Избор на БМВ Х5 или Ауди

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530D XDrive

Избор на БМВ Х5 или Ауди

Мнение от mirko72 » 16 Юли 2016, 18:30

Здравейте колеги! Нов съм в този форум,но понеже съм решил да си сменя вече колата с друга се опитвам да намеря оптимален вариант за мен.По принцип съм се спрял на БМВ Х5 или Ауди Q или евентуално А6, като искам да кажа,че колата ще се кара приоритетно градско, излизанията извън града са да речем веднъж месечно, не съм ловец,рибар или земеделец и няма да се кара офроуд,но все пак държа на приличната повишена проходимост. В момента карам Волво ХС90, но вече ми се ще да сменя марката и дори правих тест-драйв на описаните от мен модели коли,но все още не мога да преценя коя е по-подходяща за мен.Пропуснах да уточня, че става въпрос за Х5 модел 2010-2011г. с двигател 3.0 Д като ми се ще да разбера какви неговите слаби страни,какво е положението от към обслужването му и дали това е по-добрия избор от другата марка като ми се ще ако може да оставите настрани пристрастията си към марката на БМВ.Благодаря Ви предварително за помощта!

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Re: Избор на БМВ Х5 или Ауди

Мнение от POL_Starshi » 16 Юли 2016, 22:05

Привет. Според теб в тази форум, какъв отговор очакваш да получиш? :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Потребител
Аватар

Мнение от mirko72 » 16 Юли 2016, 23:23

Все ми се ще да получа адекватен отговор, подкрепен с разумни доводи, защото подобен отговор сигурно ще получа и в Ауди форума, а за човек като мен, който е поставен пред дилема това не е от никаква полза. Наистина се надявам на аргументиран отговор!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVAREC1 » 17 Юли 2016, 9:26

Ми да му кажем да си вземе мерцедев

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 17 Юли 2016, 12:39

Ей как посрещате новите колеги във форума
Хубаво е, че си избрал мотор. И трите марки имат подобен със сходни параметри. Разбира се тук ще получиш адекватно мнение само за BMW, но все пак има хора като теб, които идват от другите марки.
Най-добре е да отделиш няколко дни и да се повозиш в трите модела. Който ти допадне най-много е твоят. Ако е BMW тук има много теми (не само в този раздел) които описват основните проблеми по тези коли.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Юли 2016, 14:24

Около една година имах под ръка едно Q7 4.2TDI, много е голяма за градско шофиране, препоръчвам Х5, като че ли е по-компактна. В тази връзка и ML не е лош избор.
Останалото е въпрос на конкретни екземпляри.
Избягвай въздушното окачване.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 17 Юли 2016, 19:59

Най-новият, на малко километри и най-запазеният за бюджета ви, а и да ви грабне при теста. Зе мен Q7 и Волвото ви са с ужасен дизайн, но явно сме с различни вкусове. Х5, 3.0 D а и погледнете и SD с възможно най-много екстри е по-добрия избор като дизайн, разход и поддръжка, но проверете и статистиката за кражби в БГ, лидера не е за предпочитане. Ако карате повече градско А6 куатро не е за пренебрегване, СУВ овете са си големи и тежки. Успех в не лекия избор :)

Потребител
Аватар

Мнение от mirko72 » 17 Юли 2016, 22:55

Много благодаря на колегите, които се отзоваха и ми влязоха в положението-наистина избора ми не е никак лесен, защото и двете марки ми харесват и просто не знам коя да избера. В момента съм с СУВ и отрицателните му характеристики са ми ясни,но тъй като зимата при нас е по принцип тежка държа на повишена проходимост. А какви са недостатъците на този мотор към който съм се насочил?

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 18 Юли 2016, 9:42

Според мен Х5-цата е по-евтина за поддръжка от Кю7, но това не значи, че е евтина :)

Ако гледаш Х5 фейслифт с мотор N57, то той е доста здрав. Освен подгревни свещи+реле, възможно е да се наложи смяна на демпферната шайба на коляновия вал или ангренажните вериги - при коли с много км. Демпферната шайба може да си я провериш като купуваш колата. Ако е заминала, оригиналния комплект за смяна - шайба, ремък и ролки е 1900лв в Дару Кар, наполовина с неоригинални части. Веригите са към 2000лв извън Дару Кар. Също, Н57 няма пеперудки. Моята е към 200хиляди км и по мотора съм сменял само свещите и релето.

На Ауди 3л дизел имат доста по-сериозни проблеми, за които пише обширно в техния форум.

