Малко помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Nikito 7301
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
Малко помощ
Здравейте колеги някой със инпа от Варна .Искам да разбера какви екстри мога да активирам на моята кола.И дали може да пробваме перката на климатика дали работи.
Re: Малко помощ
Перката на климатика сега в тая жега може и сам да я пробваш.Пускаш климатика и до 20-ина секунди,ако не тръгне перката,значи не работи,ако си с тази кола от подписа ти.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Перката на климатика сьщо можеш да я пробваш като откачиш буксата до фара и иподадеш директно ток 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Перката, ако е с трите пина и й подадеш директно ток, спокойно после я изхвърли. Тя се пробва само през диагностична програма...
- M-S-BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D
- Мечтае да кара: jiguli
- Детайли за колата: BMW 530D 218 DPF
Как мога да разбера с колко пина ми е перката. Аз съм с Тдс 96 г и никога не се включва тази перка колата не загрява и климатика си работи без проблем .виското постоянно върти но перката пред радиатора никога и при никакви условия не тръгва , ще съм благодарен ако споделите как да разбера и поправя .
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Не е хубаво да караш на климатик без да ти работи перката. Пиши в търсачката "перка и резистор" и ще видиш колко много писано има.

- Nikito 7301
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
Z3Ro* написа:Перката, ако е с трите пина и й подадеш директно ток, спокойно после я изхвърли. Тя се пробва само през диагностична програма...
Да перката ми е с три пина .Не знаех дали има фреон в системата .Направих профилактика на системата .Но перката не поиска да тръгне тогава.Времето беше малко хладно тогава.Миналата седмица накарах един колега да погледне като пускам климатика дали тръгва перката.И в момента на пускане на климатика се опитвала да помръдва но само толкова.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
M-S-BMW написа:Как мога да разбера с колко пина ми е перката. Аз съм с Тдс 96 г и никога не се включва тази перка колата не загрява и климатика си работи без проблем .виското постоянно върти но перката пред радиатора никога и при никакви условия не тръгва , ще съм благодарен ако споделите как да разбера и поправя .
Перката трябва да ти е с 4 пина поне на моя тдс е такава...в сьбота как си изкачвам един баир в жегата на климатик и тдс-а трьгна да загрява веднага спрях и гледам че перката не работи,спрях климатика пуснах парното на 32 градуса и температурата се нормализира.На другия ден подадох ток на перкана 1-ва не работеше а 2-ра и 3-та а да трьгне и спре,свалих перката разглобих я и видях че лагерчето на ротора се е разбило и затегнало,и ми е изгорило единия резистор 5 ома 85 вата.Взех едно хубаво лагерче за 10 лв,един резистор за 20 лв втора употреба,сглобих прерката си работи на всички степени и готово

На комън рейла е с 3 пина.пусни климатика и вземи нещо като отверка по дълга и помфни да тръгне,моята по миналата година беше така запекла и не искаше да тръгне.Ако я стартираш остави климатика да работи,че да се раздвижи хубаво.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
9 мнения
• Страница 1 от 1