По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Бях забравил как се спори с червенушки
Зарежи бананите и портокалите... ще познаете ли какво формира между 20 и 25% от вноса... и колко от износа?... и защо е якото ритане за проучванията тук...
алл чалл... стига ви толкова

Зарежи бананите и портокалите... ще познаете ли какво формира между 20 и 25% от вноса... и колко от износа?... и защо е якото ритане за проучванията тук...
алл чалл... стига ви толкова

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
куфарите, баце, по кокалчетата под масата...са са повече, за държавата по-малко

- cucibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s
Страхотен живот си живем сега
Има банани бмвта и рани други шукариики
А детето ми го приеха в болница и жена ми се обажда да отида да купя абокат лейкопласт и лекарство за температура защото нямали
А детето ми го приеха в болница и жена ми се обажда да отида да купя абокат лейкопласт и лекарство за температура защото нямали

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Кво стана с предния пост с червените олигарси? Пас ... и два линка метър ...
Много ми е интересно как ви помага констатирането на днешната ситуация без да се замислите за причините да се стигне до тук ...
Говорете си за внос и износ и БВП колкото още искате ... без причините за това темата е пълна дупка
Гонят ме имената на хората дето са били на чело преди 89-та, а след това си "купиха" България
Имената дето ти усърдно пропускаш да коментираш ... както Делянчо дето се опита да го пробуташ и него тука
ама нещо не пожела да обясниш почитаемият председател на партията му откъде се е пръкнал
и продукт на американците ли е и той или си е от нашите хора създаден
Нищо не доказват ... мдааа
Шефа на Арсенал 80г става крупен бизнесмен след 90г в холдинг на Премянов (тоя пък къф беше
),
а днес синът му е мастит бизнесмен и прави бизнес с Русия и купува земеделски земи на едро ...
Не знам къф гьон трябва да си за да си затвориш очите пред елементарната връзка
Навивайте си колкото щете
Ше ни клатят още много време другарите и отрочетата им ...

Много ми е интересно как ви помага констатирането на днешната ситуация без да се замислите за причините да се стигне до тук ...
Говорете си за внос и износ и БВП колкото още искате ... без причините за това темата е пълна дупка

Jordana написа:Какви имена те гонят ? Пускаш някакви материали от преди 15 години които доказват какво ? Май забравихте под какъв външен натиск беше 10-15 години страната след 89та ? Да не мислите че всичко е протекло по завета на Луканов или на Живков ?
Гонят ме имената на хората дето са били на чело преди 89-та, а след това си "купиха" България

Имената дето ти усърдно пропускаш да коментираш ... както Делянчо дето се опита да го пробуташ и него тука
ама нещо не пожела да обясниш почитаемият председател на партията му откъде се е пръкнал
и продукт на американците ли е и той или си е от нашите хора създаден

Нищо не доказват ... мдааа

Шефа на Арсенал 80г става крупен бизнесмен след 90г в холдинг на Премянов (тоя пък къф беше

а днес синът му е мастит бизнесмен и прави бизнес с Русия и купува земеделски земи на едро ...
Не знам къф гьон трябва да си за да си затвориш очите пред елементарната връзка

Навивайте си колкото щете

Ше ни клатят още много време другарите и отрочетата им ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
cucibg написа:Страхотен живот си живем сега
При раждане има списък на вратата на АГ-то, една машинописна страница, с неща, които трябва да се купят и да им се занесат. Това ако си здравно осигурен, ако не си - не знам.

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Тва с износа беше щото нали сме билЕ най-едрия домато-производител, и цял свят е карал мотокари
А па излязъл навън да ми дава за пример... потърсилите своето място по света българи... е типично кому пример: не ме гледай какво правя, а ми ме слушай какво ти говоря
Тук може да се обсъждат хиляди неща, едно е единствено важното: имаш свобода и свобода на избора...
Най-голямата изселническа вълна не е сега, а беше 90-та и 91 година... защо ли веднага хората хукнаха навън?
Просто е, преди това нямаше право да се движиш свободно даже в границите на България !!! Караулката за открития лист беше в Симитли за македонията, малко след Тополовград за югоизтока , и т.н.... Та бум-бум-а можеше да оди свободно до ... Софията
, ама не и в Банско... то в Банско тогава имаше само един танков батальон, та нямаше и какво да търси там
... опа, и в софията беше тегаво... ако си без жителство
Та хората избягаха от крепостничеството... колкото се може по-надалеч... някои в Канада чак се спряха

А па излязъл навън да ми дава за пример... потърсилите своето място по света българи... е типично кому пример: не ме гледай какво правя, а ми ме слушай какво ти говоря

Тук може да се обсъждат хиляди неща, едно е единствено важното: имаш свобода и свобода на избора...
Най-голямата изселническа вълна не е сега, а беше 90-та и 91 година... защо ли веднага хората хукнаха навън?
Просто е, преди това нямаше право да се движиш свободно даже в границите на България !!! Караулката за открития лист беше в Симитли за македонията, малко след Тополовград за югоизтока , и т.н.... Та бум-бум-а можеше да оди свободно до ... Софията

Та хората избягаха от крепостничеството... колкото се може по-надалеч... някои в Канада чак се спряха

