чипосах и проблем с маховика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- mi6o_tigara
- Потребител
-
чипосах и проблем с маховика
здр колеги чипосах си е46 3.0 ХД и маховика ми се скапа сложих от м3 3.0 и той не издържа почна някакви шумове да издава какво да го правя от по голям мотор ли да търся
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: чипосах и проблем с маховика
mi6o_tigara написа:здр колеги чипосах си е46 3.0 ХД и маховика ми се скапа сложих от м3 3.0 и той не издържа почна някакви шумове да издава какво да го правя от по голям мотор ли да търся
Купи си нов...
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
mi6o_tigara написа:здр колеги чипосах си е46 3.0 ХД и маховика ми се скапа сложих от м3 3.0 и той не издържа почна някакви шумове да издава какво да го правя от по голям мотор ли да търся
M3 има 370Nm въртящ момент, което е по-малко от оригиналния момент на 3.0 ХД - 410Nm. Изобщо не е имало смисъл да пробваш. А сега въртящия ти момент сигурно е над 500Nm. Както колегата choio каза си купи нов! Може да проучиш маховик за Е90 231 коня дали става за твоята (малко ме съмнява). Двигателят е с 500Nm въртящ момент.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Състезателните маховици на ZF са едномасови и олекотени...
Не съм пробвал колко дискомфортно е усещането, но поне ще е здраво.
Не съм пробвал колко дискомфортно е усещането, но поне ще е здраво.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Едномасов маховик на БМВ дизел - твърдо НЕ. Коментирано е многократно.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Това за новия го казвам от опит...той колегата не е уточнил с какъв мотор е може и да е с 184 кончета мотора. Мен ми е странно че първо се е предал маховика а не съединителя ..но ако иска нещата да са ок ги сменя комплект за да му е мирна главата. Що се отнася до едномасов маховик ... забрави

- mi6o_tigara
- Потребител
-
здр колеги то първо съединителя и уш ми казаха че и моя моховик е заминал ама не съм сигурен сложих кирамичен съединител моя маховик не лопа само че на ляво на дясно мърда няколко зъба добре ли е ?
- choio
- младши ентусиаст
-
mi6o_tigara написа:здр колеги то първо съединителя и уш ми казаха че и моя моховик е заминал ама не съм сигурен сложих кирамичен съединител моя маховик не лопа само че на ляво на дясно мърда няколко зъба добре ли е ?
Ако само си ремапнал колата без други хардуерни промени да сложиш керамика е меко казано безумие...как се кара с керамиката?? Не трябва да има аксиален луфт...и минимален радиален...някъде го имаше описан колко трябва да е. Кви коне е колата?
- mi6o_tigara
- Потребител
-
ами 24о стана за керамиката какво казваш не одобряваш
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Не че много разбирам ама ето един пример за дизел с едномасов маховик:
http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ID/2078/PageID/3461/Project-Hyper-Miler-Part-2-Maintenance.aspx

http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ID/2078/PageID/3461/Project-Hyper-Miler-Part-2-Maintenance.aspx

- choio
- младши ентусиаст
-
mi6o_tigara написа:ами 24о стана за керамиката какво казваш не одобряваш
240 на колела или на мотор...то не е до одобрение керамиката не е за евридейка кола...според мен де. При всички положения чисто нов съединител + чисто нов маховик и всичко ще е наред.
- mi6o_tigara
- Потребител
-
240 Е на мотора ами казват ми че ако сложа нов и той щял да издъхни и за това се притеснявам и с керамиката не ли добре може да се джаска яко без грижи
- choio
- младши ентусиаст
-
mi6o_tigara написа:240 Е на мотора ами казват ми че ако сложа нов и той щял да издъхни и за това се притеснявам и с керамиката не ли добре може да се джаска яко без грижи
Мойта е 240 на колела и съм със стоков съединител и маховик 3 та година карам нвма ядове...не го мисли

13 мнения
• Страница 1 от 1