320д фейса 150 кс. не пали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Driver corsica
- Потребител
-
320д фейса 150 кс. не пали
Здравейте, вчера колата не поиска да запали. Карах на резерва, но и други път съм я карал така. Сипах 15л но кювка, пали работи 15сек и спира. Като запали и подам газ угасва. Мислех че е взела въздух. С нов акумулатор е и доста опити направих да запаля. Вече си мисля че не от въздух в системата. Мисля датчик коляно в вал или платка помпа. Моля помогнете че съм във Франция, а тук разбират от френски.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Re: 320д фейса 150 кс. не пали
Ти нямаш "платка помпа". По вероятно помпа под шофьорската седалка.

Ако нема у глава, има у Google.
- Driver corsica
- Потребител
-
Днеска майстора каза че я за качил на диагностика и му показала грешка в помпата в резервоара. Каза че ще я свали и потърси такава и ако не намери за утре ще приспособи друга за да мога да се прибера. По таблото нищо не ми светна.
Майстора махнал щуцера на дюзата и нямало хубаво подаване на гориво и затова смята че е помпата в резервоара
Майстора махнал щуцера на дюзата и нямало хубаво подаване на гориво и затова смята че е помпата в резервоара
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Не може да се диагностицират тези помпи, по простат причина,че нямат комуникационна линия по която да се осъщесвтви връзка.
Най вероятно грешката е била от рода на "Ниско или недостатъчно налягане в рейла", което от своя страна води до извода, че не достига гориво в рейла.
В резервоара има помпа,която прехвърля горивото от секция 1 към секция 2 в резервоара, тъй като самия резервоар е разделен на две секции. Ако напълниш резервоара до горе и след това нямаш ядове до изчерпването на 1/2 от горивото, проблема може да се търси в помпата на резервоара или в нивомера (тогава ще имаш и грешни поазания на таблото).
Но, ако и при пълен резервоар проблема си остане, тогава насочваш вниманието към тая помпа,която е под седалката (виж снимката номер 6) или релето, което я управлява. Намира се зад жабката, първото от ляво на дясно.

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AP71-EUR-09-2002-E46-BMW-320d&diagId=16_0512
Най вероятно грешката е била от рода на "Ниско или недостатъчно налягане в рейла", което от своя страна води до извода, че не достига гориво в рейла.
В резервоара има помпа,която прехвърля горивото от секция 1 към секция 2 в резервоара, тъй като самия резервоар е разделен на две секции. Ако напълниш резервоара до горе и след това нямаш ядове до изчерпването на 1/2 от горивото, проблема може да се търси в помпата на резервоара или в нивомера (тогава ще имаш и грешни поазания на таблото).
Но, ако и при пълен резервоар проблема си остане, тогава насочваш вниманието към тая помпа,която е под седалката (виж снимката номер 6) или релето, което я управлява. Намира се зад жабката, първото от ляво на дясно.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AP71-EUR-09-2002-E46-BMW-320d&diagId=16_0512

Ако нема у глава, има у Google.
- Driver corsica
- Потребител
-
Благодаря много
- Driver corsica
- Потребител
-
Колеги прибрах се в Бг. Проблема се оказа запушена тръба преди рейла. Поне така ми казаха. Но не работи турбокомпресор. Вкараха във филми със смяна на рейла и дюзи. Но я запалиха. Така се прибрах 2300 км. Някой да ме насочи към специалист във Варна да я прегледа? Трудно набира, до 180 км я карах по наклон. Разхода почти същия. Икономайзера не отива до края при подаване на газ.
- Driver corsica
- Потребител
-
Френският майстор забравил да сложи две гайки на колекторите и буксата за турбокомпресор. В Юни ауто Варна я оправиха за 5 минути
7 мнения
• Страница 1 от 1