С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Аз продавам по 3лв/литър пресно на 12хил 5/30. Има живот поне още 10хил 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Сложих мотул 300в 5в40 , да видим как ще е
брояча започва досега съм минал 30 км 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
CrazyElement написа:Сложих мотул 300в 5в40 , да видим как ще еброяча започва досега съм минал 30 км
Е много си минал колега

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
rafa224 написа:CrazyElement написа:Сложих мотул 300в 5в40 , да видим как ще еброяча започва досега съм минал 30 км
Е много си минал колегаЗа 30 км. трябва вече да имаш мнение

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Trixster написа:rafa224 написа:CrazyElement написа:Сложих мотул 300в 5в40 , да видим как ще еброяча започва досега съм минал 30 км
Е много си минал колегаЗа 30 км. трябва вече да имаш мнение
Все още е бистро и на максимума
Щеше да е много лоша картинката ако за 30 км. се беше променило нещо

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Всъщност вече оцапа леко
, не е катран черно но не е и чисто прозрачно
, това ми направи впечатление изглежда има значение как ти го сменят маслото и определно е останало малко от старото защото в БМВ като го сменях ми беше бистро поне 300-400 км, а сега още след 10 км като извадих щеката беше леко тъмно.
pS: там където ми го сменяха ми го сменяха на принципа на пробката и изтичането а в бмв е с машина за изсмукване ...ама здраве да е не ми пука особенно там няколко милитрра са се смесили с новото масло, пък и знам ли може да е и от българската нафта защото тогава го смених след като взех колата от Германия след 3-4 месеца някъде.

pS: там където ми го сменяха ми го сменяха на принципа на пробката и изтичането а в бмв е с машина за изсмукване ...ама здраве да е не ми пука особенно там няколко милитрра са се смесили с новото масло, пък и знам ли може да е и от българската нафта защото тогава го смених след като взех колата от Германия след 3-4 месеца някъде.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Да не си сложил от грешното масло и затова да е така?CrazyElement написа:Всъщност вече оцапа леко, не е катран черно но не е и чисто прозрачно
, това ми направи впечатление изглежда има значение как ти го сменят маслото и определно е останало малко от старото защото в БМВ като го сменях ми беше бистро поне 300-400 км, а сега още след 10 км като извадих щеката беше леко тъмно.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
При мен го сменихме в гаража през пробката с Мотул 8100 и първите 800-900 км беше бистро, чак ми беше трудно да го намеря на щеката. Преди това бяхме промили двигателя с любегард.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
При мен поне до 2-3 000км. Е бистро. Винаги ми е така без значение къде и как е сменяно
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Еми не знам на мен не ми е бистро
, и предишната смяна беше пак така много бързо го оцапа , то не че сега е некфо катран черно , но не е както колегата казва да не се вижда на щеката, изглежда моя мотор цапа повече не знам.

Ето така изглежда , Просто аз промивка на моя мотор не съм правил , не знам в БМВ дали ми правиха преди 2 смени на маслото , но тогава наистина първите 300-400 км беше бистро. То и из други форуми пише , че често не пада цялото масло от мотора и то май затова се прави и промивката де , и реално като запалиш това масло в мотора се смесва с новото не е много малко е ама пак потъмнявало маслото. Реално за 60 км дето съм минал от първата снимка , ей сега на тия със светкавицата се вижда , че цвета е същия не е потъмняло повече.
Тука две снимки със светкавица , изглежда чисто ама знам ли и аз определено тогава с БМВ маслото беше почти невидимо трябваше да се взирам?
Е добре в крайна сметка какъв ми е проблема? Маслото е менте? Или пак трябва да сменям нещо по мотора?

Ето така изглежда , Просто аз промивка на моя мотор не съм правил , не знам в БМВ дали ми правиха преди 2 смени на маслото , но тогава наистина първите 300-400 км беше бистро. То и из други форуми пише , че често не пада цялото масло от мотора и то май затова се прави и промивката де , и реално като запалиш това масло в мотора се смесва с новото не е много малко е ама пак потъмнявало маслото. Реално за 60 км дето съм минал от първата снимка , ей сега на тия със светкавицата се вижда , че цвета е същия не е потъмняло повече.
Тука две снимки със светкавица , изглежда чисто ама знам ли и аз определено тогава с БМВ маслото беше почти невидимо трябваше да се взирам?
Е добре в крайна сметка какъв ми е проблема? Маслото е менте? Или пак трябва да сменям нещо по мотора?

Ако новото ти масло има много по-добри почистващи способности, а преди това не си правил промивка е нормално сега да са промити мизерии, с които старото масло не е могло да се справи.
Аз не бих се притеснявал, ако стане прекалено черно го смени преждевременно

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Дизел и бистро масло..... Нека някой който смени и претендира за бистро да сложи снимка след 500-1000 км да видя разликата с мойто
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
adovet написа:При мен поне до 2-3 000км. Е бистро. Винаги ми е така без значение къде и как е сменяно
Това малко не го вярвам, не че нещо, но на чисто нов дизел, след 1000 км не е бистро

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Giorceto написа:adovet написа:При мен поне до 2-3 000км. Е бистро. Винаги ми е така без значение къде и как е сменяно
Това малко не го вярвам, не че нещо, но на чисто нов дизел, след 1000 км не е бистро
Да кажа не бистро, ами не е черно като катран.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Indiana написа:Ако новото ти масло има много по-добри почистващи способности, а преди това не си правил промивка е нормално сега да са промити мизерии, с които старото масло не е могло да се справи.
Предполагам това е станало ами не знам доста хвалено масло е MOTUL 300V 5W40 Power , смисъл ще го наблюдавам сега как се държи , ако не ми харесва , ще си сложа пак Бардала от него бях доволен 1.2 литра за 14 000 км ми изяде колата. И вече друга смяна ако има задължително промивка да не се смесва с лайната от старото , просто не го знаех това , а и майсторът ми нищо не каза ..