BMW 320 дизел 150коня пуши бяло!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320CD 2005y

BMW 320 дизел 150коня пуши бяло!

Мнение от thriller » 23 Юни 2016, 22:47

Здравейте колеги !Искам да започна с това карам БМВ е46 купе дизел 150 коня 2005 година, преди две седмици баща ми минал през доста голяма локва и беше удавил колата. Предположих какво се е случило,отворих мотора, свалих главата и видях 4ти цилиндър пълен с вода!От там се тръгна с разглобяването, проблема беше следниа крива биела на 4ти цилиндър, и пукнато бутало в областта на буталният болт, смених буталото и биелата и реших да сменя и на 1ви цилиндър биелата тъй като 1ви и 4ти са биле в ГМТ и за по сигурно.Мотора беше в перфектно здраве,вал лагери, клапани всичко беше нормално.Така събрах мотора и запалих работи перфектно без никакви вибрации прекъсвания и разни шумове, но сутрин като запаля колата и работи известно време на място после като подам рязко газта и се получава едно пушене бяло, но не е масло мирише на нафта и пари на очите, като я форсирам веднъж два-пъти и изчиства и няма проблем после! Искам да се допитам до вас от къде да тръгна ?Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320d
Мечтае да кара: M5

Re: BMW 320 дизел 150коня пуши бяло!

Мнение от vitargo » 25 Юни 2016, 19:19

Здравей, аз също имах проблем с бял пушек, и се оказа филтър за картерни газове НЯМАХ такъв :dunno: бях с платнения уловител но той липсваше и стоеше едно празно гнездо, смених го заедно с корпуса и съм с така наречения "вечен,, :lol: пробвай първо с диагностика може и нещо друго да се окаже. дано да не е турбо :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Юни 2016, 13:36

Колега, белият пушек означава, че в изгорелите газове има сурово, неизгоряло гориво- вече си го разбрал. Вероятни причини са дефектни дюзи или ниска компресия.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320CD 2005y

Мнение от thriller » 26 Юни 2016, 21:03

Ако е проблем с ниска компресия, не трябва ли и по-трудно да пали автомобила, да имам и не равномерна работа на мотора и пушенето да не е само при старт а и в движение ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Назад към E46