330хd тресе на ниски обороти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 BMW 525 tds E46 330xd

330хd тресе на ниски обороти

Мнение от toretto » 02 Юни 2016, 20:58

Колеги имам следния проблем: колата е е46 330 xd -204к.с ръчна ск.кутия. Маховика и тампоните на мотора са чисто нови,когато загрее колата,на ниски оборотии почва да тресе и да се люлее леко на място,и изменя оборотите от 730 до 780 постоянно ги мени а понякога когато загрее и не го прави си държи 748-752 оборота. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Когато спра на светофар и започне да тресе подавам и леко равномерно гас и около 900 оборота има един момент в които още повече почва да тресе и да се люлее колата но само на определени обороти го прави, и не винаги а когато си иска. От днес забелязах че като работи на включен климатик работи колата идеално,но как натисна копчето и спра климатика колата почва да тресе и започва да си сменя оборотите. При включване на климатика колата не трепва-работи идеално. Закачих я на диагностика и колата нямаше натрупани грешки,дюзите ми казаха че пръскат идеално! Някой има ли на идея от какво може да става така? :dunno: :shock: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: 330хd тресе на ниски обороти

Мнение от zvetiko » 03 Юни 2016, 10:22

Колега, по принцип този, който е казал, че дюзите са идеални е трябвало да постави крайната диагноза, защото винаги ще има съмнение дали наистина са идеални или някой не е видял нещо както трябва. ;) Знаеш ли дали демпферната шайба е проверена?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 03 Юни 2016, 13:56

toretto написа:Колеги имам следния проблем: колата е е46 330 xd -204к.с ръчна ск.кутия. Маховика и тампоните на мотора са чисто нови,когато загрее колата,на ниски оборотии почва да тресе и да се люлее леко на място,и изменя оборотите от 730 до 780 постоянно ги мени а понякога когато загрее и не го прави си държи 748-752 оборота. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Когато спра на светофар и започне да тресе подавам и леко равномерно гас и около 900 оборота има един момент в които още повече почва да тресе и да се люлее колата но само на определени обороти го прави, и не винаги а когато си иска. От днес забелязах че като работи на включен климатик работи колата идеално,но как натисна копчето и спра климатика колата почва да тресе и започва да си сменя оборотите. При включване на климатика колата не трепва-работи идеално. Закачих я на диагностика и колата нямаше натрупани грешки,дюзите ми казаха че пръскат идеално! Някой има ли на идея от какво

може да става така? :dunno: :shock: :dunno:

Абсолютно същия проблем имах...проблема е в подаваните от дебитомера данни...нека някой който разбира я закачи в момента в който го прави и вижте стойностите...при беше на загрял мотор и както ти каза като пусна климатика се оправяше. Лошото е че дори и с нов дебитомер продължи да го прави..
Следователно проблема или беше в окабеляването на дебитомера или от прецакан агр...аз рвших проблема кардинално...премахнах агр и дебитомер и нещата се оправиха. За да си сигурен просто изключи дебитомера и виж как ще са нещата при мен се оправяше...

Потребител
Аватар

Мнение от toretto » 03 Юни 2016, 18:05

Колега за двмферната шайба въобще не съм е проверявал и незная какво и е състоянието но възможно ли е ако е за смяна от нея да идва проблема? А за дебитомера като е закачих ми казаха че малко изоставал и е добре да се почисти,но аз не съм го чистил още. Със спрей за почистване дали ще стане,защото на 330-ката нали е цял с тялото,неможе да се свали само самия дебитомер като на 320д .защото ми казаха че може да спре да работи нацяло?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 09 Юни 2016, 22:16

При мен е същата работа. Само че оборотите играят м/у 740 и 760 и то предимно при пуснат климатик. Без климатик също от време на време претриса, но по-леко. Там е работата, че има моменти, в които двигателя работи идеално, без никакво тресене, дори и на климатик. Зимата си работеше идеално, само след дълъг път понякога на място леко претрисаше. Напоследък, обаче моментите, в които тресе са повече от останалите. Имаше колега, споменал за кофти кабел към дюза и си разрешил проблема със смяната, но на мен не ми остава време да ги погледна, но скоро ще се заема.

