Неразгадан проблем с N42 моля за помощ!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20A
Мечтае да кара: Х 5
Детайли за колата: Е46 318i 143к.с.2002г.комби автоматик

Неразгадан проблем с N42 моля за помощ!!!

Мнение от risto416 » 13 Юли 2016, 20:58

Здравейте колеги,колата е 318i 2002 г. Фейслифта автоматик двг е N42B20 от около 3 години ме мъчи следния проблем: палиш колата,работи твърдо и претриса малко повече от нормалното,подаваш рязко газ претрисва(прекъсва на три на два цилиндъра,но това е Само когато "плеслеш" рязко педала,ако е плавни го няма пресецването) и се изфорсира нормално,като стигне и подмине 4000 оборота пускаш газта,обороти те падат до нормалните,работи така 5-10 сек.и нещо аха да загасне пещраква нещо отпред двг се разтърсва и валвтроника спира да работи (разбирам че спира да работи защото като подавам газ след това нещо се чува как се отваря дроселовата клапа и се чува как засмуква въздух) и двигатела след това нещо си работи равномерно без да тресе и прекъсва,форсира се нормално,Но колата няма мощност имам чувството че 50 коня ги няма. Всичко това е много дразнещо,защото палиш тръгваш върви добре ,натискаш я малко повече и в момента в който превключи на по горна предавка автомата и край превключва и няма мощност(валвтроника не работи)спирам,държа около 2000 оборота изключвам и бързо връщам ключа за да се върне работата на валвтроника (пазя стартера,да не паля всеки път наново след като е влязла в този режим) Мъка голяма. Моля ако някой може да помогне с нещо, ще съм много благодарен и щастлив ако си реша проблема. Сменил съм:
Верига,банани,хидравличен обтегач,свещи(оригинални,иридиеви,нормални )слагал съм за проба работещи: дебитомер,дроселова клапа ,реле за соленоидите(това което е под акомулатора,)зъбното колело на входящия разпределителен вал(даваго като грешка на диагностика, всеки път като се разтресе и изключи валва го записва като неработещо колелото) датчик входящ вал(нов сменен),соленоиди и двата пробвани, две ламбда сонди,. На диагностика, последната дава само това колело на входящия вал. Ако някой може да помогне моля. Благодаря. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Неразгадан проблем с N42 моля за помощ!!!

Мнение от boris » 13 Юли 2016, 21:36

Ако си сменял с чисто нови веригите, обтегачите и бананите, взел си оригинален датчик на входящия разпределителен вал, и двигателя ти е зацепен правилно, то вероятно ваноса на входящия вал ти е за смяна...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Неразгадан проблем с N42 моля за помощ!!!

Мнение от dr.peshev » 13 Юли 2016, 22:16

ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Назад към E46