Светна лампата на DSC и за ръчната

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Светна лампата на DSC и за ръчната

Мнение от Dimitroff » 29 Май 2012, 9:31

the__bull написа:Колеги има ли чалъм някакъв при ваденето на ABS датчика(заден ляв),или трябва да съм груб и безотговорен?Моя се е заварил в гнездото си от ръжда.

А що искаш да го вадиш ?!

Ако километража ти работи - заден ляв със сигурност е ОК - километража взема информация точно от него!

Потребител
Аватар
Кара: на нафталин
Мечтае да кара: Нещо с М преди цифрата
Детайли за колата: Има си кастфон,жанти туй-онуй.

Мнение от the__bull » 02 Юни 2012, 1:37

Там е работата, че не работи.Светят ми половината лампи по таблото(ABS,ASC,ръчната),а разходомера и километража не действат.Искат ми 140 лева за нов датчик,което ми се вижда бахти цифрата за една малка кляфка с 1 метър кабел на нея :bang: :bang: :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от mariokl » 24 Ное 2012, 14:40

Колеги здравейте,пиша ви с надеждата някой да успее да ми помогне,моят проблем е същият малко след като запаля колата се чува звуков сигнал и двете лампи светват и ДСЦ-то се изключва,ходих на много места при различни хора но никой не успя да ми помогне,последната диагностика показа грешка с номер 5d8f и изписа cluster sensor след малка проверка в интернет се оказа,че проблема идва от АБС-модула,но дори и след неговата смяна и съответно кодирането му колата продължава да е без ДСЦ,ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен,колата е бмв е46 320д 2001 год.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 15 Юли 2016, 21:57

Здравейте, днеска след продължително шофиране из реките в Пловдив на таблото светнаха DSC и ръчната спирачка! Възможно ли е това да е станало от водата?

П.С. На следващия ден като запалих колата карах около 10 минути, спрях, после като е запалих пак лапмпите вече не светеха. Предполагам, че е било от влагата.

Поздрави.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 17 Юли 2016, 21:42

Привет,

не прочетох всички мнения, но имах подобен проблем.
При мокро светват DSC, ABS и ръчна.

100% грешка в датчик на ABS. Поръчах си от един кокошкар (софийски моргаджия) като му казах изрично, че ми трябва за 4x4 - той ми прати обикновен за 40лв и после отказа да ми го приеме обратно. Колата ми е 4х4 и се оказа, че датчих ABS за 4х4 няма нищо общо със подобния датчик за задно... чудя се как джамбазите не са го научили още или не им е в интереса да го научат.

Та датчика ми виси свободен (десен е).
Ако ще ти свърши неква работа - драсни да ти го подарявам и да се спасяваш.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 17 Юли 2016, 23:15

Колеги

Проблема при мен е постоянно светене на тракшъна и на ръчната. При диагностика се установи датчик за ъгъла, че дава грешка.
Софтуера трябваше да показва различни градуси при въртене на волана, но уви седеше си на -960 градуса колкото и да го въртя. Поради тази причина си мисля, че е този датчик, нов е плашеща цена. Дайте някакви идеи, втора ръка ако търся от всички ли 46-ци става или са различни ?
Последна промяна Slu4ainiK на 20 Юли 2016, 10:55, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PolandBall » 20 Юли 2016, 1:13

При мен одеве пак светнаха DSC и ръчната спирачка(без ABS). Май ще ходя на диагностика и се надявам да се размина само с чистене....все пак си мисля че, проблема може да е от далбоките води през който минах миналата седмица като се наводни града....
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 25 Юли 2016, 9:51

здравейте , и аз да се запиша със същия проблем , запалих колата и тръгвам и изведнъж светна лампата за ръчната , след още няколко метра изписука нещо и светна и лампата на дсц то (оранжевото триъгълниче в средата на таблото)Въпроса ми е може ли да датчик на абс след като абс-а си работи ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PolandBall » 25 Юли 2016, 20:06

По-скоро датчик за ъгъл на завиване, но все пак отиди на диагностика за да знаеш със сигурност от къде е проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 26 Юли 2016, 9:09

ако е този датчик трябва ли да се сменя или само калибриране и опасно ли е да се кара така поне известно време де

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PolandBall » 26 Юли 2016, 20:44

В най-добрия случай ще се разминеш само с чистене на датчика, в най-лошия...нов, или втора ръка. Скоро им гледах цените и не са никак ниски дори на афтърмаркет датчиците. Все пак пробвайте да го калибрирате, ако продължават да святкат лампите - чистене, ако и това не помогне - нов. Дано да е малкия дявол, както се казва. :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Мнение от Stanimir330 » 11 Фев 2017, 13:39

Аз имам същия проблем. Закачихме я на bmw scanner-а и излезе 5Е43 steering angle sensor в червено и в жълто за 3 датчика на абс, че няма връзка между тях и модула. Пробвахме да го калибрираме, но не стана. Подлежи ли на ремонт тоя сензор, или да си търся втора ръка, че чисто нов си е цифра ?

Предишна

Назад към E46