Повишаване разход с климатроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Svetlio_1
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i E46 2002г.
- Детайли за колата: Газ/Бензин
143 коня
седан
Повишаване разход с климатроник
Здравейте, колеги. Ето какво ми се случи и на мен. Колата ми е БМВ 318и Е46.2002 год. Фейслифт-бензин/газ. Карам си на връщане от морето
, климатроника работи, зададена температура 18 градуса и по едно време викам да пусна колата на свободна. И какво да видя разходомера показва разход 10 и отива до 12
, карайки все още на свободна спрях климатроника. Разхода се оправи, пак показваше 0 или поне близо до нулата, все пак се движих по инерция. Пак го включих климатроника и установих , че пак се започва да играе разхода на гориво(според разходомера)5-10-12 и то на инерция само
. Реших да спра без да гася. Спирам и всичко се оправя. Колата работи на едно място ОК,разхода е ОК, климатроника си бачка. Тръгвам пак и пускам на инерция и хоооп отново се вдига разхода когато натисна снежинката ,постепенно. Пак ли да тръгвам сега по майстори. Дайте съвет. Дано сте ме разбрали какво исках да обясня 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Повишаване разход с климатроник
Svetlio_1 написа:Здравейте, колеги. Ето какво ми се случи и на мен. Колата ми е БМВ 318и Е46.2002 год. Фейслифт-бензин/газ. Карам си на връщане от морето, климатроника работи, зададена температура 18 градуса и по едно време викам да пусна колата на свободна. И какво да видя разходомера показва разход 10 и отива до 12
, карайки все още на свободна спрях климатроника. Разхода се оправи, пак показваше 0 или поне близо до нулата, все пак се движих по инерция. Пак го включих климатроника и установих , че пак се започва да играе разхода на гориво(според разходомера)5-10-12 и то на инерция само
. Реших да спра без да гася. Спирам и всичко се оправя. Колата работи на едно място ОК,разхода е ОК, климатроника си бачка. Тръгвам пак и пускам на инерция и хоооп отново се вдига разхода когато натисна снежинката ,постепенно. Пак ли да тръгвам сега по майстори. Дайте съвет. Дано сте ме разбрали какво исках да обясня
Колега, всяко удоволствие се заплаща- компресора на климатика, товари двигателя.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега напълно нормална реакция и все пак не е 22 градуса ,а 18 хладничкото за теб е жега за мотора 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Напълно нормално, голям зор му е особено в обороти. При теб и при мен на 150-160 при 4500-5000 оборота ако си гледал температурата на водата на климатроник варира при външна 36-40 градуса на мотора седи 99-106 градуса при нормални 90-93.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
При пуснат климатроник на 18 градуса...външна темп. 36 градуса и реална темп в купето около 26 градуса...в задръстванията вечер 19ч. от Евксиноград при масова скорост ПЕТ км в час в продължение на 10 км. и жестоко задръстване - ми изсмука 16.5 л. разход пропан....или на бензин ако бях изкл. бушона на газовата 13.5 л......после покарах малко из града в задръствания и за 100 км..16 литра пропан!
- не знам какво мрънка автора.....
- не знам какво мрънка автора.....
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Като за начало се лишете от лошия навик да карате по инерция
Иначе при Е46 климатроника е далеч от съвършенството и комфорта, но пък иначе духа доволно студено

Иначе при Е46 климатроника е далеч от съвършенството и комфорта, но пък иначе духа доволно студено
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Абе, само на мен ли ми прави впечатление, че няма нито един отговор по темата? Колега, най- вероятно нещо ти се бърка таблото. Не съм правил точни замервания, но разходът се вдига с не повече то литър. Сега друг въпрос е, че разходомерът показва л/100км, но тъй като доста хора се чудят, че показваше безкрайност при 0км/ч, което е нормално принципно, от един момент нататък, го направиха да показва 0 при покой. С горното искам да кажа, че може да се получава някакво объркване, но все пак това едва ли е реалния ти разход. Според мен, карай и си свиркай 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Не си само ти с тези впечатления, двама сме
Колегите може би просто не са догледали, случва се. Таблото си се бърка нещо, изключено е да има такъв разход оня ми ти автомобил!

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Преди малко го изпробвах и при мен е така. 320д 150ейчпи
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
на празен ход при стартиране на климата разхода се увеличава двойно
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
При мен при шофиране с 90 км/час с включен климатик като пусна на свободна разхода пада до 1л/100. Когато съм на скорост разликата е около 0,5л. според моментния разход.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Нормално е разхода да се повишава, а отделно тея разходомери показват супер грешни стойности. По-интересното е обаче защо си карате колите на свободна - имаше смисъл да се карат на свободна едно време соц. возилата. 

- Svetlio_1
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i E46 2002г.
- Детайли за колата: Газ/Бензин
143 коня
седан
Ами незнам може би и преди е било така, но не съм забелязал може би... Не знам и аз. Преди не съм пускал много климатроника. Засега си карам така и не гледам много разходомера. Но, странното е, забелязах че и когато не работи климатроника, движа се на свободна, със 50-60 и поглеждам разходомера-показва пак разход но малък 1,2 или 3 на сто(стрелката се движи не повече от 4 л.понякога) продължавам да се движа на инерция,разход 3л. примерно според показателя. Спирам на светофар и разхода пада на нула докато чакам...!? Или си внушавам или и преди е било така не знам вече. Скоро сменях и въздушен филтър, голям зор беше. Моя модел е сигурно с най-трудно достъпния филтър. Вади се цялата кутия, откача се дебитомера, отваря се кутията и се сменя един кръгъл филтър. Сложих МАН за 40 лв някъде беше. Та така де не знам дали това има връзка, но след това започнах да забелязвам разходомера.
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Така работи разходомера колега, нищо притеснително 

"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Svetlio_1 написа:Ами незнам може би и преди е било така, но не съм забелязал може би... Не знам и аз. Преди не съм пускал много климатроника. Засега си карам така и не гледам много разходомера. Но, странното е, забелязах че и когато не работи климатроника, движа се на свободна, със 50-60 и поглеждам разходомера-показва пак разход но малък 1,2 или 3 на сто(стрелката се движи не повече от 4 л.понякога) продължавам да се движа на инерция,разход 3л. примерно според показателя. Спирам на светофар и разхода пада на нула докато чакам...!? Или си внушавам или и преди е било така не знам вече. Скоро сменях и въздушен филтър, голям зор беше. Моя модел е сигурно с най-трудно достъпния филтър. Вади се цялата кутия, откача се дебитомера, отваря се кутията и се сменя един кръгъл филтър. Сложих МАН за 40 лв някъде беше. Та така де не знам дали това има връзка, но след това започнах да забелязвам разходомера.
Нормално е като спреш на светофар да показва 0 понеже няма как да ти извади показание л./100км. (понеже се движиш с 0км/ч). Разхода на свободна е константен и е за време - примерно при дизелите ако се не лъжа е 0.7л/ч, демек ако си на свободна и 1 час се движиш със 100км/ч колата ще гори 0.7/100, ама ако се движиш с 50км/ч. същото разстояние ще го изминеш с 1.4л/100км.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2