M52B25 мнения, съвети и коментари относно основен ремонт
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
M52B25 мнения, съвети и коментари относно основен ремонт
Здравейте, имам споменатия двигател, но гори масло като замаян. Скоро ще го отварям, моля за съвет: Чудя се дали да го строукна или просто да сложа оригинална височина гарнитура за да се сгъсти. Какво може да стане, ако го сгъстя. Всякакви мнения ще са ми полезни.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: M52B25 мнения, съвети и коментари относно основен ремонт
ако ще се струкваш си купи колянов, бутала и биели от 2.8
но и да не го направиш оправи си задължително клапаните защото за тези години са хванали нагар, съответно сменят се гумичките
надолу едни сегменти и лагери със семеринги и тук там някоя гарнитурка и готово
всичко това е условно разбира се. може да няма нужда от толкова цялостни замени ако всичко е в някакви норми за времето си .
харчи масло защото е изпекло гумичките + системата за вентилация на картера помага доста
но и да не го направиш оправи си задължително клапаните защото за тези години са хванали нагар, съответно сменят се гумичките
надолу едни сегменти и лагери със семеринги и тук там някоя гарнитурка и готово
всичко това е условно разбира се. може да няма нужда от толкова цялостни замени ако всичко е в някакви норми за времето си .
харчи масло защото е изпекло гумичките + системата за вентилация на картера помага доста
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
ако отваряш мотор, обслужиш главата, смениш основни, биелни, сегменти, гарнитури и т.н. и плащаш и за труд си приготви една сума покрай 2К
Последна промяна dan-dam на 19 Юли 2016, 17:46, променена общо 1 път
Главата ще я ревизирам при всички положния, гарнитурите и те са ясни, картерната вентилация също. Като гледахщм разхода на масло и сегменти ще трябват. А и като се прави да се прави веднъж. Въпросът е, ако го строуквам какво точно трябва да се направи. Също така, ако сложа по тънка гарнитура възможно ли е да удари клапани, какво може да стане? Благодаря!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И се моли да не са станали цилиндрите като бурета с това Nikasil/Alusil покритие на алуминия!
BMW only!
Точно това се опасявам и аз. В такъв случай какви са ми вариантите?
Как ви се струва 230к км за сегменти. Километрите са реални, върнати са точно 280км (не хиляди), проверено е, а и германецът, от който я взех (частно лице) ми каза така.
На щека от малко под максимума до минимума пада за няма и 300км.
Как ви се струва 230к км за сегменти. Километрите са реални, върнати са точно 280км (не хиляди), проверено е, а и германецът, от който я взех (частно лице) ми каза така.
SeSSion написа:Точно това се опасявам и аз. В такъв случай какви са ми вариантите?
Колега кой те излъга, че си за основен ремонт, тука повечето коли са на 400++ и не правят. Причината да лапа масло е най-вероятно е CCV. Подмени го с оригинални части или напараво го изолирай, другия вариант е да сипваш някво масло от казан произведено в гараж в Тайван.
SeSSion написа:Как ви се струва 230к км за сегменти.
За всичко си има първи път .Но като цяло много малко.
Клапана все едно дали е изолиран или не, пак си гори. За маслото и аз си го мислих някакво гадно дали не е. Но също така губи и по малко антифриз така или иначе ще сменям гарнитури, ще занеса главата на я проверят.
Също така, когато работи двигателя и отворя капачката почти нищо не се променя. А в началото почти щеше да изгасне. Буквално между двете състояния на двигателя имаше 1 седмица.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
блока ти гаранция не е мръднал чак токова, и съм почти убеден, че и сегментите са си ок за километрите.. тия теории за никасила са като легендите на бабите ни.. имало някъде паднало пкритие. но не знаем къде е точно и кога. аз правих анкета тук във форума и от всички посетили имаше само 1 - 2 с подобна развръзка с паднало покритие, а и лично не им вярвам много, но както и да е.
вентилацията и гумичките са причината за големия разход на масло в много от случайте.
измери компресията и ако е ок смени само гумичките, и клапана на кртерните, като има опция и да го елиминираш .. свалиш ли галвата е друго положението и ще е добре да смениш всичко и надолу.
ако тогава не ти харчи масло няма смисъл да набутваш токова пари, освен ако не си замислил нещо друго
вентилацията и гумичките са причината за големия разход на масло в много от случайте.
измери компресията и ако е ок смени само гумичките, и клапана на кртерните, като има опция и да го елиминираш .. свалиш ли галвата е друго положението и ще е добре да смениш всичко и надолу.
ако тогава не ти харчи масло няма смисъл да набутваш токова пари, освен ако не си замислил нещо друго
Благодаря за мнението. Да разбирам ли, че мога да сменя гумичките без да се сваля главата. Как? Благодаря!
SeSSion написа:Благодаря за мнението. Да разбирам ли, че мога да сменя гумичките без да се сваля главата. Как? Благодаря!
Сваляй главата и пълна ревизия.
А някой може ли да сподели като цени и откъде могат да се поръчат гарнитури, лагери, сегменти. Марки нещо? Колко излиза едно пълно обслужване на главата? Знам че не ми е много уместен въпроса, но ме чака основен ремонт и да се приготвя. 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2