Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Бързи въпроси и отговори
asent1977 написа:Колеги възможно ли е да се монтира "Cruise control" на моята кола Е91 facelift automatic. Колата е претъпкана с опции и екстри, но точно това не е сложено. Интересуваме дали има човек или сервиз където биха могли да го поставят, аз не съм много по направи си сам. Благодаря !
Може трябва да си вземеш трите лоста с гривната на която седят и да ги смениш с твоята.
Може би ще се наложи активиране.
Темпомата трябва да е от дизелова четирицилиндрова, тоест 318 или 320.

- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
vld написа:bmw_machine написа:Нали половината форум карат е90 с патерици от е46...
Четри цилиндровите не са половината форум колега, но да на 20ка става, на 330ка само от Е60
Прощавайте, моя грешка. Разбрах някое от по-горните мнения като "патерица от никоя е46 не става на никоя е90".

- asent1977
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
- Мечтае да кара: G32 640d
vld написа:asent1977 написа:Колеги възможно ли е да се монтира "Cruise control" на моята кола Е91 facelift automatic. Колата е претъпкана с опции и екстри, но точно това не е сложено. Интересуваме дали има човек или сервиз където биха могли да го поставят, аз не съм много по направи си сам. Благодаря !
Може трябва да си вземеш трите лоста с гривната на която седят и да ги смениш с твоята.
Благодаря, а защо от 4 цилиндрова ? ? ? Моята е 330д
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
asent1977 написа:vld написа:asent1977 написа:Колеги възможно ли е да се монтира "Cruise control" на моята кола Е91 facelift automatic. Колата е претъпкана с опции и екстри, но точно това не е сложено. Интересуваме дали има човек или сервиз където биха могли да го поставят, аз не съм много по направи си сам. Благодаря !
Не съм догледал, в такъв случай от 330 дизел търсиш или от 325д, но доколкото знам ако искаш да има индикация на таблото с пластмасовата стрелка, трябва да смениш и таблото, с такова от 330/325д.
Иначе лостовете и гривната стават и от другите дизели.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vld написа:asent1977 написа:vld написа:asent1977 написа:Колеги възможно ли е да се монтира "Cruise control" на моята кола Е91 facelift automatic. Колата е претъпкана с опции и екстри, но точно това не е сложено. Интересуваме дали има човек или сервиз където биха могли да го поставят, аз не съм много по направи си сам. Благодаря !
Не съм догледал, в такъв случай от 330 дизел търсиш или от 325д, но доколкото знам ако искаш да има индикация на таблото с пластмасовата стрелка, трябва да смениш и таблото, с такова от 330/325д.
Иначе лостовете и гривната стават и от другите дизели.
Става и от бензинова, просто спазвай броя на цилиндрите и се кодира съвсем друг код за 4ри съответно за 6таците
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Щом е Е91 е много важно да търсиш лосчета от кола със задна чистачка.При мен след като намерих точно това което трябва всичко стана за нула време.Ако си от Пловдив-колегата Ацалов.Там грешки няма
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Таблото не е нужно да се сменя...това е скъпа работа.
Имаш два варианта.
Или да си кодираш S540A, което е обикновен круз контрол за 4цил и тогава ще имаш еднократна индикация за скорост на таблото, когато активираш круза, или S544A, което е Dynamic Cruise и е за 6 цил, но тогава няма да имаш никаква индикация на таблото, за скоростта, с която е сетнат круза.
Имаш два варианта.
Или да си кодираш S540A, което е обикновен круз контрол за 4цил и тогава ще имаш еднократна индикация за скорост на таблото, когато активираш круза, или S544A, което е Dynamic Cruise и е за 6 цил, но тогава няма да имаш никаква индикация на таблото, за скоростта, с която е сетнат круза.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Индикацията няма общо, и в двата варианта може да се кодира комби инструмента
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Ти можеш ли? 
Щото и аз така съм чувал, ама всички говорят, пък са чували от някого, а никой не може...
Моят, поне, тръгва само при кодирано S540A....

Щото и аз така съм чувал, ама всички говорят, пък са чували от някого, а никой не може...
- asent1977
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
- Мечтае да кара: G32 640d
Satanism написа:Ти можеш ли?
Благодаря много за отзивчивостта доколкото разбирам ми трябват лостчета от 6цил комби. Ще потърся колегата, а ако някой има телефон на човек от софия може да ми прати лично, ще черпя едно при следващата среща

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Satanism написа:Ти можеш ли?
Аз нямам круиз контрол и пак в комби съм го кодирал за пробата и работи
Sent from my iPhone using Tapatalk
Я споделете за круиз контрол кво трябва, че моя навес по вин трябва да има, а реално има само темпомат?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
круиз контрол = темпомат
dextuar написа:круиз контрол = темпомат
Да ама с спирачна функция, дистроник един вид
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
motofan написа:dextuar написа:круиз контрол = темпомат
Да ама с спирачна функция, дистроник един вид
Дистроник следи дистанцията отпред с радар, не е същото. Динамичния круиз просто спира ако караш с повече от зададеното.