При Х5-цата също очаквай смени на предни долни носачи и въздушни възглавници(ако има) както и стаб. щанга на Адаптив Драйв(ако има), така че ги оглеждай при покупката. Въздушните възглавници се виждат, като вдигнеш колата на подемник.

Друго, което се чупело но при мен все още си е здраво, са раздатката и задните полуоски.

Другите неща са си като при всички модерни коли с дизел :)

На моята за 200х км имам сменени: свещи и реле; 3 предни долни носача; 1 лагер главина; 2 въздушни възглавници на задното окачване; корпус на масления филтър/може да тече/; 1 лагер главина отпред; някакви тампони отдолу по колата, които така и не разбрах на какво бяха; Отделно от това си сменям маслото на макс. 13000км, а си смених и маслото в раздатката и диференциалите.
I love the sound of V8 in the morning...

Потребител
Аватар

Мнение от mirko72 » 18 Юли 2016, 11:29

msi200 написа:Според мен Х5-цата е по-евтина за поддръжка от Кю7, но това не значи, че е евтина :)

Ако гледаш Х5 фейслифт с мотор N57, то той е доста здрав. Освен подгревни свещи+реле, възможно е да се наложи смяна на демпферната шайба на коляновия вал или ангренажните вериги - при коли с много км. Демпферната шайба може да си я провериш като купуваш колата. Ако е заминала, оригиналния комплект за смяна - шайба, ремък и ролки е 1900лв в Дару Кар, наполовина с неоригинални части. Веригите са към 2000лв извън Дару Кар. Също, Н57 няма пеперудки. Моята е към 200хиляди км и по мотора съм сменял само свещите и релето.

На Ауди 3л дизел имат доста по-сериозни проблеми, за които пише обширно в техния форум.

При Х5-цата също очаквай смени на предни долни носачи и въздушни възглавници(ако има) както и стаб. щанга на Адаптив Драйв(ако има), така че ги оглеждай при покупката. Въздушните възглавници се виждат, като вдигнеш колата на подемник.

Друго, което се чупело но при мен все още си е здраво, са раздатката и задните полуоски.

Другите неща са си като при всички модерни коли с дизел :)

На моята за 200х км имам сменени: свещи и реле; 3 предни долни носача; 1 лагер главина; 2 въздушни възглавници на задното окачване; корпус на масления филтър/може да тече/; 1 лагер главина отпред; някакви тампони отдолу по колата, които така и не разбрах на какво бяха; Отделно от това си сменям маслото на макс. 13000км, а си смених и маслото в раздатката и диференциалите.

Благодаря за изчерпателния отговор колега-действително ми помагате така много и мога да се ориентирам какво да търся.Задължен съм Ви!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8ka » 20 Юли 2016, 13:41

Какъв е бюджета ако не е тайна?

Потребител
Аватар

Мнение от mirko72 » 20 Юли 2016, 16:16

Около 40-45 000 лева! Защо колега-някаква интересна идея ли имаш,че аз пък сега взех да се заглеждам и по 530д GT?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5

Мнение от ACT » 20 Юли 2016, 17:06

V8ka написа:Какъв е бюджета ако не е тайна?

Читав Х5 от тия години 2011 нагоре под 50 бона в лева няма. Да не говорим, че за тия пари ще липсват доста благинки, които лично за мен обезмислят купуването на висок клас кола без наличния пакет макс екстри. При Q7-цата е даже още по-зле. Там под 60 бона има само кенефи.
Правилния избор за мен лично е Хикса, много по- евтина поддръжка, по-надежден но и НАЙ- КРАДЕН.
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 21 Юли 2016, 8:49

mirko72 написа:Около 40-45 000 лева! Защо колега-някаква интересна идея ли имаш,че аз пък сега взех да се заглеждам и по 530д GT?

ГТ-то като кола е много по-добро от Х5-цата. Основни минуси са му малкия багажник и външния вид. Няма търсене на този модел и затова са по-евтини.
I love the sound of V8 in the morning...

Потребител
Аватар

Мнение от mirko72 » 21 Юли 2016, 9:15

ГТ-то като кола е много по-добро от Х5-цата. Основни минуси са му малкия багажник и външния вид. Няма търсене на този модел и затова са по-евтини.[/quote]
Ами на мен пък точно външния му вид ми харесва,а за големината на багажника не се притеснявам.Доколкото разбрах GT-то е със същия двигател като Х5,а като гледам и вътрешното му обзавеждане е сходно.Някой може ли да ми каже някакви мнения за тази кола,защото и аз мисля,че GT ще ми върши идеална работа на мен.

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6