e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение
Модератор: Технически модератори
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Re: e34 520i - реставрация
host написа:Хаос написа:за да не съм голословен
http://www.drive2.ru/r/bmw/694368/
ей така се реставрира, вярно, сложил е lemforder по ходовата част, което си е компромис, но пък там пътищата им не са идеални (също като нашите) и може би така е по-добре, просто ще ги сменя по-често
aaaa... чакай сега ... какво общо има намазаното колекционерско е34 м5 с крива генерация от линка с това което човека иска и може да направи?
Колегата пуснал темата - препоръчвам ти най-доброжелателно да не се занимаваш повече с темата тук, освен може би понякога някоя кифленска снимка да пускаш или ако си тапицираш салона с изкуствена кожа тип мушама да пуснеш снимка или си сложиш 19ки/20ки джанти с галоши гуми тва се котира ... но за всичко друго - имайки предвид реална работа по колата и нещо смислено да се ориентираш към някой друг форум (примерно за класически автомобили). Тук освен да те нахранят колко си зле, как нямаш достатъчно пари и че си губиш времето , не вярвам да срещнеш друго. Има 10на колеги които сигурно вече на ЛС са ти казали каквото могат да ти помогнат, другите които ти пишат в темата само ще наливат масло в огъня.
И бая учене те чака щом калник не можеш да сваляш, в нета има много видеа добре обяснени кое как се прави ... гледай и докъдето ти стигнат уменията и силите. Не е лошо и да имаш доверен сервиз, каквото не можеш сам да направиш да има някой насреща. И не е зле и сервиз да я огледа тази кола, че да не стане накрая, че правиш нещо което няма спасяване.
Успех, бюджета, времето, колата са си твои - поне не си я "раздул/изрязал/направил на дрифтачка".
Съгласен съм с тебе! И за м5-цата и за иронията със снимките. Относно колегите, които разбират, знам че ги има и че са малко, но никой не се включил все още с никакъв отговор. вече 2 страници раздуваме локуми, аз още се чудя какво масло да туря в кутията ...
Относно калника питах за да не губя време, не съм свалял калник и с цялото ми не разбиране свалих и разобурадвах вратите и калника за час и половина.
Имам приятели със сервиз, които също помагат.

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Аз съм ЗА тъй наречения проект.
Ще има нерви и доста работа но с подходящите хора и съвети от същите, нещата се случват.
АЗ гайки не съм завивал ама акъл мога да ръся обилно