Потребител
Аватар

Мнение от toretto » 11 Юни 2016, 14:15

Да колега при мен е същата работа държи ми ниските обороти около 750 но след дълъг път и повече каране както казваш почва да тресе и почват да играят оборотите от 730 до780. Интересното при мен е че като пусна климатика и мотора започва да работи нормално и държи 748-752 оборота

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 11 Юни 2016, 23:27

Вчера наблюдавах колата по-внимателно. Забелязах, че ако я пусна по инерция и се движи бавно, държи 750+/-3 оборота - всичко е точно, докато не наближи да спира на място. Точно преди да спре започва това играене на оборотите. Също така, при натиснат съединител оборотите се оправят на 750+/-3, но пак тресе(по-леко може би. Съединител и маховик естествено са сменяни и когато бяха чисто нови, пак го правеше това. Може и тресенето да не е свързано с оборотите, защото при натиснат съединител пак тресе. Появява на случаен принцип, най-вече след дълъг път. Днес карах на климатик в града 1 час без да притресе изобщо. Мисля си също, че има някакъв електрически проблем, защото при пускане на аварийки също забелязвам повече играене на оборотите и претрисане.

Потребител
Аватар

Мнение от toretto » 14 Юни 2016, 12:41

Колега това с пускането по инерция при мен е абсолютно същото,малко преди да спра започва едно рязко играене на оборотите чак стрелката на оборотомера пада до около 500 оборота и това вече от 3 години ми е така от както купих колата,а другото пак е същото при мен,като карам след дълъг път и спра на място почват да ми играят оборотите,чак самото купе се люлее а с климатик работи идеално

Потребител
Аватар

Мнение от toretto » 04 Юли 2016, 22:11

Колеги проблема се разраства. Днеска както си карах колата ми изгасна в движение,след което като запали ( доста трудно) взе да играят оборотите от 500 до 1000 постоянно. Загасих я запалих я пак и се оправи. Преди три седмици чистих дибитомера със спрей,след което 1 седмица колата работеше добре,без да мени оборотите,но след 1 седмица пак започна да ги сменя от 730 до 780 оборота на загрят двигател. Някой има ли представа от какво може да прави така? Аз се колебая между дюзи и дебитомер. Другата седмица ще е закарам да е закачат в М-кар да ми кажат,защото съм е карал на други места но няма грешки и всички показатели са в нормалните стойности.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 05 Юли 2016, 11:46

toretto написа:Колеги проблема се разраства. Днеска както си карах колата ми изгасна в движение,след което като запали ( доста трудно) взе да играят оборотите от 500 до 1000 постоянно. Загасих я запалих я пак и се оправи. Преди три седмици чистих дибитомера със спрей,след което 1 седмица колата работеше добре,без да мени оборотите,но след 1 седмица пак започна да ги сменя от 730 до 780 оборота на загрят двигател. Някой има ли представа от какво може да прави така? Аз се колебая между дюзи и дебитомер. Другата седмица ще е закарам да е закачат в М-кар да ми кажат,защото съм е карал на други места но няма грешки и всички показатели са в нормалните стойности.

Колега аз ти казах нещо още в първото мнение...играл съм го този цирк за това ти го казах това за дебитомера..

Потребител
Аватар

Мнение от toretto » 05 Юли 2016, 13:21

Ясно колега,а ти как премахна твоя агр-само вакума ли откачи и го запуши или запуши и тръбата където минават изгорелите газове?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 05 Юли 2016, 14:11

toretto написа:Ясно колега,а ти как премахна твоя агр-само вакума ли откачи и го запуши или запуши и тръбата където минават изгорелите газове?

Софтуерно го премахнаха след което го запуших и чисто механично от към изпускателния колектор. Въпроса е дали е от него или от окабеляване на двбитомера или от самото еку на колата...при мен така и не се разбра ....просто премахнахме двбитомера и агр и колата работи без тях. Но почни по най лесния начин...откачи дебитомера от буксата...ако спре да го прави ще си сигурен че е някъде от там проблема тъй като дебитомера и агр работят заедно. Т.е откачайки дебитомера агр също ще спре да работи...ще ти светне чека но това не е драма.

Потребител
Аватар

Мнение от toretto » 05 Юли 2016, 15:21

Аха! Ясно колега ще пробвам и ще видя какво ще стане, мерсии все пак!

Потребител
Аватар

Мнение от toretto » 10 Юли 2016, 17:01

При диагностика ми излезна грешка 4620 рейл сенсор за налягане,колата започна да гасне в движение когато е студена. Колеги някой знае ли как да разбера дали е датчика за меренето на налягането отпред на рейката или регулатора за налягането,който се намира отзад на рейката?

Назад към E46