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Владо написа:Тва с износа беше щото нали сме билЕ най-едрия домато-производител, и цял свят е карал мотокари![]()
А па излязъл навън да ми дава за пример... потърсилите своето място по света българи... е типично кому пример: не ме гледай какво правя, а ми ме слушай какво ти говоря![]()
Просто е, преди това нямаше право да се движиш свободно даже в границите на България !!! Караулката за открития лист беше в Симитли за македонията, малко след Тополовград за югоизтока , и т.н.... Та бум-бум-а можеше да оди свободно до ... Софията, ама не и в Банско... то в Банско тогава имаше само един танков батальон, та нямаше и какво да търси там
... опа, и в софията беше тегаво... ако си без жителство
![]()
Е каква свобод имаш пък сега?И преди и сега,свобода имат само тея с парите.Ние само се заблуждаваме,че имаме свобода!
Пс Аз предпочитам селяните да си бяха останали крепостни

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
(bubsa) написа:Е каква свобод имаш пък сега?И преди и сега,свобода имат само тея с парите.Ние само се заблуждаваме,че имаме свобода!

Нямаме икономическа свобода и няма и да имаме скоро.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да бе, нямаше начин да се движиш свободно из територията на страната. Имаш роднина в София- не можеш да отидеш. Искаш да идеш на гости на баба на село- не става
Мисля, че към сьомгата и бананите трябва да добавим ходенето до Банско и Симитли.
Все исконни народни права и свободи.

Мисля, че към сьомгата и бананите трябва да добавим ходенето до Банско и Симитли.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
bum_bum написа:Да бе, нямаше начин да се движиш свободно из територията на страната. Имаш роднина в София- не можеш да отидеш. Искаш да идеш на гости на баба на село- не става![]()
Мисля, че към сьомгата и бананите трябва да добавим ходенето до Банско и Симитли.Все исконни народни права и свободи.
Аз се чудя как ни водеха по три пъти на море

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
bum_bum написа:Да бе, нямаше начин да се движиш свободно из територията на страната. Имаш роднина в София- не можеш да отидеш. Искаш да идеш на гости на баба на село- не става![]()

(bubsa) написа:....
Аз се чудя как ни водеха по три пъти на мореСигурно е нямало караулка на бургас.Иначе щяхме да плажуваме на перловската река да го ева
Правилно

ооо... недей... ти си ходил по 3 пъти на море... По толкова ходеха само синчетата и щерките на разни комсомолски и партиини другари, простолюдието ако се вредеше в тарапаната от "другари" да иде веднъж на 3 години, пак добре... но пък за него имаше бригади... на воля

Та разбирам те напълно що жалиш толкова

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По-добре ли бяхме през соца?
Децата ходеха един път на лагер с училището и един път с родителите.
И двата пъти по 15 дни, с не по 6-7 с клизма както сега. И лагерите и почивните станции бяха свободно достъпни.
Баща ми беше кандидат член ли или нещо подобно на БКП ама го изключиха, че като се напиеше раздаваше тупаници по заведенията и не беше някак си комунистическо явно. Майка ми не е била в партията.
Нито баба ми, нито дядо ми са били партизани или ятаци. И двамата ми дядовци бяха членове на БЗНС, един вид опозицията по това време. Единия прост строител, другият каменоделец.
Тъй, че-да за свои хора и партийни членове може да е имало привилегии, но почивката на море и планина не беше сред тях и абсолютно всеки си го позволяваше без проблем. Баба ми помня дори от ТКЗС-то я пращаха на море и на разни балнеосанаториуми.
На някой от вас баба му скоро да е била на море?
И двата пъти по 15 дни, с не по 6-7 с клизма както сега. И лагерите и почивните станции бяха свободно достъпни.
Баща ми беше кандидат член ли или нещо подобно на БКП ама го изключиха, че като се напиеше раздаваше тупаници по заведенията и не беше някак си комунистическо явно. Майка ми не е била в партията.
Нито баба ми, нито дядо ми са били партизани или ятаци. И двамата ми дядовци бяха членове на БЗНС, един вид опозицията по това време. Единия прост строител, другият каменоделец.
Тъй, че-да за свои хора и партийни членове може да е имало привилегии, но почивката на море и планина не беше сред тях и абсолютно всеки си го позволяваше без проблем. Баба ми помня дори от ТКЗС-то я пращаха на море и на разни балнеосанаториуми.
bum_bum написа:Тъй, че-да за свои хора и партийни членове може да е имало привилегии, но почивката на море и планина не беше сред тях и абсолютно всеки си го позволяваше без проблем. Баба ми помня дори от ТКЗС-то я пращаха на море и на разни балнеосанаториуми.
Е сега кажи, че задръстванията всеки уикенд лятото към Гърция и Бургас са щото хората отиват да работят, а не ходят на море. Убеден съм, че всички ходят на море и сега, а някой и по 5 пъти, не виждам какво се обсъжда това, като човек може да изкара седмица на морето с 300 лева без да охолства.
П.П. Баба ми и по "онова" време не ходеше на море, просто не беше възпитана да ходи да се шляе, вместо да работи...