Малко помощ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Малко помощ

Мнение от Nikito 7301 » 21 Юни 2016, 22:50

Здравейте колеги някой със инпа от Варна .Искам да разбера какви екстри мога да активирам на моята кола.И дали може да пробваме перката на климатика дали работи.

ентусиаст
Аватар

Re: Малко помощ

Мнение от kalingk » 21 Юни 2016, 23:38

Перката на климатика сега в тая жега може и сам да я пробваш.Пускаш климатика и до 20-ина секунди,ако не тръгне перката,значи не работи,ако си с тази кола от подписа ти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 21 Юни 2016, 23:43

Перката на климатика сьщо можеш да я пробваш като откачиш буксата до фара и иподадеш директно ток :bchug:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 22 Юни 2016, 6:46

Перката, ако е с трите пина и й подадеш директно ток, спокойно после я изхвърли. Тя се пробва само през диагностична програма...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D
Мечтае да кара: jiguli
Детайли за колата: BMW 530D 218 DPF

Мнение от M-S-BMW » 22 Юни 2016, 16:10

Как мога да разбера с колко пина ми е перката. Аз съм с Тдс 96 г и никога не се включва тази перка колата не загрява и климатика си работи без проблем .виското постоянно върти но перката пред радиатора никога и при никакви условия не тръгва , ще съм благодарен ако споделите как да разбера и поправя .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Юни 2016, 18:10

Не е хубаво да караш на климатик без да ти работи перката. Пиши в търсачката "перка и резистор" и ще видиш колко много писано има.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Мнение от Nikito 7301 » 22 Юни 2016, 19:51

Z3Ro* написа:Перката, ако е с трите пина и й подадеш директно ток, спокойно после я изхвърли. Тя се пробва само през диагностична програма...

Да перката ми е с три пина .Не знаех дали има фреон в системата .Направих профилактика на системата .Но перката не поиска да тръгне тогава.Времето беше малко хладно тогава.Миналата седмица накарах един колега да погледне като пускам климатика дали тръгва перката.И в момента на пускане на климатика се опитвала да помръдва но само толкова.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 22 Юни 2016, 20:02

M-S-BMW написа:Как мога да разбера с колко пина ми е перката. Аз съм с Тдс 96 г и никога не се включва тази перка колата не загрява и климатика си работи без проблем .виското постоянно върти но перката пред радиатора никога и при никакви условия не тръгва , ще съм благодарен ако споделите как да разбера и поправя .

Перката трябва да ти е с 4 пина поне на моя тдс е такава...в сьбота как си изкачвам един баир в жегата на климатик и тдс-а трьгна да загрява веднага спрях и гледам че перката не работи,спрях климатика пуснах парното на 32 градуса и температурата се нормализира.На другия ден подадох ток на перкана 1-ва не работеше а 2-ра и 3-та а да трьгне и спре,свалих перката разглобих я и видях че лагерчето на ротора се е разбило и затегнало,и ми е изгорило единия резистор 5 ома 85 вата.Взех едно хубаво лагерче за 10 лв,един резистор за 20 лв втора употреба,сглобих прерката си работи на всички степени и готово :bchug:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 22 Юни 2016, 20:05

На комън рейла е с 3 пина.пусни климатика и вземи нещо като отверка по дълга и помфни да тръгне,моята по миналата година беше така запекла и не искаше да тръгне.Ако я стартираш остави климатика да работи,че да се раздвижи хубаво.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Назад към E39