e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: e34 520i - реставрация

Мнение от KPETEH » 19 Авг 2016, 12:25

Аве мани го волана, давай по същество... Ръждите КОГА?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 19 Авг 2016, 12:57

В момента пътувам да режем задни калници и прагове. Майстора ще може да я вземе сигурно след месец. През това време ще човъркам каквото мога по колата включително салона змей.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 19 Авг 2016, 14:41

идеално име за темата- "е34 520i - човъркане" :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 19 Авг 2016, 14:43

Ще сменя името на темата, като си прибера вкъщи, да не ви вади очите с тази реставрация ;)

Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 19 Авг 2016, 14:59

leTransporteur написа:В момента пътувам да режем задни калници и прагове. Майстора ще може да я вземе сигурно след месец. През това време ще човъркам каквото мога по колата включително салона змей.

Колата си е твоя , може да човъркаш квото искаш.

аз ще почовъркам и аз по мойте седалки малко.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 19 Авг 2016, 15:02

аз па сутринта към 8:30 резах малко от предните апарати, че не ми влизаха едните джанти, замалко да закъснея за работа :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 19 Авг 2016, 20:47

Аз пък ти се кефя на това, че имаш желание и мерак да си правиш машината. Евала и за това, че сам се пускаш да бачкаш по колата, волана си го избарал добре, и другите неща ще ги направиш. Има ли желание човек, стават нещата, пари се изкарват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 19 Авг 2016, 22:31

dbanchev написа:Аз пък ти се кефя на това, че имаш желание и мерак да си правиш машината. Евала и за това, че сам се пускаш да бачкаш по колата, волана си го избарал добре, и другите неща ще ги направиш. Има ли желание човек, стават нещата, пари се изкарват.

Мерси за подкрепата колега и аз вярвам, че с желание се получават нещата, макар и по-трудно, когато е с повече желание и по-малко умение :yes: :yes: :yes:

равносметката от днес:

някой, ако ми беше казал с каква мъка се режат калници и прагове, вместо да си чешем езиците тук, сигурно щях да предпочета да прехвърла купето. даже ми стана жал малко, защото другото купе изглеждаше наистина читаво, заваряван е единия преден рог по средата, но не мога да преценя дали е тежък удар,по-скоро мисля, че не. В момента е на консерва и въпреки всичко задните калници и праговете още не са свалени. Утре пак ще пътувам да ги дорязваме. Режем ги по цялата дължина на купето от задните стопове през пода до предедн калник и си е... майката.

Ще кача снимки утре, като ги разрежем.

п.с. докато се усета, в целя заплес откъде да режем тенекии, прерязахме и горивопроводите, а бяха здрави, без ръжда .. тъпа работа.. даже и огън запалихме като текна малко бензин. нота бене, ако някой тръгне да реже с флекс през горивопроводите - резервоара и газовата бяха предвидливо свалени овреме.

п.с. 2 - по никакъв начин не ме срам да си призная, че нещо, което съм направил не ми харесва или че някъде съм сбъркал, което не бива да е повод за заяждане с мен.

лека вечер!
Карай бързо
Стигни 'пръв

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на полож

Мнение от dan-dam » 19 Авг 2016, 23:11

Човек, не можеш или не искаш да осъзнаеш, че никой не се заяжда с тебе ей така? Пак ти казвам...Погледни първите постове на повечето колеги и кога се променя тонът и си помисли дали с нещо не си предизвикал това отношение към темата си. И не, не става дума за пари и това дали са 200, 2 0000 или 20 000. Тука никой не е хванал една кола с готова пет цифрена сума и да я хвърли по нея за половин година...

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Авг 2016, 10:55

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 20 Авг 2016, 20:05

гледал съм го това клипче, добре му се получи, като изключим джантата, тъмните стъкла и тъмния стоп :) или поне с моя вкус не съвпадат :)

равносметката от днес:

няколко човека казаха, че 3.5м не влизат в 2 метра и прави бяха :mhihi: голяма инжинерна мисъл докато ги съберем вътре, без да бастисаме VW-то.

Изображение

Изображение

Изображение
ще похвала ваг групата тук :)

донора на консерва :/

Изображение

прекосих полвин България с тия тенекии през багажника и в крайна сметка ги оставих на майстора. разбрахме се на 02.10, колата да влезе за кърпене,ръжда + евентуално боя.

През този месец, както казах ще си "човъркам" по колата, каквото мога. Ще се опитам да си оправя тавана, салона, да сменя горивопроводите и спирачните тръби, да изпера кичетата с дунапрена, да прехвърля вратите, един преден капак да сложа, че съм с китайски, резервоара да го проверя, че и това не съм свършил. Общо взето предвид, че отпуската ми свърши, ще си имам работа за целия месец.

И признавам си не е лека тая работа, а още до никъде не съм стигнал :/
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Авг 2016, 20:32

Нямам Е34, не съм и имал...
Но не разбирам как съсипването на отлично (на снимки и думи) купе с флекса, и заварки на някакви елементи от ламарините по някакъв гнилоч, са по-разумни от регистрирането на здравото купе и наливане в него.

Т.е. защо наряза здрава кола, за да кърпиш твоята, вместо да направиш от здравото купе -> кола?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 20 Авг 2016, 21:06

И аз това се чуда, но вече няма връщане назад. Това е. Каквото такова. Затова съм пуснал и темата тук за да обсъждаме варианти, за помощ, който може и има желание да помогне, за споделяне на опит, но от всичките 12 страници до момента може да се извелече една страница коментари по същество, всичко останало е локуми.

трябваше да се вземе решение и го взех, дали е правилно или грешно вече няма значение, продължаваме напред.

Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 22 Авг 2016, 11:16

От тия панели само части ли ще използваш или и твойта ще я нарежеш така?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 22 Авг 2016, 12:37

KPETEH написа:От тия панели само части ли ще използваш или и твойта ще я нарежеш така?!

Ами аз реално няма да режа нищо повече. Закарал съм ги на майстора и той ще си преценява кое как. Оставил съм здрави панели пък в какъв вид ще идат на моята кола, не мога да ти кажа. Доверявам се на 100% на човека да ги направи както трябва и както прецени.

Ти защо питаш, трябва ли ти нещо от тях, ако остане?

Карай бързо
Стигни 'пръв

ПредишнаСледваща

Назад към E34