Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
Задържането трябва да е 2сек и багажника се отваря когато отпуснеш копчето, а не както преди 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Atsalov написа:Задържането трябва да е 2сек и багажника се отваря когато отпуснеш копчето, а не както преди
Това е по точно казано

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 xdrive
Възможно ли е това да го няма HEIMLEUCHTEN_KL58G_1 или аз не го намирам и с кои датен версии четете.Аз съм с sp daten v41
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Ами при мен се получи - или едното или другото. Багажника ми е с автоматично отваряне. Това, което кодирах е това, което колегата е описал, тези три функции:
LMA: HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL >> aktiv
LMA: HEIMLEUCHTEN_KL58G_1 >> aktiv
CAS: SONDERTASTE_PANIKALARM >> panikalarm
Опитах с задържане 2-3-4 секунди, но нещата не се случиха. Може би има нещо друго, което е кодирано при мен в CAS или LMA. Алармата, която монтирах преди известно време е настроена да затваря всички прозорци и да прибира огледалата при заключване. Може би тя нещо бърка.
LMA: HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL >> aktiv
LMA: HEIMLEUCHTEN_KL58G_1 >> aktiv
CAS: SONDERTASTE_PANIKALARM >> panikalarm
Опитах с задържане 2-3-4 секунди, но нещата не се случиха. Може би има нещо друго, което е кодирано при мен в CAS или LMA. Алармата, която монтирах преди известно време е настроена да затваря всички прозорци и да прибира огледалата при заключване. Може би тя нещо бърка.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
В навигацията трябва да чекнеш отметката, за да работи след кодирането ;-), иначе все едно си добавил функцията, но не си сия пуснал.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Функцията си работи, но при задържане не отваря багажника. Реално си е чекната, но нещо алармата бърка нещата. Като имам време ще опитам пак, защото функцията е полезна, особено ако не знаеш къде точно си паркирал 

- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте имам проблем с прочитането на CAS i др.Дава ми някаква грешка.Споделете ако сте я срещали или знаете решението и.С коя версия sp-datet работите вие.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
alkapone777 написа:Здравейте имам проблем с прочитането на CAS i др.Дава ми някаква грешка.Споделете ако сте я срещали или знаете решението и.С коя версия sp-datet работите вие.
Най-вероятно ти е сменям CAS-a и не е направено както трябва, тогава се получава тази грешка. Грешката ти казва какво да направиш - избрал си да го четеш с файла, който е за CI 05, а твоя е CI 06. Като избереш да четеш CAS-a, в прозореца, който ти казва кои файлове ще ползва програмата, ръчно му задай CAS2.C06
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
Колега пробвах и пак нищо.Май проблема е във версиятна инпа 5.0
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Колеги, някой има ли представа дали има начин да се кодира MULF2HIGH чрез OBD в Е60 LCI или това е възможно само чрез ICOM? От това, което открих модулът е свързан към колата само с оптика и няма как да се достъпи през OBD. При опит за връзка с него през OBD, NCS Expert ми изплюва грешка.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
kiko™ написа:Колеги, някой има ли представа дали има начин да се кодира MULF2HIGH чрез OBD в Е60 LCI или това е възможно само чрез ICOM? От това, което открих модулът е свързан към колата само с оптика и няма как да се достъпи през OBD. При опит за връзка с него през OBD, NCS Expert ми изплюва грешка.
Единствената комуникация на мулфа е през most. Ако случиш на версия ще си го конвертира и през гетауея на CCC-то.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Atsalov написа:kiko™ написа:Колеги, някой има ли представа дали има начин да се кодира MULF2HIGH чрез OBD в Е60 LCI или това е възможно само чрез ICOM? От това, което открих модулът е свързан към колата само с оптика и няма как да се достъпи през OBD. При опит за връзка с него през OBD, NCS Expert ми изплюва грешка.
Единствената комуникация на мулфа е през most. Ако случиш на версия ще си го конвертира и през гетауея на CCC-то.
Версия на кое имаш предвид - на MULF-a, на Gateway-a или на software-a?
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Модул: CAPPL Функция: AUX_CONFIG Стойност: mounted Описание: Добавяне на AUX в iDrive. Това става след като в VO се добави +NAUX Модул: CAUDI Функция: INPUT_SCALING_SUB2 Стойност: wert_02 Описание: Настройка за силата на звука на AUX входа. Това става след като в VO се добави +NAUX
Искам да попитам за настроиката за силата на звука ,имам AUX добавен колегата IceBlast ми го направи да е жив и здрав! но силата ми на звука е много слаб, вчера се пробвах по инструкциите по горе но не ми се получи.При нен след прочитане на модула ми излизат wert01 wert03 wert04 kато възможности ,няма wert02, пробвах с 03 и 04 но няма никаква промяна,явно пропускам нещо някъде...някакви идеи колеги?
Искам да попитам за настроиката за силата на звука ,имам AUX добавен колегата IceBlast ми го направи да е жив и здрав! но силата ми на звука е много слаб, вчера се пробвах по инструкциите по горе но не ми се получи.При нен след прочитане на модула ми излизат wert01 wert03 wert04 kато възможности ,няма wert02, пробвах с 03 и 04 но няма никаква промяна,явно пропускам нещо някъде...някакви идеи колеги?
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Опитай с метода с редактиране на NETTODAT. Там може да се добавят стойности (за някой функции).
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
Някой знае ли нещо за дневните светлини-дълги на процент.Между другото HEIMLEUCHTEN_KL58G_1 го няма в модула LM_E60.C0B и немога да кодирам светлините от ключа.