По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от Сондьора » 17 Авг 2016, 22:43

Аре бе...бахти лайната.. :mhihi: :winky:
http://atlas.media.mit.edu/en/visualize ... 1980.2014/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Авг 2016, 22:55

Бях забравил как се спори с червенушки :mhihi:

Зарежи бананите и портокалите... ще познаете ли какво формира между 20 и 25% от вноса... и колко от износа?... и защо е якото ритане за проучванията тук...

алл чалл... стига ви толкова :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Авг 2016, 22:58

куфарите, баце, по кокалчетата под масата...са са повече, за държавата по-малко :mhihi: :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s

Мнение от cucibg » 18 Авг 2016, 1:22

Страхотен живот си живем сега
Има банани бмвта и рани други шукариики
А детето ми го приеха в болница и жена ми се обажда да отида да купя абокат лейкопласт и лекарство за температура защото нямали :bang:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Авг 2016, 4:59

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Авг 2016, 9:11

Кво стана с предния пост с червените олигарси? Пас ... и два линка метър ... :mhihi:

Много ми е интересно как ви помага констатирането на днешната ситуация без да се замислите за причините да се стигне до тук ...
Говорете си за внос и износ и БВП колкото още искате ... без причините за това темата е пълна дупка :winky:

Jordana написа:Какви имена те гонят ? Пускаш някакви материали от преди 15 години които доказват какво ? Май забравихте под какъв външен натиск беше 10-15 години страната след 89та ? Да не мислите че всичко е протекло по завета на Луканов или на Живков ?

Гонят ме имената на хората дето са били на чело преди 89-та, а след това си "купиха" България :winky:
Имената дето ти усърдно пропускаш да коментираш ... както Делянчо дето се опита да го пробуташ и него тука
ама нещо не пожела да обясниш почитаемият председател на партията му откъде се е пръкнал
и продукт на американците ли е и той или си е от нашите хора създаден :winky:

Нищо не доказват ... мдааа :mhihi:
Шефа на Арсенал 80г става крупен бизнесмен след 90г в холдинг на Премянов (тоя пък къф беше :mhihi: ),
а днес синът му е мастит бизнесмен и прави бизнес с Русия и купува земеделски земи на едро ...

Не знам къф гьон трябва да си за да си затвориш очите пред елементарната връзка :dunno:

Навивайте си колкото щете :yes:
Ше ни клатят още много време другарите и отрочетата им ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 18 Авг 2016, 9:18

cucibg написа:Страхотен живот си живем сега
Има банани бмвта и рани други шукариики
А детето ми го приеха в болница и жена ми се обажда да отида да купя абокат лейкопласт и лекарство за температура защото нямали :bang:

При раждане има списък на вратата на АГ-то, една машинописна страница, с неща, които трябва да се купят и да им се занесат. Това ако си здравно осигурен, ако не си - не знам. :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Авг 2016, 9:42

Тва с износа беше щото нали сме билЕ най-едрия домато-производител, и цял свят е карал мотокари :mhihi:

А па излязъл навън да ми дава за пример... потърсилите своето място по света българи... е типично кому пример: не ме гледай какво правя, а ми ме слушай какво ти говоря :mhihi:

Тук може да се обсъждат хиляди неща, едно е единствено важното: имаш свобода и свобода на избора...
Най-голямата изселническа вълна не е сега, а беше 90-та и 91 година... защо ли веднага хората хукнаха навън?
Просто е, преди това нямаше право да се движиш свободно даже в границите на България !!! Караулката за открития лист беше в Симитли за македонията, малко след Тополовград за югоизтока , и т.н.... Та бум-бум-а можеше да оди свободно до ... Софията :mhihi: , ама не и в Банско... то в Банско тогава имаше само един танков батальон, та нямаше и какво да търси там :mhihi: ... опа, и в софията беше тегаво... ако си без жителство :winky:
Та хората избягаха от крепостничеството... колкото се може по-надалеч... някои в Канада чак се спряха :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Авг 2016, 10:54

Владо написа:Тва с износа беше щото нали сме билЕ най-едрия домато-производител, и цял свят е карал мотокари :mhihi:

А па излязъл навън да ми дава за пример... потърсилите своето място по света българи... е типично кому пример: не ме гледай какво правя, а ми ме слушай какво ти говоря :mhihi:

Тук може да се обсъждат хиляди неща, едно е единствено важното: имаш свобода и свобода на избора...
Най-голямата изселническа вълна не е сега, а беше 90-та и 91 година... защо ли веднага хората хукнаха навън?
Просто е, преди това нямаше право да се движиш свободно даже в границите на България !!! Караулката за открития лист беше в Симитли за македонията, малко след Тополовград за югоизтока , и т.н.... Та бум-бум-а можеше да оди свободно до ... Софията :mhihi: , ама не и в Банско... то в Банско тогава имаше само един танков батальон, та нямаше и какво да търси там :mhihi: ... опа, и в софията беше тегаво... ако си без жителство :winky:
Та хората избягаха от крепостничеството... колкото се може по-надалеч... някои в Канада чак се спряха :mhihi:

Е каква свобод имаш пък сега?И преди и сега,свобода имат само тея с парите.Ние само се заблуждаваме,че имаме свобода!

