Вибрация при 130 км нагоре!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Re: Вибрация при 130 км нагоре!!!!
dr.peshev написа:Иван Младост 0899 15 33 33
Предай му поздрави от dr.peshev
Този телефон е на човек, който може да реши всякакви проблеми с джанти/гуми и техните баланси ли ?
Аз също имам лоши вибрации при определена висока скорост. Само при тази скорост, нито 5км повече нито, 5км по-малко.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Така,за сега гумите и джантите са проверени, и те отпадат . Това което открихме, като проблем се оказа, гумено каре (което го смених , има няма 1 месец )от там идва вибрацията , утре като го сменим и вибрацията си остане, значи остава не балансиран кардан, утре като ги оправим тези неща, ще пиша дали всичко е ток.
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
Леле, а мислех, че полудявам но ето че има човек със същия проблем като моя. Направо съм се отчаяла вече.....ходила съм на 8 сервиза и 6 различни гумаджийници и никой не може да разбере какъв е проблема
. Със зимните гуми тресеше в интервала 80 - 100 км, а сега с летните (нови са) от 100 до 120 - преди и след тази скорост не тресе (вибрира). Вибрациите се усещат само във волана, а не в цялото купе. Всичко по окачването е сменено, не е и от гумите и джантите. Във сервизите ми казват, че нищо и няма в два сервиза ми казаха " и предницата и задницата са бетон"...в последния сервиз, в който бях разкосистиха колата изцяло накрая хората се хванаха за главите цитирам" Е по- здрава Х5-ца не бяхме виждали не само предницата ами и задницата всичко и е наред". Пробвала съм да сложа и гуми от друга Х5-ца (докато си мислех, че е от баланса на гумите) за да проверя - е пак тресе. Ходила съм все в добри и хвалени уж сервизи (предимно, които се занимават само с марката BMW), баланса на гуми джанти е ОК, окачването и реглажа също И ПАК ТРЕСЕ ТЪПИЯ ВОЛАН

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Проверихте ли рейката?
Интересно от какво се е сменила скоростта, при която тресе? Зимните по-малки като размер ли са от летните?
При завиване със 110 пак ли тресе, или само на прав път?
Има ли случаи, когато не тресе (например в зависимост от наклона на пътя, настилката и др. фактори), или винаги в тази скорост си тресе еднакво, на всякакъв път?
А при движение по инерция има ли го пак същото тресене?
Интересно от какво се е сменила скоростта, при която тресе? Зимните по-малки като размер ли са от летните?
Има ли случаи, когато не тресе (например в зависимост от наклона на пътя, настилката и др. фактори), или винаги в тази скорост си тресе еднакво, на всякакъв път?
Последна промяна dreadx на 30 Юли 2016, 21:32, променена общо 3 пъти
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Неприятна история е проблема с вибрацията:banghead:
По лошото, че като отидеш в някой сервиз, и погледнат колата и нищо не открият.(защото не им се занима,с тази вибрация,а тя от доста неща може да се получава) , просто ти казват че всичко е ток, и те претупат набързо, а на теб вътре ти кипи. Затова колата, си я карам в един сервиз, и момчетата си знаят, какво сме сменяли и какво не, така по лесно се открива проблема(а и само с ВМW се занимават, мога да ви го препоръчам. , който иска)
Поне днес си поиграме и си направих извода, че в полуоските имам още хляб(и няма да ги сменям), както в гумите и джантите, не е проблема(сигурно щеше да направя 10 на баланса излишни
)По рано днес, поръчах друго гумено каре за утре , да го сменим и ще пиша. , какъв е резултата.

По лошото, че като отидеш в някой сервиз, и погледнат колата и нищо не открият.(защото не им се занима,с тази вибрация,а тя от доста неща може да се получава) , просто ти казват че всичко е ток, и те претупат набързо, а на теб вътре ти кипи. Затова колата, си я карам в един сервиз, и момчетата си знаят, какво сме сменяли и какво не, така по лесно се открива проблема(а и само с ВМW се занимават, мога да ви го препоръчам. , който иска)
Поне днес си поиграме и си направих извода, че в полуоските имам още хляб(и няма да ги сменям), както в гумите и джантите, не е проблема(сигурно щеше да направя 10 на баланса излишни

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
От гуменото каре ще ти тресе при ускорение още от много по-ниска скорост.Друг ти е проблема,но за жалост трудно се хваща.
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Проблема е открит.Единственото нещо, което не е сменяно по окачването е двете полуоски, и за съжаление това се оказа проблема. . Така че колеги,имай те го предвид, че и полуоските са консумативи, и те почват да създават проблеми.
- hackermania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
- Мечтае да кара: колата си до пенсия.
- Детайли за колата: разглезена
dr.peshev написа:Иван Младост 0899 15 33 33
Предай му поздрави от dr.peshev
Пича е един път! Не бърза и не претупва нещата. Работи супер внимателно и качествено. Дори обяснява подробно какво и защо прави за хората, които имат интерес. Определено той е човека при наличие на проблеми с гуми/джанти!
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
dreadx написа:Проверихте ли рейката?
Рейката е рециклирана преди около година и 2-3 месеца (наскоро я гледаха казаха, че няма луфт). Зимните и летните гуми са един размер с едни и същи джанти. При завиване не тресе, така че изключвам каретата (а и уж са гледани и не е от тях). Тресе в 90% от случаите и не съм забелязала някаква зависимост спрямо настилката (смисъл примерно минавам по един и същи път и 20 пъти тресе 1 път забравя че трябва да тресе

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Каква марка полуоски да си търся?
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
vasilzlatkov85 написа:Каква марка полуоски да си търся?
Колега след смяната , пиши наистина проблема РЕШЕН ЛИ Е .
За милиони-няма закони.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
С криви предни дискове освен при спиране да претриса, не е ли възможност и при каране с и над 130 км/ч да вибрира волана? 

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
c7aH4eB написа:С криви предни дискове освен при спиране да претриса, не е ли възможност и при каране с и над 130 км/ч да вибрира волана?
Не.
Tires are evil - destroy them all ...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Проверете си и всички тампони по предницата, шарнирите също - абе направо цялата предница. Може нещо да вкарва вибрация от неподозирани места 

Si non confectus, non reficiat.
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Може от много неща да се получава вибрация,просто едно по едно от нещата трябва да се анулират,за да се реши проблема,жалко е когато имаш ,хубав автомобил и не можеш да му се насладиш при висока скорост,аз така имах един форд фокус ,които имаше вибрация,така и не успях да се преборя с нея,в крайна сметка така го продадох и после ме беше много яд,защото колата си беше супер

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3