Проблем климатроник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 328i touring

Проблем климатроник

Мнение от vlado163 » 25 Юли 2016, 12:59

Здравейте,

Имам проблем с климатроника, щом загрее колата до първата черта климатроника спира да работи, също така когато колата е седяла на слънце той въобще не тръгва. Системата е пълна с фреон. На компютърна диагностика излизаше ACU sensor, но след изтриване на грешката не се появи пак, но проблема си остана. Моля ако някой може да ме насочи къде може да е проблема? Колата е Е46 320d 136коня 2001г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Проблем климатроник

Мнение от Leon » 25 Юли 2016, 15:55

Май сам си отговорил на въпроса, има проблем с някои от датчиците. Или компресора вдига твърде високо налягане, което пак може да е от датчик или препълнена система. Но има колеги с повече опит в климатиците, те ще помогнат повече.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: E46 328i touring

Мнение от vlado163 » 26 Юли 2016, 13:24

Може ли някой да ме насочи къде седят датчиците или да ми даде някаква схема?

Потребител
Аватар

Мнение от Gbit05 » 20 Авг 2016, 21:33

аз също имам проблем с климатроника, излизам от гаража, натискам копчето за климатика и въобще не включва.Минавам околко километър два, натискам и всичко работи.Цял ден нямам проблем, прибирам се оставям я и на следващият ден пак същата процедура.Ходих на диагностика, заредиха я с фреон, няма течове, духа като сибирски вятър, няма грешки но не могат да разберат от къде е.Компресора работи, перката работи с всички степени но когато то си реши.Мен ме съмнява че може да имаме един и същ проблем със датчика за високо налягане.Нямам време да я оставя в сервиза за да видят дали наистина е от това.Ако си намерил решение преди мен пиши от какво е било.

Назад към E46