M10 написа:ogata написа:Аз до ся бмв ръчна кутия с масло различно от atf не съм виждал
Ела да ти покажа, имам три свалени в мазето, които не са с атф и една на колата, която също не е с атфТова че хората сипват по-рядко от оригиналното масло, понеже така пише във форума и после им се скапвали кутиите, е отделен въпрос.
michev написа:Ако се гони пълна реставрация /а точно това цели колегата, както и го е написал/, то колата си остава с агрегатите, с които е излязла от завода. Така се запазва и стойността и напред във времето.
За съжаление малко са хората, които мислят така.
Колега не те разбрах:/ , да разбирам ли, че съветваш да сложа каквото е посочено на кутията - МТФ?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
mtf е наименованието на БМВ (търговско име) за масло за ск кутия, mtf lt-2 е нормално масло за кутии с спецификация sae 75w80 GL4
http://rs262.pbsrc.com/albums/ii83/jjw2 ... 0&fit=clip
вече за всяка генерация mtf трябва да видиш какво е като спецификация по SAE и GL клас (това са присадките), в годините на е34, е36 обикновено е mtf lt2 за което съм ти писал
http://rs262.pbsrc.com/albums/ii83/jjw2 ... 0&fit=clip
вече за всяка генерация mtf трябва да видиш какво е като спецификация по SAE и GL клас (това са присадките), в годините на е34, е36 обикновено е mtf lt2 за което съм ти писал
host написа:евала, точно тоя тип отношение визирах по-рано
по-крив кенеф от моя надали може да се намери, пък и еднакви панели няма
радвам се че така високо оценяваш пластмасова е36 чак кенеф, а не скрап заради ръждите
ебати клозета, с черни фарове и тея бели мигачи седят като подарени
пък тръгнал да коментира за генерации, които струват колкото колата му...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- host
- старши ентусиаст
-
давай още брат голям си, евала, колата ми струва 1000лв по пазарни цени, още можеш вярвам напъни се
аз нз що ми дават да ти отговарям и пиша, щото карам кенеф, съгласен съм
даже ако имаш мод права или познат модератор ме баннете за дето му писах къв вид е маслото вместо да повтарям като папагал само ATF и MTF, и само пиша глупости по темите на хората
аз нз що ми дават да ти отговарям и пиша, щото карам кенеф, съгласен съм
даже ако имаш мод права или познат модератор ме баннете за дето му писах къв вид е маслото вместо да повтарям като папагал само ATF и MTF, и само пиша глупости по темите на хората
Последна промяна host на 07 Авг 2016, 21:15, променена общо 1 път
начи с парите за "кривата" генерация ще си купи човека тамън 4 като твойта кола с тая твоя пазарна оценка
как не го е срам да даде четири клозета пари за генерация, че и крива да е
земи си едно черно депо за мигачи, че мн грозно така
как не го е срам да даде четири клозета пари за генерация, че и крива да е
земи си едно черно депо за мигачи, че мн грозно така
- host
- старши ентусиаст
-
депо... аз да не съм китайче ве, ти китайско депо ли имаш?
или си махакал жълта оптика или черна хела?

или си махакал жълта оптика или черна хела?

черна хела няма да сложа никога, по-грозно от черни фарове и стопове няма
а, на тая снимка по-прилича на кола
ма що не си затъмнил стъклата, така не си вървежен
фани някоя промоция на шаркифолио да ти ги направят безплатно на балончета
а, на тая снимка по-прилича на кола
ма що не си затъмнил стъклата, така не си вървежен
фани някоя промоция на шаркифолио да ти ги направят безплатно на балончета
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Тука ме пребихте с правата лопата са тря си връщам заводските стопове
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Всички пътища водят към НАДИН 

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Колегата с темата... действай си както си намислил и направи колата, както ти харесва. А на тия форумни професори не им обръщай внимание. Тука ако колата ти е под пет цифрена сума и е по-малко от двеста коня, никой не те бръсне за слива.
Мисля, че тук има кой да ти помогне, в това число и аз на драго сърце
Мисля, че тук има кой да ти помогне, в това число и аз на драго сърце

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
sixstraight написа:Тука ме пребихте с правата лопата са тря си връщам заводските стопове
направо ги засилвай У кофата..

sixstraight написа:Тука ме пребихте с правата лопата са тря си връщам заводските стопове
общо взето пускай ги в олх-а
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Към автора на темата - тук ти е мястото - http://www.classiccar-bg.com/index.php, няколко сме с БМВ-тата там, та още едно добре дошло 

only rear wheel drive
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Тия стопове с оранжеви мигачи са уникално грозни все едно се е изсрало врабче

- anatoll_
- Потребител
-
- Кара: E34
Към автора - евала за ентусиазма, но за мен също това не е реставрация а привеждането на автомобила в прилично състояние за да се движиш спокойно по пътищата. Аз също взех колата в не добро състояние, но без ръжди и малко по малко нещата се случват, а остават още доста. Обърни внимание първо на окачване спирачки и обслужване на мотора, а после външния вид.
П.С. Съветвам те задължително да смениш водна помпа и термостат за да не си изпатиш, когато най-малко очакваш! С предвидения бюджет можеш да приведеш колата в добър и стегнат вид. Успех!
П.С. Съветвам те задължително да смениш водна помпа и термостат за да не си изпатиш, когато най-малко очакваш! С предвидения бюджет можеш да приведеш колата в добър и стегнат вид. Успех!

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-

Колеги това ми е лепенката на скоростите. Съвет за масло?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв