Е46 смяна на двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Е46 смяна на двигател
Здравейте! Нов съм във форума, като преди 1 седмица купих първото си БМВ - Е46 316ти, Н42Б18, но колата е с проблем в мотора и трябва да се смени. Изпадна ми изгоден Н42Б20 от 318, та въпроса ми е при подмяната какво друго трябва да се смени? Извинявам се ако въпроса ви се струва глупав, но не разбирам много,много а и мисля, че си личи хаха 

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: Е46 смяна на двигател
Като най-важно от необходимите, е документ за покупка на двигателя(най-често дават копие на талона от бракувания автомобил.). След това са ти двигател с електрониката която го управлява, EWS и всички ключалки + ключа.
- Lumornistar
- Потребител
-
- Кара: Е39 530I
- Мечтае да кара: E39 520I
- Детайли за колата: Бавна
100imenov написа:Като най-важно от необходимите, е документ за покупка на двигателя(най-често дават копие на талона от бракувания автомобил.). След това са ти двигател с електрониката която го управлява, EWS и всички ключалки + ключа.
Точно, но това с ключалките може да си го спести, ако си вземе заготовка и я нареже при ключар ~10лв заготовка и 10 на ключаря, само си слага платката от ключа на донора и обучава към колата, няма нужда да сменя всички ключалки.

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Може и така, при мен стана по този начин, но принципно от снимки в нета, като продават ews съм го мяркал като комплект с ключа и ключалка за жабката и бравата. Колегата да се консултира с майстора и да се разберат как им е най-удобно.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Прехвърли си кодовете на твоя EWS, и забрави за ключали,ключове и т.н

Ако нема у глава, има у Google.
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Не че нещо, ама тая N серия е супер зле (има много писано за тия мотори) и не се знае на този другия мотор какво му е състоянието.То половината му части са консумативи- верига с оптегача, валвтроник системата, изгорели гумички на клапаните и разни датчици и прочие.И аз мислех да го сменям същия двигател, но реших да го оправя щото ако го заменя с друг може даже да си усложня ситуацията откъм финанси, нерви и време.Ако можеш си намери някой запазен шестак-вярно че ще имаш повече занимавки, но поне ще знаеш, че ще върви
и ще си заслужава манипулацията.

6 мнения
• Страница 1 от 1