От стар модел към нов контактен ключ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: От стар модел към нов контактен ключ?

Мнение от бмв е30 » 28 Яну 2016, 10:07

oci написа:
бмв е30 написа:махаш си софтуеърно евс-а от компа и така хем ще пали, хем ще зарежда, хем няма да го отваряш... това е вариянта...
Взимаш оригинален ключ втора употреба почистваш му много добре перото най-добре с финна телена четчица като приставка за дремел... след това се наслоява с калай с поялника така че да придобие по голяма форма от нова заготовка... след това изпиляваш до толкова че да стане нормална правоъгълна заготовка като чисто нов ключ и отиваш да ти го нарежат като за твоята кола ;) Аз го измислих тоя метод и става :) пробвах го вече :)

само една подробност, софтуерното премахване струва колкото да си купиш оригинален ключ чисто нов от БМВ, а това с напояването с поялника евала ама чисто нова кутийка не нарязана струва 10 лв и е в пъти по надеждна от напояване с поялника и риска да се отлепи понеже ключа е с материал който трудно би напрали добра спойка с калая, а какво ще стане ако се отчупи парче калай и остане в патрона :?:

софтуеърното премахване струва около 100лв ако имаш и някой познат мжое и без пари... аз си го правя сам... чисто новата кутийка е гадно китайско менте което изкарва макс 1 година или до първото по сериозно изтърване ключа е с метал който много добре се запоява ако ти е достатъчно силен поялника и разлепяне няма... не прочете ли че говоря от личен опит?Но дори ида се отлюпи парче не е проблем да се извади и разглоби патрона... Това е единствения вариянт в който може да се ползва оригинален ключ от друга кола БЕЗ да се отваря или да се правят други манипулации
Нов ромбоиден ключ от бмв излиза 300лв...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Яну 2016, 12:21

Аз имам такава кутийка с гадно китайско менте, вече съм повече от година с него и не е мръднал. Като ми го нарязваха пича каза че е много качествен и е както каза колегата oci е десетина лева. А калая е мек и се износва, някой път няма да може да завъртиш контакта и да запалиш. Не си струва цялата разправия за 10 лв заготовка, останалото е едно и също дали с правен с калай или заготовка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 29 Яну 2016, 21:44

ами кажи тогава от къде си го взел че пвоечето са пълни боклуци и едва изкарват няколко месеца...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Яну 2016, 23:39

бмв е30 написа:
oci написа:
бмв е30 написа:махаш си софтуеърно евс-а от компа и така хем ще пали, хем ще зарежда, хем няма да го отваряш... това е вариянта...
Взимаш оригинален ключ втора употреба почистваш му много добре перото най-добре с финна телена четчица като приставка за дремел... след това се наслоява с калай с поялника така че да придобие по голяма форма от нова заготовка... след това изпиляваш до толкова че да стане нормална правоъгълна заготовка като чисто нов ключ и отиваш да ти го нарежат като за твоята кола ;) Аз го измислих тоя метод и става :) пробвах го вече :)

само една подробност, софтуерното премахване струва колкото да си купиш оригинален ключ чисто нов от БМВ, а това с напояването с поялника евала ама чисто нова кутийка не нарязана струва 10 лв и е в пъти по надеждна от напояване с поялника и риска да се отлепи понеже ключа е с материал който трудно би напрали добра спойка с калая, а какво ще стане ако се отчупи парче калай и остане в патрона :?:

софтуеърното премахване струва около 100лв ако имаш и някой познат мжое и без пари... аз си го правя сам... чисто новата кутийка е гадно китайско менте което изкарва макс 1 година или до първото по сериозно изтърване ключа е с метал който много добре се запоява ако ти е достатъчно силен поялника и разлепяне няма... не прочете ли че говоря от личен опит?Но дори ида се отлюпи парче не е проблем да се извади и разглоби патрона... Това е единствения вариянт в който може да се ползва оригинален ключ от друга кола БЕЗ да се отваря или да се правят други манипулации
Нов ромбоиден ключ от бмв излиза 300лв...

При колегата xm-net е 70 лв ключа и е перфектно копие колкото съм програмирал до сега не са мръднали.
За 100 лв в София не знам кой ще ти го махне софтуерно освен ако наистина не ти е много добър приятел☺
А и понеже пишеш че сам си си го махнал евс-а би ли споделил какъв ти е компютъра или с кой мотор е колата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 16 Авг 2016, 17:30

последно какво да направя за да ползвам нов ключ към стара система?
как да неутрализирам транспондера за да не бърка ЕВС без да повредя зареждането на батерията? или няма да може така?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Авг 2016, 21:27

Махаш само чипа за запалването от платката, бобината си остава и зареждането също.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 16 Авг 2016, 23:30

но кое е чипа за запалването Иво? покажи на снимките по горе с кръгче..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Авг 2016, 10:24

От дясно на копчето за багажника, чипа е с 8 крачета.
п.п. Ето как е моя ключ с премахнат чип Изображение

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 18 Авг 2016, 20:57

а зарежда ли батерията
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Авг 2016, 20:59

Мисля че да. Ти така или иначе трябва да махнеш чипа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 19 Авг 2016, 22:16

ares2 написа:а зарежда ли батерията

Точно в този конкретен случай (имам предвид снимката) не зарежда батерията!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 20 Авг 2016, 1:18

а как може да започне да зарежда? мост между крачетата на махнатия чип?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Авг 2016, 8:59

Да, това ще е интересно ако може да зарежда с някакъв мост между крачетата. На предната ми платка бях махнал и бубината и нямам представа дали зарежда. Тази я взех наскоро и махнах само чипа и нямам идея все още дали зарежда. Но като я взех батерията беше на 2.7 в а след два дни на 2.84.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 20 Авг 2016, 11:42

За да се зарежда батерията трябва да има и бобинка и чип (или поне мостче на мястото на съответните крачета ако чипът е премахнат изцяло)...

3933.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 20 Авг 2016, 15:03

сега пък не го приема колата :dunno: приема моя, но не и ромбовидния нов :ranting:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39