104градуса двигател при 40 на борд, нормално ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Re: 104градуса двигател при 40 на борд, нормално ли е?
Вчера,след горната снимка карах доста при 40 гр.вече по борд и с климатик, и не мина 95 градуса,,,,

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
Има един фактор дето всички може би го пренебрегвате.Първо на климатик ще хлади по добре,най вече заради перката.При ниски обороти на мотора и не равен терен ще грее повече.Термостатите съм сигурен,че са различни,според региона където ще се ползват.В Италия може да се вграждат на 90градуса,но в Австрия на 93градуса.И още много други фактори,които оказват влияние на тези прословути 3 градуса.Да не кажа,че една кола може да грее по два различни начина при двама души
.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
FaceOff написа:Elesar74 написа:
Колата е обслужвана миналата година откъм термостати и почистване на радиатори.
Колега, от тази снимка има смисъл ако това е температурата при всякакви обстоятелства - спускане, изкачване, с климатик, без климатик, колко дълго си поддържал тази скорост.., иначе е просто момент, в който температурата е тази..
От Стара Загора до Пловдив, на места и с повече съм карал, но това снимах при тази скорост. С пуснат климатик. Можех да снимам и видео, но кой ще го гледа после и какво доказва? Гледал съм температурата и при други условия, но просто не съм снимал. Повече от 93 не съм виждал на борда и то най-вече, когато е била примерно 91 и спра и се качва с градус два, което смятам е нормално, предвид, че спира водната помпа. Виждал съм и повече от споменатите 93, но тогава колата ми беше с неизправна охладителна система и го знаех.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Elesar74 написа:FaceOff написа:Elesar74 написа:
Колата е обслужвана миналата година откъм термостати и почистване на радиатори.
Колега, от тази снимка има смисъл ако това е температурата при всякакви обстоятелства - спускане, изкачване, с климатик, без климатик, колко дълго си поддържал тази скорост.., иначе е просто момент, в който температурата е тази..
От Стара Загора до Пловдив, на места и с повече съм карал, но това снимах при тази скорост. С пуснат климатик. Можех да снимам и видео, но кой ще го гледа после и какво доказва? Гледал съм температурата и при други условия, но просто не съм снимал. Повече от 93 не съм виждал на борда и то най-вече, когато е била примерно 91 и спра и се качва с градус два, което смятам е нормално, предвид, че спира водната помпа. Виждал съм и повече от споменатите 93, но тогава колата ми беше с неизправна охладителна система и го знаех.
Супер

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
От 88 до 93 градуса съм виждал температура на борда, след като отстраних проблемите по охладителната система. Искам да кажа също, че аз съм виждал и 110-112 градуса и навън не беше кой знае каква жега, но мотора си ги вдигаше. Както казах обаче, това беше защото имах проблем. Когато отстраних проблема, температурата започна да се движи в горните граници. Не съм гледал термостата до колко градуса е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- iceman12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и 1998г
- Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи
Vacheto написа:Вчера пътувах малко магистрала и колата до 4000 об/мин.(докато е зацепено виското) не вдига повече от 96-98 градуса, но настъпя ли да изпреварвам почва да качва на 102-103. След като намаля пак на малко под 4000 об. всичко идва на място. Радиатора го сменях преди по-малко от година, дали се е засрал толкова за това време около 20000 км.
Не знам човек според мен темепературата ти е напълно нормална за бензинката аз съм по същия начин карам ли я на магистрала или на извън градско примерно 3000-3500 оборота съм в диапазона 92-96-97 на изкачвания може да стигна и до 98 ама сериозни изкачвания. С климатик в София в задръстванията ми показва 102 градуса максимално днес ги качи. При мен специално като пусна климатика и почва да загрява ако го спра температурата пада на вън понеже ми е прецакан сензора за външната примерно да е било 30-32 градуса днес и вдигна 102 на климатика после го изключих на място седеше колата падна до 100 и я загасих не ми се чакаше повече, ако не съм на климатик в задръстванията максимално 96 и не ги вдига повече при 30-32 градуса навън. Така че карай и да не ти пука. Аз даже карам с течащ радиатор

Сега си направих експеримент и пуснах климатика в града.Нормално каране 88-89градуса 33 графуса навън.За това казвам,че има значение и как се кара и дали си на клима или не
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Някой може ли да сподели с климатик на магистрала при около 4500 оборота колко температура му държи, ама да е карал поне 20 минути така при външна температура около 36-7 градуса. Мерси.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Тия 4500 оборота за бензин ли са или дизел? Защото при тези обороти, дизела е над 200 км/ч на 5 ск. Ако съветваш някой да вдига тази скорост, само за експеримент, не виждам никакъв смисъл да го прави, защото никой не кара с такива скорости ежедневно и обичайно.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
За бензин са естествено.
За инфото аз съм на 150 km/h на 4500 оборота което си е съвсем постижимо и поддържащо по една хубава магистрала.
За инфото аз съм на 150 km/h на 4500 оборота което си е съвсем постижимо и поддържащо по една хубава магистрала.
- FaceOff
- ентусиаст
-
Elesar74 написа:От 88 до 93 градуса съм виждал температура на борда, след като отстраних проблемите по охладителната система. Искам да кажа също, че аз съм виждал и 110-112 градуса и навън не беше кой знае каква жега, но мотора си ги вдигаше. Както казах обаче, това беше защото имах проблем. Когато отстраних проблема, температурата започна да се движи в горните граници. Не съм гледал термостата до колко градуса е.
Интересно какъв ти беше проблема колега, или само смени двата термостата?
Оная нощ, на около 20 градуса външна тепература с до 160км/ч не вдигна повече от 96 без клима. На другия ден следобед на 35-6 външна на едно дълго изкачване (преди и след отбивката за Дупница, на магистрала Струма, посока София) качи до 99 с климатик и около 150км/ч.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Спукан охладител на EGR-a.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Примен 525д в най големите жеги на 40градус вдига 93 и охлажда на 91 92 (без клима), с нов термостат съм оригинален и нов антифриз радиаторите ги мих на автомивка без да ги свалям миналата година може и да са малко мръсни. При изкачване или по сериозно натоварване може и повече да вдига не съм засичал но съм чувал да се пуска виското което значи че вдигнало над 100 градуса.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Привет пак,колеги
.Колкото и да бяха мили и чистили при мен се оказа,че все пак си има мръсотия м/у 2та радиатора,изчистих ги перфектно на едно място ,светнаха и сега нещата са супер! Ако някой се интересува ще му пиша на лично къде е за гр.София!

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- FaceOff
- ентусиаст
-
Колега, пиши в темата направо, стига вече с тия реклами, като си доволен от нещо/някой, защо да не може да го споделиш, нали за това е тоя форум!