Проблем с нивомера на горивото e46 N42
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
Проблем с нивомера на горивото e46 N42
Здравейте колеги, колата е E46 с N42 engine. Снощи паркирах автомобила и имах малко под четвърт резервоар (лампата не светеше) което е около 14-15л бензин. Паркирах я и след минутка се сетих че трябваше да ида до магазина при запалване стрелката на бензина помръдна с около 1 мм и разбира се стрелката на бензина светна. Изключих, дадох на контакт нищо не се промени, така 4-5 пъти. Днес пуснах тестовете от скритото меню на таблото и ми даде следните стойности:
Ляв сензор 0 литра, десен 13.8л
Общо средно количество гориво в резервоара 13.7л
Показано гориво и фаза на горивото 0.35л и 1-ца значи и двата сензора са ок
Отидох до бензиностанцията на около 300метра от блока и заредих 10 литра бензин, стрелката отиде на четвърт резервоар, а показанията на таблото станаха следните:
Ляв сензор 0 литра, десен 23.3л
Общо средно количество гориво в резервоара 23.3л
Показано гориво и фаза на горивото 16.9л и 1-ца значи и двата сензора са ок
След като тръгнах от бензиностанцията покарах 5-7 км стрелката изобщо не помръдна. Колата има ГИ и я карах на газ и вчера и днес. Смених и на бензин за няколко км но пак нищо. Според вас къде е проблема? В левия сензор не отчита гориво, реално има 10-13 литра гориво, които нивомера не отчита. Ако е изгоряла помпата за връщащото гориво нямаше ли и след като заредя стрелката да отиде към минимум.
Ляв сензор 0 литра, десен 13.8л

Общо средно количество гориво в резервоара 13.7л

Показано гориво и фаза на горивото 0.35л и 1-ца значи и двата сензора са ок

Отидох до бензиностанцията на около 300метра от блока и заредих 10 литра бензин, стрелката отиде на четвърт резервоар, а показанията на таблото станаха следните:
Ляв сензор 0 литра, десен 23.3л

Общо средно количество гориво в резервоара 23.3л

Показано гориво и фаза на горивото 16.9л и 1-ца значи и двата сензора са ок

След като тръгнах от бензиностанцията покарах 5-7 км стрелката изобщо не помръдна. Колата има ГИ и я карах на газ и вчера и днес. Смених и на бензин за няколко км но пак нищо. Според вас къде е проблема? В левия сензор не отчита гориво, реално има 10-13 литра гориво, които нивомера не отчита. Ако е изгоряла помпата за връщащото гориво нямаше ли и след като заредя стрелката да отиде към минимум.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с нивомера на горивото e46 N42
Имах подобен проблем с една кола, която по незнайни причини чупеше платката на нивомера в резервоара. Точно левия. Три пъти сменяхме нивомер и след 2-3 дена пак чупен.

Ако нема у глава, има у Google.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Махнах капака под седалката на левия резервоар изключих буксата, нищо в показателите не се промени освен че на 6.2 даде че единия сензор не работи. Оставих колата на контакт и включих отново буксата след което върнах контакта и дадох контакт отново и нивомера отиде почти на средата. Показателите се нормализираха колкото пишеше че има в единия, толкова беше и средното, толкова показваше и че нивомера отчита, но все още на левия резервоар не показва колко литра, но ще го преживея важно е че нивомера се оправи.
- realprofesora
- Потребител
-
- Кара: е46
- Мечтае да кара: е47
- Детайли за колата: 150кс
Не знам точно при БМВ как стоят нещата, но при Пежо след като заредиш и борд компа отчита, че има заредено гориво и го смята колко е според нивомера и подава сигнал на стрелката. След като караш той не мери повече , а смята по бордови разход колко си "изразходил" за изминатите км и подава сигнал на стрелката. Ако се кара на газ, съответно бензина по стрелка, започва да пада, но всъщност си е в резервоара. Чак като заредиш и компа си го измерва и подава сигнал и стрелката се "надървя"
. Доста безумно измислено, но всичко може да се очаква от инженерите.
Та да не би и в твоя случай да има зависимост между стрелката и "мисълта" на бордовия комп.
Друго което ми идва на ъкъла, е физически да отвориш резервоара и да мърдаш нивомера за да провериш показанията на стрелката. Имах случай с една лагуна-поплавъка на нивомера се пълнеше с бензин и не отчиташе коректни показания. Поплавъка беше направен от някаква пореста материя и се беше протрил в долната част. И от там натежава от време на време и показва нула бензин, при 25л.

Та да не би и в твоя случай да има зависимост между стрелката и "мисълта" на бордовия комп.
Друго което ми идва на ъкъла, е физически да отвориш резервоара и да мърдаш нивомера за да провериш показанията на стрелката. Имах случай с една лагуна-поплавъка на нивомера се пълнеше с бензин и не отчиташе коректни показания. Поплавъка беше направен от някаква пореста материя и се беше протрил в долната част. И от там натежава от време на време и показва нула бензин, при 25л.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Колега аз карам колата на газ от 2 години, до сега никога не е имало такъв проблем, така че ме съмнява да има зависимост. А проблема ми не се реши след като заредих, а след като се заиграх с буксата и колата да е на контакт. За сега я оставям така, че щуцерите са бая троливи чупил съм вече на друга кола, ако пак стане ще се заиграя. Благодаря ти за съвета.
5 мнения
• Страница 1 от 1