104градуса двигател при 40 на борд, нормално ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Re: 104градуса двигател при 40 на борд, нормално ли е?
FaceOff написа:Колега, пиши в темата направо, стига вече с тия реклами, като си доволен от нещо/някой, защо да не може да го споделиш, нали за това е тоя форум!
Колега,така е,,но нали всичко е силно комерсиализирано вече,,, за съжаление,,,,,,знам ли,,,,Иначе сервизът е специализиран за всякакви профилактики на радиатори,,,,Сервиз Василев,кв. Овча купел,в нета може да видите точния адрес,хората се занимават с това от 20 години,някога съм чистил пак при тях,бяха на мястото на Мола,на Хладилника

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
А сваляха ли ти ги или на място?
Последна промяна bigdady на 18 Юли 2016, 19:57, променена общо 1 път
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
На място нищо не става открехва се водния и се чисти.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Е то под "на място" предполагам всеки разбира да се 'открехне' водния, ама ако наистина е запушен, мисля че така ефект почти няма да има, освен с пригоден накрайник за водоструйка на 90 градуса(под прав ъгъл), каквито си правят някои фирми за климатици. Интересно на колегата дали само са го "открехнали" или са го сваляли.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз току-що минах процедурата с чистенето на радиатора - извадих сравнително доста боклуци. Преди колата държеше 93-96 градуса в жегите градско, извън при изкачване и стъпка стигаше и до 102. Сега не минава 93, като през повечето време стои около 90. Като покарам още, ще пиша пак. Относно радиаторът - аз го извадих отгоре и го мих навън от колата, като налях и нов антифриз 50/50.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Най добре да се свали и да се промие и отвън и отвътре и да се смени антифриза. Ефекта е отличен и темп се движи около 90-93 градуса.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- The 5th element
- Арабиата
-
На място, колеги, значи нещата станаха точно с такъв тънък накрайник, съобразен и със подходящата сила,,, да не избуши радиаторите,,,, перфектно се измиха, всичко падна(а си имаше гняс) и светнаха, веднага направих теста с климатика -мах до 93 градуса, много съм доволен,,,,!
[/url
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
The 5th element написа:На място, колеги, значи нещата станаха точно с такъв тънък накрайник, съобразен и със подходящата сила,,, да не избуши радиаторите,,,, перфектно се измиха, всичко падна(а си имаше гняс) и светнаха, веднага направих теста с климатика -мах до 93 градуса, много съм доволен,,,,!
И какви пари ти взеха за тази процедура ако не е тайна?
- The 5th element
- Арабиата
-
Понеже реших да си проверя и фреона, всъщност дадох малко за допълването му, а това ми мина бонус,,, но ако решите само и конкретно за това да отидете, предполагам ще кажат някаква сума,,,, едва ли ще е голяма.По интересното е,че всъщност се оказва, че м/у 2 та радиатора има място и може спокойно да се бръкне с този накрайник като се свали една пластмасова лайсна отгоре,,,, стори ми се малко странно че не са съвсем един до друг,,
[/url
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Z3Ro* написа:Аз току-що минах процедурата с чистенето на радиатора - извадих сравнително доста боклуци. Преди колата държеше 93-96 градуса в жегите градско, извън при изкачване и стъпка стигаше и до 102. Сега не минава 93, като през повечето време стои около 90. Като покарам още, ще пиша пак. Относно радиаторът - аз го извадих отгоре и го мих навън от колата, като налях и нов антифриз 50/50.
Предполагам, че си измил и климатичния и масления радиатор, както са останали на колата? Масления не е за подценяване, защото заема сигурно 1/3 от площта на големите два. Като казваш, че сега не минава 93, това при сходни условия с тези, когато е качвала 102 ли е? Иначе това което пишеш за температурата преди да измиеш е едно към едно и при мен, само дето вдигна 100, ама спрях да я настъпвам, иначе може и още да беше вдигнала.
Ivo_Borisov написа:Най добре да се свали и да се промие и отвън и отвътре и да се смени антифриза. Ефекта е отличен и темп се движи около 90-93 градуса.
Прав си, но има още много условия, за да държи 90-93 градуса. Водния ми е чисто нов, масления е сменян, и новия преди да го сложа го измих като нов, всичко по охладителната система е сменено от-до, с правилни части, и пак видях 100 градуса.
Z3Ro* написа:Аз току-що минах процедурата с чистенето на радиатора - извадих сравнително доста боклуци. Преди колата държеше 93-96 градуса в жегите градско, извън при изкачване и стъпка стигаше и до 102. Сега не минава 93, като през повечето време стои около 90. Като покарам още, ще пиша пак. Относно радиаторът - аз го извадих отгоре и го мих навън от колата, като налях и нов антифриз 50/50.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
За мене перфектното миене е свързано със сваляне на водния радиатор. Измиване на същия, измиване на масления и климатичния и монтаж. Последния път извадих една пита боклуци между масления и климатичния, това водоструйка няма как да го изкара.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Колеги да споделя и моите температурни стойности 93-96 градуса градско в Пловдив преди малко с доста ръчкане и въртеж на гуми стигна 98 градуса и чух виското да фучи яко когато давам газ мислех, че имам проблем с него отдавна не го бях чувал при вас на 98 градуса ли се чува и нормално ли е това при мен.
Термостатите за сменени и двата малкия е "BEHR" големия е италиянски "FACET" антифриза също син на "FEBI" между радиаторите е супер чисто измити са.
Колата е 530ДА 193к.с. 2001. фейслифт.
Термостатите за сменени и двата малкия е "BEHR" големия е италиянски "FACET" антифриза също син на "FEBI" между радиаторите е супер чисто измити са.
Колата е 530ДА 193к.с. 2001. фейслифт.
- The 5th element
- Арабиата
-
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
[/url
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
На каква скорост и обороти са тези 91 градуса, с или без климатик