Кодиране на BMW E46 318i (за лампа на airbag)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Кодиране на BMW E46 318i (за лампа на airbag)
Здравейте,
Реших да се гмурна в кодирането на BMW, главно защото искам да махна досадната светлина от лампата за кантара на пасажерската седалка. Имам BMW E46 318i от 2000г. и 320i от 1997г.
По-долу ще сложа снимка какви кабели и адаптери имам, от две седмици чета най-различни неща по темата, нищо не става... Драйвъри, версии, чипове в адаптерите, ISDA, INPA, Андроид приложения и какво ли още не, пълна каша е, че даже май и успях да си заразя лаптопа с вирус
По принцип са ми интересни компютрите, технологиите, програмирането, искам да се науча да си го направя сам. На първо време - това с кантара. А след това и да кодирам някоя и друга благинка по Е46.
С някои приложения за Андроид успях да свържа блутут адаптера и да наблюдавам някакви данни (обороти, скорост, средна скорост и т.н.). Както и данните от някои сензори, но за повече се искат платени версии, а аз не съм сигурен дали моите адаптери ще са съвместими.
За кабела разбрах вече, че няма да ми върши работа за BMW, защото е VAG KKL. Днес обаче четох как да се модифицира такъв кабел и да може да се ползва, свързване на 7,8 краче.. предполагам сте го чели и вие.
Питам направо - има ли някъде упътване (на български или английски, все едно) какво ми трябва, какъв софтуер, откъде да го изтегля (кракнато, евентуално
) и дали този кабел и този блутут адаптер ще ми върши някаква работа за кодиране или са само за четене на данните, без да изпращат в другата посока данни?
Мерси много предварително на всички отзовали се!
Реших да се гмурна в кодирането на BMW, главно защото искам да махна досадната светлина от лампата за кантара на пасажерската седалка. Имам BMW E46 318i от 2000г. и 320i от 1997г.
По-долу ще сложа снимка какви кабели и адаптери имам, от две седмици чета най-различни неща по темата, нищо не става... Драйвъри, версии, чипове в адаптерите, ISDA, INPA, Андроид приложения и какво ли още не, пълна каша е, че даже май и успях да си заразя лаптопа с вирус

С някои приложения за Андроид успях да свържа блутут адаптера и да наблюдавам някакви данни (обороти, скорост, средна скорост и т.н.). Както и данните от някои сензори, но за повече се искат платени версии, а аз не съм сигурен дали моите адаптери ще са съвместими.
За кабела разбрах вече, че няма да ми върши работа за BMW, защото е VAG KKL. Днес обаче четох как да се модифицира такъв кабел и да може да се ползва, свързване на 7,8 краче.. предполагам сте го чели и вие.
Питам направо - има ли някъде упътване (на български или английски, все едно) какво ми трябва, какъв софтуер, откъде да го изтегля (кракнато, евентуално

Мерси много предварително на всички отзовали се!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Кодиране на BMW E46 318i (за лампа на airbag)
Какво кодиране колега ти не можеш една диагностика да пуснеш. Остави тия андроиди и прочети тук има всичко, което те вълнува.
viewtopic.php?f=34&t=131937
viewtopic.php?f=34&t=131937
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Кодиране на BMW E46 318i (за лампа на airbag)
rako92 написа:Здравейте,
По-долу ще сложа снимка какви кабели и адаптери имам, от две седмици чета най-различни неща по темата, нищо не става... Драйвъри, версии, чипове в адаптерите, ISDA, INPA, Андроид приложения и какво ли още не, пълна каша е, че даже май и успях да си заразя лаптопа с вирусПо принцип са ми интересни компютрите, технологиите, програмирането, искам да се науча да си го направя сам. На първо време - това с кантара. А след това и да кодирам някоя и друга благинка по Е46.
Питам направо - има ли някъде упътване (на български или английски, все едно) какво ми трябва, какъв софтуер, откъде да го изтегля (кракнато, евентуално) и дали този кабел и този блутут адаптер ще ми върши някаква работа за кодиране или са само за четене на данните, без да изпращат в другата посока данни?
Мерси много предварително на всички отзовали се!![]()
Купуваш си BMW ICOM с ISTA-P , зарядно подържащо 100А, програматор, INPA с NCS Expert вече я имаш и започваш. Ако омажеш нещо ще пишеш във форума- има колега, който ще ти го оправи, ако не е безвъзвратно.

3 мнения
• Страница 1 от 1