Бензинова помпа 320i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Бензинова помпа 320i
Здравейте колеги,
Имам следният проблем: колата след кратък престой (5-6 мин.) не иска да запали. Проверихме горивната
помпа и се оказа, че не върти. Изкарахме я от резервоара и след два - три опита извадена започна да върти.
Обратно на място и колата запали. По време на движение, колата не губи мощност и не прекъсва. Прибрах се
до вкъщи (около 8 км. ), изгасих колата и пробвах да я запаля няколко пъти - пали без проблем.
Въпросът и е дали помпата сдава багажа или е някакво реле? Ако е реле, къде да го търся?
Предварително благодаря на отзовалите се!
Имам следният проблем: колата след кратък престой (5-6 мин.) не иска да запали. Проверихме горивната
помпа и се оказа, че не върти. Изкарахме я от резервоара и след два - три опита извадена започна да върти.
Обратно на място и колата запали. По време на движение, колата не губи мощност и не прекъсва. Прибрах се
до вкъщи (около 8 км. ), изгасих колата и пробвах да я запаля няколко пъти - пали без проблем.
Въпросът и е дали помпата сдава багажа или е някакво реле? Ако е реле, къде да го търся?
Предварително благодаря на отзовалите се!
Re: Бензинова помпа 320i
Помпата здава багажа, и в един момент няма въобще да отлепи. (по закона на всемирната гадост, ще е точно когато и където не трябва)
Аз имах късмет да се прецака точно в двора на майстора ми, та реагирахме бързо със смяната и без галимации, как да стигна до него.
Sent from my D5503 using Tapatalk
Аз имах късмет да се прецака точно в двора на майстора ми, та реагирахме бързо със смяната и без галимации, как да стигна до него.
Sent from my D5503 using Tapatalk
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, по-скоро заклинва помпата. При следващото блокиране, пробвай като удариш с нещо по резервоара от долу или капачката на помпата- идеята е ясна. По принцип проверката се прави като се проследи как се променя силата на захранващият я ток, но едва ли имаш необходимото.
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
Ще пробвам да ударя резервоара при следващ проблем.
Нямам необходимото да проверя тоците.
Благодаря за съвета!
Нямам необходимото да проверя тоците.
Благодаря за съвета!
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
И моята изведнъж спря от нищото и на мен всеки ми казваше да ударя резервоара или да разклатя силно колата, но тая помпа не тръгваше.След като я свалихме тръгваше да работи ама след силен удар, та сменяй докато е раничко, за да няма излишни нерви после.
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите колеги!
Но не може ли е да е от реле проблема или със сигурност е помпата?
П.П. Новата ми помпа пристига утре
Но не може ли е да е от реле проблема или със сигурност е помпата?
П.П. Новата ми помпа пристига утре

- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Релето ти е зад жабката и беше синьо-зелено на цвят(то там са 3-4 такива) и беше третото отдясно наляво по спомен.То или работи или не работи- друг вариант няма.Все пак за проверка взимаш мултицет и мериш на буксата на помпата- като дадеш на контакт имаш най-много 3 секунди където ти пуска 12 волта към помпата след това няма никой
, при въртене на стартера имаш винаги напрежение към помпата.

- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съвета на колегата azarovlado
Вчера сложих новата помпа на Bosch (правена в Китай:)) и с учудване забелязах, че е
два пъти по-малка от старата ми помпа. Направо е като детска играчка. Колата работи
добре, но нормално ли е да има такава разлика в размерите на помпите или сме объркали
нещо поръчката? Новата помпа е комплект с пластмасите и поплавъка и пасна идеално
на мястото на старата, но тази и големина ме притеснява малко...

Вчера сложих новата помпа на Bosch (правена в Китай:)) и с учудване забелязах, че е
два пъти по-малка от старата ми помпа. Направо е като детска играчка. Колата работи
добре, но нормално ли е да има такава разлика в размерите на помпите или сме объркали
нещо поръчката? Новата помпа е комплект с пластмасите и поплавъка и пасна идеално
на мястото на старата, но тази и големина ме притеснява малко...
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Няма проблем, моята е пиербург и също е по-малка от оригиналната VDO, имат еднакъв дебит просто са по-компактни и естествено по-малко издръжливи

- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
Яснооо
, нали трябва да продават повече части, тарикатите
А помпа VDO, дали се намира на пазара или вече не се правят?

А помпа VDO, дали се намира на пазара или вече не се правят?
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
343 лева без отстъпка

Последна промяна azarovlado на 22 Юни 2016, 23:15, променена общо 1 път
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Знам че китайските струват около 100 лева и имат 6 месеца - гаранция колкото една немска помпа.Филма при евтината бил, че ако изкарала един месец без дефект щяла да кара много -демек читава е.Отделно при марковите помпи се правело трудно рекламация защото я закачали да се тества как работи, а ако имаш проблем с китайската директно ти се сменя с нова.То вече с тия части излиза да си купиш евтиното, щото скъпото го развалиха и не се дава сносна гаранция за нещо което е два пъти скъпо.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Имам ВАЛБРО Американска , който иска давам я на 100лева ,че ми седи само , чисто нова е , за кола до 500 коня я дават 

I'm slowly drifting

14 мнения
• Страница 1 от 1