Колко ви е температурата конкретно на 330д двигателите?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: Колко ви е температурата конкретно на 330д двигателите?

Мнение от NGneer4eto » 17 Юли 2016, 15:49

Petrov75 написа:Благодаря за бързия отговор! Значи, Преди дедва дена я взех от сервиза. Колата беше издухала гарнитура.Ремонтите които са правени са :
-Смяна гарнитура, шлайф глава. От сервиза казаха че главата не е крива и няма пукнатини.
- Сменен термостат
-Сменено казанче и капачка на охладителна течност
Перката я тествах с INPA, работи. Може радиатора да е задръстен, защото иммаше масло в антифриза преди ремонта( то си беше направо кал).

Да е имало кал/масло в антифриза и да не е направено почистване на радиатор и маркучи ми се вижда направо глупост. Отделно и водната помпа би трябвало да инспектират. :kuku: Иначе ако пак ти ги меши как ще разбереш?

Потребител
Аватар
Кара: Bmw е46 ///M Packer M57D30
Мечтае да кара: и да кара, и да кара......
Детайли за колата: Вторто, най-безценно нещо, след семейството ми!!!

Re: Колко ви е температурата конкретно на 330д двигателите?

Мнение от Petrov75 » 17 Юли 2016, 18:47

philipz написа:Аз също съм с 3.0 204 коня , ръчна кутия . 102 градуса съм виждал единствено при голяма жега навън (30+ градуса), климатик , изкачване на траянови врата със темпомат на 150 км/ч . В момента в който отпусна газта , и температурата пада веднага. Също така както колегата NGneer4eto каза , на място форсирам колата , температурата пада с 2-3-4 градуса почти веднага .
При температури от сорта на 105-110 градуса , виското трябва да е зацепило напълно и да духа здраво , да се чува просволутото фиукане на виско . Но такива температури да развие този мотор , значи ,че му се взета душата от каране и товарене .

Колега, прословутото виене на виското се чува, при форсиране на място температурата пада с 2 градуса. От сервиза казаха че, водната помпа няма никакви проблеми. Направо в такъв филм се вкарах...
Изображение

Предишна

Назад към E46