Колата ми не иска да пали, когато е напечена от слънцето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Колата ми не иска да пали, когато е напечена от слънцето
Привет колеги,
Потърсих за този проблем из форума, но не намерих подобна тема.
Карам Е46 330i фейслифт и имам много странен проблем. Когато я напече слънцето не иска да пали. Лампи не светят и всичко е наред, но като завъртя ключа нищо не иска да запали. Трябва да я отключа/заключа няколко пъти докато запали (въобще не завърта).
Ще се радвам ако някой даде някаква информация за проблема или линк за тема или нещо от сорта.
Потърсих за този проблем из форума, но не намерих подобна тема.

Карам Е46 330i фейслифт и имам много странен проблем. Когато я напече слънцето не иска да пали. Лампи не светят и всичко е наред, но като завъртя ключа нищо не иска да запали. Трябва да я отключа/заключа няколко пъти докато запали (въобще не завърта).

Ще се радвам ако някой даде някаква информация за проблема или линк за тема или нещо от сорта.
Последна промяна Феникс на 05 Юли 2016, 10:51, променена общо 1 път
- 100123
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: BMW e38 740I
- Детайли за колата: Тракторче
Re: Колата ми не иска да пали, когато е напечена от слънцето
Върти но не пали,или въобще неиска и да завърти на стартер? И преди това била ли е палена или просто ако решиш да я запалиш след 24 часа в най големия пек не пали?
100123 написа:Върти но не пали,или въобще неиска и да завърти на стартер? И преди това била ли е палена или просто ако решиш да я запалиш след 24 часа в най големия пек не пали?
Мислех си, че съм го написал. Грам не иска да завърти.
- 100123
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: BMW e38 740I
- Детайли за колата: Тракторче
Проблем с имобилайзер най вероятно...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Може би е проблем с разпознаването на ключа от EWS- ако се закачи за диагностика, ще се разбере със сигурност.
- NGLaz
- Потребител
-
- Кара: m43
Колега, не става съвсем ясно, светва ли таблото като дадеш на контакт? ( в случаите когато не пали, разбира се )
Ако не свети може и клеморед да е.... Но според мен не търси общо с жегите.
Ако не свети може и клеморед да е.... Но според мен не търси общо с жегите.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Повярвай ми, внушаваш си това със слънцето. Проблема най-вероятно ти е в EWSа.
Имах подобен проблем, след куп нерви и ходения при разни майстори, които казваха, че проблема е в ключа, други в модула и чипа му, се оказа прецакана спойка на масата на модула.
Имах подобен проблем, след куп нерви и ходения при разни майстори, които казваха, че проблема е в ключа, други в модула и чипа му, се оказа прецакана спойка на масата на модула.

Днес я оставих на сервиз и ми казаха, че е от ключа. Ще пробвам с резервният (това ми казаха че ще оправи проблема). Усещам, че се очертава да е един от тези моменти, където ще се ходи по мъките, което е и причината да пусна тази тема.
Към колегата, който попита дали светят лампи - колата се държи абсолютно нормално просто стартера не завърта.
Аз лично гадая, че като се позагрее някъде се вдига съпротивлението по веригите и някъде там е проблема. На мнение съм, че не си въобразявам, защото до сега ако отида до колата и е студена (и мотор и купе) винаги е палила, а до сега няма един случай, в който да запали от пътвият опит ако съм я оставил на слънце или съм карал продължително и по жегите.
Мерси за съвета със спойката, ще е едно от нещата, които ще помоля да се прегледат, ако се окаже, че не е от ключа.
Към колегата, който попита дали светят лампи - колата се държи абсолютно нормално просто стартера не завърта.
Аз лично гадая, че като се позагрее някъде се вдига съпротивлението по веригите и някъде там е проблема. На мнение съм, че не си въобразявам, защото до сега ако отида до колата и е студена (и мотор и купе) винаги е палила, а до сега няма един случай, в който да запали от пътвият опит ако съм я оставил на слънце или съм карал продължително и по жегите.
Мерси за съвета със спойката, ще е едно от нещата, които ще помоля да се прегледат, ако се окаже, че не е от ключа.

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Ами сам си забелязал, че проблемът се проявява не когато ключът е напечен, а когато колата е напечена. Това отговаря и на въпроса, дали ще се оправи проблемът с резервния ключ.
Но от съвета, който са ти дали читателите на грешки в сервиза, изглежда, че са се натъкнали на грешка: неразпознат ключ.
Имаше един колега, който много се мъчи с такъв проблем около EWS-а, който му се проявяваше когато си иска. И незнам колко пъти беше разглобявал около бобината и беше почиствал буксата й, докато накрая изцяло не елиминира буксата - и проблемът за дълго беше изчезнал. Наскоро и още нещо му се беше наложило да дооправи, но смятай, че проблемът почти сигурно ти е в лошите връзки. Евентуално ако пак се прояви проблемът, пробвай да му удариш един тупаник (нежно) - и виж дали ще се намести да запали.
Но от съвета, който са ти дали читателите на грешки в сервиза, изглежда, че са се натъкнали на грешка: неразпознат ключ.
Имаше един колега, който много се мъчи с такъв проблем около EWS-а, който му се проявяваше когато си иска. И незнам колко пъти беше разглобявал около бобината и беше почиствал буксата й, докато накрая изцяло не елиминира буксата - и проблемът за дълго беше изчезнал. Наскоро и още нещо му се беше наложило да дооправи, но смятай, че проблемът почти сигурно ти е в лошите връзки. Евентуално ако пак се прояви проблемът, пробвай да му удариш един тупаник (нежно) - и виж дали ще се намести да запали.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
10 мнения
• Страница 1 от 1