Пс Аз предпочитам селяните да си бяха останали крепостни :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 18 Авг 2016, 11:01

(bubsa) написа:Е каква свобод имаш пък сега?И преди и сега,свобода имат само тея с парите.Ние само се заблуждаваме,че имаме свобода!

:yes:

Нямаме икономическа свобода и няма и да имаме скоро. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2016, 11:05

Да бе, нямаше начин да се движиш свободно из територията на страната. Имаш роднина в София- не можеш да отидеш. Искаш да идеш на гости на баба на село- не става :mhihi:

Мисля, че към сьомгата и бананите трябва да добавим ходенето до Банско и Симитли. :yes: Все исконни народни права и свободи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Авг 2016, 11:13

bum_bum написа:Да бе, нямаше начин да се движиш свободно из територията на страната. Имаш роднина в София- не можеш да отидеш. Искаш да идеш на гости на баба на село- не става :mhihi:

Мисля, че към сьомгата и бананите трябва да добавим ходенето до Банско и Симитли. :yes: Все исконни народни права и свободи.

Аз се чудя как ни водеха по три пъти на море :dunno: Сигурно е нямало караулка на бургас.Иначе щяхме да плажуваме на перловската река да го ева :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Авг 2016, 14:32

bum_bum написа:Да бе, нямаше начин да се движиш свободно из територията на страната. Имаш роднина в София- не можеш да отидеш. Искаш да идеш на гости на баба на село- не става :mhihi:

:mhihi: ми зависи... може и да не отидеш... ако милицията не даде открит лист на родителите ти, духаш супата... и махаш от село на софията :wave: :mhihi:

(bubsa) написа:....

Аз се чудя как ни водеха по три пъти на море :dunno: Сигурно е нямало караулка на бургас.Иначе щяхме да плажуваме на перловската река да го ева :mhihi:

Правилно :yes: ... нямаше караулка на Бургас.... можеш ли да се напънеш сега да се сетиш защо :mhihi:

ооо... недей... ти си ходил по 3 пъти на море... По толкова ходеха само синчетата и щерките на разни комсомолски и партиини другари, простолюдието ако се вредеше в тарапаната от "другари" да иде веднъж на 3 години, пак добре... но пък за него имаше бригади... на воля :mhihi:

Та разбирам те напълно що жалиш толкова :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2016, 17:13

Децата ходеха един път на лагер с училището и един път с родителите.

И двата пъти по 15 дни, с не по 6-7 с клизма както сега. И лагерите и почивните станции бяха свободно достъпни.

Баща ми беше кандидат член ли или нещо подобно на БКП ама го изключиха, че като се напиеше раздаваше тупаници по заведенията и не беше някак си комунистическо явно. Майка ми не е била в партията.

Нито баба ми, нито дядо ми са били партизани или ятаци. И двамата ми дядовци бяха членове на БЗНС, един вид опозицията по това време. Единия прост строител, другият каменоделец.

Тъй, че-да за свои хора и партийни членове може да е имало привилегии, но почивката на море и планина не беше сред тях и абсолютно всеки си го позволяваше без проблем. Баба ми помня дори от ТКЗС-то я пращаха на море и на разни балнеосанаториуми.

На някой от вас баба му скоро да е била на море?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 18 Авг 2016, 20:27

bum_bum написа:Тъй, че-да за свои хора и партийни членове може да е имало привилегии, но почивката на море и планина не беше сред тях и абсолютно всеки си го позволяваше без проблем. Баба ми помня дори от ТКЗС-то я пращаха на море и на разни балнеосанаториуми.
На някой от вас баба му скоро да е била на море?

Е сега кажи, че задръстванията всеки уикенд лятото към Гърция и Бургас са щото хората отиват да работят, а не ходят на море. Убеден съм, че всички ходят на море и сега, а някой и по 5 пъти, не виждам какво се обсъжда това, като човек може да изкара седмица на морето с 300 лева без да охолства.

П.П. Баба ми и по "онова" време не ходеше на море, просто не беше възпитана да ходи да се шляе, вместо да работи...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата