предна седалка без значение коя и нагласяш климатроника да върти въздуха в купето на максимум, затваряш вратата и така след 10 мин всичко е готово.
10 мнения
• Страница 1 от 1